دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1399 - 08:30

منتظران بیمه‌ی بیکاری در آستانه‌ی تصویب هیئت دولت

وزیرکار در نامه‌ای به رهبر انقلاب از ارسال لایحه‌ای به هیئت دولت خبر داد که در صورت تصویب، بیمه بیکاری ۵ میلیون کارگر پرداخت می شود.
کد خبر : 543957

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، از امروز بیش از 5 میلیون کارگر منتظر تصمیم هیئت دولت خواهند بود تا لایحه جبران خسارات کرونا را تصویب و اجرایی کند. این لایحه نتیجه اقدامات کمیته ویژه‌ای است که پس از تاکید رهبر انقلاب بر ضرورت حمایت از بیکارشدگان ناشی از کرونا تشکیل شد و حالا آن‌طور که وزیرکار اعلام کرده، برای تصویب تقدیم دولت شده است.


ماجرا چه بود؟

 طی ماه‌های اخیر اگرچه سازوکاری برای پرداخت بیمه بیکاری دوران کرونا مشخص شد، اما لایه پنهان آن مشکلات ایجادشده برای کارگرانی بود که یا هیچ سابقه بیمه‌ای ندارند یا به دلیل پرداخت‌نشدن حق بیمه سهم کارفرما، نمی‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. آمار این بیکارشدگان بین 5 تا 6 میلیون نفر تخمین زده می‌شود و از سوم آبان‌ماه که رهبر انقلاب شخصا به این موضوع ورود کردند، وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی احساس مسئولیت بیشتری برای حل این مشکل نشان دادند.


تشکیل کمیته ویژه برای رسیدگی به این موضوع، اولین اقدام وزیرکار بود و حالا طبق آن‌چه در نامه «محمد شریعتمداری» ذکر شده، گام مهمی برای حمایت از این بیکارشدگان برداشته شده است.


 نامه وزیرکار به رهبر انقلاب


 روز گذشته بود که نامه وزیرکار به رهبر انقلاب منتشر شد؛ نامه‌ای که شریعتمداری در بخشی از آن به آماده‌شدن لایحه مربوط به پرداخت حقوق بیکاری صاحبان کسب و کارهای آسیب‌دیده از کرونا و ارسال آن به هیئت دولت خبر داده است.


شریعتمداری در بخش دیگری از این نامه، به مطالبات رهبر انقلاب در جلسه چهارم آذر با شورای عالی هماهنگی اقتصادی و تاکید ایشان بر اقدام جدی برای حل مشکلات معیشتی مردم هم اشاره و


دو نکته را ذکر کرده است:

* ایجاد «نظام متمرکز تامین اجتماعی برای آحاد مردم» با جدیت پیگیری، تدوین و به فوریت تقدیم رئیس محترم جمهوری خواهد شد .

 * اطمینان داده می‌شود استقرار کامل، تثبیت و تکامل «پایگاه ملی ایرانیان با اتصالِ پایگاه‌های مختلف اطلاعاتی به یکدیگر»، با اهتمام دوچندان پیگیری می‌شود .


« نظام متمرکز تأمین اجتماعی» و «پایگاه ملی ایرانیان»، همان دو نکته مهمی است که رهبر انقلاب آن را به عنوان پیشنهادهای کارشناسان برای کاهش مشکلات مردم مطرح کرده بودند.

 بهانه بی‌بهانه


 حالا به نظر می‌رسد مسئولان جدی‌تر از قبل مشکلات معیشتی بیکارشدگان کرونا را پیگیری خواهند کرد؛ هرچند که به گفته عضو کارگری هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی، این کار باید زودتر از این‌ها انجام می‌شد و دولت تا به امروز در انجام آن تاخیر داشته است. «اکبر شوکت» در گفت‌وگو با خراسان می‌گوید: «در ماه‌های سپری‌شده از بحران کرونا، دولت حتی در پرداخت بیمه بیکاری مشمولان هم 6-5 ماه تاخیر داشته و باعث بروز مشکلاتی برای این قشر آسیب‌پذیر شده است».


شوکت درباره وضعیت 5 میلیون کارگر بدون بیمه بیکاری هم می‌گوید: «حدود 400 هزار قالی باف، 800 هزار کارگر ساختمانی، یک میلیون راننده و هزاران کارگر دیگر هم داریم که حق بیمه خودشان را پرداخت کرده‌اند اما متاسفانه کارفرمای مشخص نداشته‌اند و به همین دلیل حالا امکان استفاده از بیمه بیکاری را ندارند.


علاوه بر این افراد، کارگران دیگری را هم داریم که متاسفانه حتی توان پرداخت حداقل مبلغ حق بیمه را هم نداشته‌اند. آمار این دو گروه کارگران حدود 5 میلیون نفر است که باید مورد حمایت قرار بگیرند». شوکت در پاسخ به این سوال که «شناسایی این کارگران چقدر زمان‌بر است؟» هم می‌گوید: «اطلاعات همه این افراد در سامانه‌های فعلی کشور موجود است و بهانه‌ای برای شناسایی‌نشدن آن‌ها وجود ندارد».


اطلاع‌رسانی جامع پس از تصویب

 برای بررسی جزئیات لایحه ارائه‌شده به دولت، با «مهرداد قریب» معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی هم گفت‌وگو می‌کنم. هرچند قریب در گفت‌وگو با خراسان، اطلاع‌رسانی درباره جزئیات لایحه را به بعد از تصویب آن موکول می‌کند اما این نکته را می‌گوید که: «پیشنهادهای ارائه‌شده در این لایحه حاصل همفکری مشترک سازمان تامین اجتماعی و وزارت رفاه بوده که به محض تصویب ابلاغ خواهد شد».


وی تصریح می‌کند: «ما در سازمان تامین اجتماعی وضعیت افرادی را که پوشش بیمه‌ای دارند اما مشمول بیمه بیکاری نیستند، بررسی کرده و پیشنهادهایی را درباره میزان بیمه بیکاری و تعداد ماه‌های دریافت آن مشخص کرده‌ایم که در صورت تصویب نهایی، اطلاع‌رسانی خواهد شد». قریب ابراز امیدواری می‌کند که با تصویب و ابلاغ این پیشنهادها، بخشی از مشکلات معیشتی کارگران فاقد بیمه بیکاری حل شود.

منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب