تخلف دانشگاه دولتی در سایه غلفت وزارت علوم/ پشتپرده خبر «انتخاب اساتید دانشگاه بناب در فهرست دانشمندان برتر جهان» چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از مدتها انتشار اخبار منفی و غیرآکادمیک از دانشگاه بناب (زیرمجموعه وزارت علوم) در رسانهها، چند روز پیش خبری با عنوان «انتخاب ۵ نفر از اساتید دانشگاه بهعنوان دو درصد دانشمندان برتر دنیا» از پرتال خبری دانشگاه بناب و برخی از رسانههای محلی منتشر شد که جای بسی مسرت و امید بود.
ولی پس از رجوع به تنها مرجع دانشمندان برتر جهان Web of Science (WOS) که بهصورت سالیانه از آدرس https://recognition.webofscience.com/awards/highly-cited/2020 منتشر میشود نامی از اساتید و حتی دانشگاه بناب در این مرجع نبود. به نظر میرسد وزارت علوم در خواب غفلت است و دانشگاهها هر کاری که بخواهند میتوانند انجام میدهد.
اسامی دانشمندان دو درصد برتر جهان باید در سایت رسمی بینالمللی بیاید نه یک مقاله تحقیقاتی!
همچنین سال گذشته، در آمار ESI از مرجع WOS نام یکی از اساتید دانشگاه بناب بهعنوان یک درصد دانشمند برتر با نام دانشگاه تبریز جهان منتشر شده بود! ولی جای تأمل داشت که چرا استاد، یک پژوهش را با بودجه دانشگاه بناب انجام میدهد ولی نام دانشگاه تبریز را برای کسب افتخار ثبت و اعلام میکند (شاید به دلیل عدم مدیریت صحیح مسئولان دانشگاه و یا بدنامی دانشگاه بناب به جهت انتشار رویدادهای منفی از آن است!
پس از تأمل بیشتر در خصوص انتشار خبر انتخاب ۵ نفر از اساتید دانشگاه، به نظر میرسد که عزیزان نامبرده در پیوست یکی از مقالات چاپ شده بهعنوان دانشمندان دو درصد جهان معرفی شدهاند (لینک مقاله: https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2) که انتخاب چنین تیتر و خبری برای یک مرکز آموزش عالی کاملا مضحک و غیر اخلاقی است. اسامی دانشمندان دو درصد برتر جهان زمانی معتبر است که در یک منبع رسمی بینالمللی بیاید نه یک مقاله تحقیقاتی!
مشکلات فراوان دانشگاه بناب در دو سال اخیر
یادآور میشود دانشگاه بناب در دو سال اخیر پس از آغاز بهکار تیم جدید مدیریتی با مشکلات فراوان داخلی مواجه شده است و انتشار اخباری چون اخراج، خودسوزی، درگیری داخلی، تغییرات فلهای و از همه مهمتر پروندهسازی برای اساتید و کارکنان، این مرکز آموزشعالی را از ریل توسعه خارج کرده است.
طبق شنیدهها، از وزارت علوم زمزمههای تجمیع این مرکز آموزش عالی با یکی از دانشگاههای منطقه نیز به گوش میرسد. از مسئولان دانشگاه بناب انتظار میرود اندکی در انتشار اخبار، جانب اخلاقیات را رعایت کرده و صرفاً بهخاطر نشر یک خبر پژوهشی، بیش از پیش با آبرو و اعتبار یک دانشگاه که روزی مرکزی پویا و فعال در منطقه از آن یاد میشد، بازی نکنند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/