قرنطینه یک میلیون نفر در طرح حاج قاسم سلیمانی/ نیازی به محدود کردن ۸۰ میلیون ایرانی نیست
محمد صادقی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد اقدامات کادر درمان برای مقابله با کرونا اظهار کرد: در دوران بیماری کرونا تمام عوامل حوزههای عملیاتی و میدانی کادر بهداشت و درمان زحمات زیادی کشیدند، اما آنها به تنهایی نمیتوانند سرعت عملکرد این ویروس فراگیر را کنترل کنند، بلکه همکاری سازمانها و نهادهای دیگر برای تحقق این امر لازم و ضروری است.
وی افزود: در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی محوریت کار با وزارت بهداشت است و عوامل بسیج در سطح کشور به عنوان همکاران و کمک کنندگان به کادر بهداشت و درمان برای از بین بردن بیماری کمک خواهند کرد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی کشور تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مسئولان کشوری و اعضای ستاد کرونا درخواست کردند تا از تمام ظرفیتهای کشور و دستگاههای اجرایی به خصوص از امکانات بسیج برای مقابله با این بیماری استفاده شود، بر همین اساس فرمانده کل سپاه به بسیج جامعه پزشکی دستور را داد تا بهعنوان بازوان علمی سپاه وارد عمل شوند. تعداد بسیار زیادی از اساتید نخبه و کارکشته دانشگاههای علوم پزشکی به خواسته ما برای نوشتن طرح شهید حاج قاسم سلیمانی و عملیاتی شدن آن وارد عمل شدند.
صادقی ادامه داد: در حال حاضر طرح حاج قاسم سلیمانی مورد تأیید وزارت بهداشت و بسیج مستضعفین قرار گرفته و برای اجرایی شدن به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
وی اظهار کرد: بیمار و کسانی که با فرد کرونایی در تماس بودهاند و جواب تست آنها مثبت شده است باید از جامعه جدا شده و در خانه بمانند. ۸۰ الی ۹۰ درصد مبتلایان امکان استفاده از قرنطینه خانگی را دارند و لازم است مابقی افرادی که امکان ماندن در منزل برای آنان میسر نیست از مهمان سراها و اقامتهای دستگاههای ذیربط استفاده کنند.
قرنطینه یک میلیون نفر در طرح حاج قاسم سلیمانی
وی گفت: قرنطینه افراد سالم در خانه امری سخت است به همین علت محوریت طرح ما قرنطینه افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا خواهد بود؛ یعنی به جای ۸۰ میلیون ایرانی تنها یک میلیون نفر را در طول یک ماه برای ماندن در منزل حمایت خواهیم کرد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی تاکید کرد: محدود کردن یک میلیون نفر در طول ماه خیلی سادهتر از محدود کردن ۸۰ میلیون نفر است که بعد از تحقق این امر نیازهای پزشکی، دارویی و ... همان افراد قرنطینه شده و کم بضاعت نمایان میشود که در طرح حاج قاسم سلیمانی حمایت خواهند شد.
وی اظهار کرد: مسئولیت کارهای فنی بر عهده وزارت بهداشت و همه حمایتها و اقدامات حمایتی دیگر بر عهده بسیج، خیرین، مساجد، ائمه جمعه و ... خواهد بود.
مسئول بسیج جامعه پزشکی تصریح کرد: برای کنترل ویروس و کاهش اپیدمی کرونا همه افراد و ارگانها تا حد توان کمک کردهاند. در طرح حاج قاسم سلیمانی عمده تمرکز ما بر پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است.
صادقی ادامه داد: در گذشته افراد پس از اینکه با دریافت جواب آزمایش متوجه ابتلای خود به کرونا میشدند مسیر مرکز درمانی تا خانه را خودشان طی میکردند، اما در طرح حاج قاسم سلیمانی افراد ناقل یا مبتلا به بیماری کووید-۱۹ توسط آمبولانس به منزل منتقل میشوند تا زنجیره انتقال ویروس در جامعه شکسته شود. همچنین اگر فردی در خانه متوجه ابتلای خود به این بیماری شود با کمک آمبولانس به مرکز درمانی انتقال داده خواهد شد. در حال حاضر ۲ هزار تیم پزشکی در طرح حاج قاسم سلیمانی به بیماران ارائه خدمت خواهد کرد که تعداد این نیروها در تهران ۴۰۰ الی ۶۰۰ نفر است.
وی با اشاره به اینکه تماس حضوری کمتر از ۱۵ دقیقه با فاصله ۱.۸ متری با بیمار مبتلا به کرونا به معنای آلوده شدن فرد به کروناست، گفت: تیم پزشکی پس از بررسی وضعیت افراد مبتلا به کرونا و نزدیکانشان در صورتی که اوضاع خوب باشد آنها را در منزل قرنطینه میکنند، اما افرادی که بیماریشان شدیدتر است توسط اورژانس به بیمارستان منتقل میشوند.
حمایت روزانه طرح حاج قاسم سلیمانی از ۱۵۰ هزار فرد مبتلا به کرونا
مسئول بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه طرح حاج قاسم سلیمانی ۴ ماهه است گفت: طرح حاج قاسم سلیمانی روزانه از ۱۵۰ هزار فرد آلوده به کرونا و خانواده و نزدیکان آنها حمایت میکند. اجرای این طرح باعث میشود تا افراد سالم جامعه در امان بمانند و با کاهش شیب تند بیماری در بازه زمانی ۴۰ تا ۶۰ روز تعداد بستریها و فوتیها کمتر شود.
صادقی در پایان یادآوری کرد: تمام شیوه نامههای بهداشتی، گندزدایی، مراقبت از محلات و اماکن شلوغ مطابق برنامههای وزارت بهداشت و پایگاه بسیج پزشکی در طرح حاج قاسم سلیمانی اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۴۸/پ