بهروزرسانی و توسعه فناوری تولید در صنعت مبل و منبت به دست دانشگاهیان/ چالشهایی که توسط پژوهش حل میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «پایش آزاد» مخفف «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای دانشگاه آزاد اسلامی» است که به دنبال تبدیل چالشهای کلان کشور به زمینههای پژوهشی است تا استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایاننامه و یا رساله را تعریف کنند. این طرح ۴۰ برنامه علمی دارد که یکی از آنها برنامه علمی مبل و منبت پایش دانشگاه آزاد اسلامی است.
از همین رو به سراغ بهروز کرد، مجری برنامه علمی مبل و منبت پایش دانشگاه آزاد اسلامی رفتهایم. وی ضمن معرفی این برنامه علمی از ظرفیتهای ملایر میگوید.
آنا: چرا این برنامه علمی مبل و منبت پایش دانشگاه آزاد اسلامی به واحد ملایر این دانشگاه سپرده شده است؟
کرد: شهرستان ملایر بهواسطه دستان هنرمند و خلاقیت مردم خود در منبتکاری و تولید مبلِ منبت از جایگاه خاصی در کشور برخوردار است بهنحویکه بیش از 62 درصد از مبلمان منبتی ایران در این شهر تولیدشده و بیش از ۹۰ درصد از مبلمان منبتی تولیدی این شهرستان در خارج از استان همدان به فروش میرسد.
در حال حاضر بیش از 20 هزار نفر منبتکار در 4 هزار و 500 واحد و کارگاه تولیدی (مبلمان خام، طراحی، منبتکاری، نجاری، ماشینکاری، رنگکاری و رویهکوبی) مشغول به فعالیت هستند و محصولات خود را علاوه بر شهرهای مختلف ایران، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، گرجستان و ارمنستان صادر میکنند.
گردش 33 میلیاردی صنعت مبل در ملایر
گردش مالی این صنعت در سال 96 بیش از 600 میلیارد تومان بوده ضمن اینکه صادرات محصولات مبلِ منبت ملایر به خارج از کشور در سال 97 حدود 33 میلیون دلار برآورد شد.
در سال 96 سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، شهرستان ملایر را بهعنوان «پایتخت مبل و منبت کشور» انتخاب کرد.
همچنین در سال 98 شورای جهانی صنایعدستی (WCC) شهرستان ملایر را بهعنوان «شهر جهانی مبل و منبت» برگزید.
در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر نیز با دارا بودن رشته صنایع چوب و کاغذ در مقطع کاردانی پیوسته و بهرهمندی از اعضای هیئتعلمی متخصص و مجرب در زمینه صنایع چوب و سایر رشتههای مرتبط و امکانات سختافزاری مناسب نظیر کارگاه پیشرفته چوب و با عنایت به دستورالعمل اجرایی نظام پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای دانشگاه آزاد اسلامی) سال 98 بهعنوان مجری برنامه علمی مبل و منبت در سطح کشور انتخاب شد.
آنا: اقتصاد ملایر بر پایه چیست؟
کرد: اقتصاد این شهرستان بر پایه کشاورزی (انگور، جو، گندم، حبوبات و علوفه)، دامداری و دامپروری، زنبورداری و پرورش عسل، باغداری (گردو و بادام)، خشکبار، صنایعدستی (مبلِ منبت، سبدبافی، قالیبافی و فرشبافی) و صنایع معدنی (سیلیس، سرب و روی) استوار است.
همچنین با توجه به نیاز صنعت مبل و منبت به پشتوانه انگیزشی، علمی و دانشگاهی در راستای شناسایی مسائل و مشکلات موجود و تلاش در جهت حل آنها و بهبود وضعیت تولید و فروش و خصوصاً صادرات و با عنایت به وجود پتانسیل و امکانات نرمافزاری و سختافزاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر و با استناد به مجوز 98 معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی مسئولیت راهاندازی سرای نوآوری مبل و منبت به این دانشگاه واگذار شد.
آنا: هدف از برنامه علمی مبل و منبت پایش دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟
کرد: بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر بهعنوان دانشگاه نسل سوم (کارآفرین) قصد دارد در سرای نوآوری مبل و منبت با حضور مستمر اعضای هیأت علمی فناور و نیز فعالان عرصه مبل و منبت، هیأت مدیره بازار بزرگ مبل، اتحادیه و انجمنهای مختلف در زمینه این هنر صنعت و نیز شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها، مسائل و مشکلات مختلف این صنعت را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کند.
آنا: تا کنون چند چالش در این برنامه علمی احصا شه است؟
کرد: تاکنون در این برنامه علمی، سه چالش با عناوین «ضعف دانش فنی، فناوری و نوآوری در تولید صنعت مبل و منبت»، «ضعف در صادرات مبل و منبت» و «ناکارآمدی نظام تأمین در تولید صنعت مبل و منبت» احصا شده است.
هدف غایی از چالش ضعف دانش فنی، فناوری و نوآوری در تولید صنعت مبل و منبت، «ارتقاء دانش فنی و تقویت فناوری و نوآوری در تولید صنعت مبل و منبت» است. همچنین این چالش دارای دو هدف عینی «توسعه و بهروزرسانی فناوری تولید در صنعت مبل و منبت» و «توسعه دانش فنی و نوآوری در صنعت مبل و منبت» است.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/