دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1399 - 00:02
گزارش آنا؛

آنتونی بلینکن کیست و چه مواضعی نسبت به ایران دارد؟

انتخاب آنتونی به لیکن به‌عنوان وزیر امور خارجه دولت جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا نیاز به بررسی سوابق و مواضع وی نسبت به ایران را نزد سیاسیون و رسانه‌های داخل کشور ضروری ساخته است.
کد خبر : 543880

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در گزارشی به بررسی سوابق کاری و مدیریتی آنتونی بلینکن وزیر منتخب دولت جو بایدن می‌پردازد و نیز با نگاهی به مواضع وی نسبت به ایران قصد دارد توان پیش‌بینی کارشناسان در خصوص سیاست‌های آتی بلینکن در منطقه را افزایش دهد.


«آنتونی جان بلینکن» یک سیاستمدار ۵۸ ساله و متولد نیویورک است. وی پدر و مادری یهودی دارد.


بلینکن از مقامات ارشد وزارت خارجه جان کری وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده بود. وی از سال‌ها پیش برای جو بایدن کار کرده و با خلق‌وخوی رئیس‌جمهور منتخب کاملاً آشناست از سوی دیگر جو بایدن هم با شناختی که از بلینکن دارد به‌راحتی می‌تواند با وی کار کند. بلینکن در دوره‌ای به‌عنوان مشاور بایدن در حوزه امنیت ملی در دولت اوباما حضوری فعال داشت.



تفاهم کامل سیاست خارجه‌ای بایدن و بلینکن


پیش از فعالیت در وزارت خارجه، بلینکن در کاخ سفید دستیار اوباما و معاون اصلی مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود.


بلینکن در فاصله سال‌های 2002 تا 2008 در کنگره آمریکا به‌عنوان مدیر ستاد دموکرات کمیته روابط خارجی سنا خدمت کرد و درزمینهٔ قانون‌گذاری نیز دارای تجربه نسبتاً خوبی است. وی در دوره‌ای عضو شورای امنیت ملی دولت «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز بود.


وی قبل از اینکه به دولت کلینتون بپیوندد مقاله‌نویس نیویورک‌تایمز و فارین افرز بود و در دوره‌ای هم عضو ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل بود.




بیشتر بخوانید:


وزیر خارجه احتمالی بایدن چه دیدگاهی درباره ایران دارد؟




بلینکن در سیاست خارجه به چندجانبه گرایی و مخصوصاً همکاری با شرکای اروپایی واشنگتن اهمیت ویژه‌ای می‌دهد. وی گسترش، تولید و فروش تسلیحات خطرناک و نیز تغییرات اقلیمی را چالش‌های دولت بایدن برمی‌شمارد.


بلینکن تحت مدیریت جان کری مذاکرات هسته‌ای بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان را به‌دقت زیر نظر داشت و کاملاً از چندوچون آن اطلاع دارد.


بلینکن در سال ۲۰۱۹ در مصاحبه با شبکه فرانس پرس در خصوص برنامه هسته ایران و خروج دولت ترامپ از برجام گفت که متأسفانه ما نباید جایی که الآن قرار داریم، می‌بودیم. قطعاً اگر تهران از منافع اقتصادی توافق هسته‌ای بی‌نصیب بماند تصمیم می‌گیرد برنامه هسته‌ای خود را ادامه دهد که به نظر می‌رسد به این نقطه رسیده است.


وی از حامیان حفظ برجام بود زیرا مانند دیگر سیاستمداران همفکرش در آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را گام اول به‌سوی انعقاد قراردادهای محدودکننده دیگر در خصوص برنامه دفاعی موشکی ایران و حمایت ایران از جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا می‌داند.


بلینکن یهودی‌زاده و دوست واقعی اسرائیل است


وی احتمالاً در خصوص دخالت آمریکا در امور داخلی ایران دنباله‌رو سیاست دولت اوباما خواهد بود. وی در آبان ماه سال گذشته و در جریان اوج‌گیری اعتراضات به گران شدن نرخ بنزین در ایران، سرمقاله همکار سابقش در کاخ سفید مبنی بر اینکه بهترین کاری که دولت دونالد ترامپ می‌تواند بکند این است که در خصوص اعتراضات در ایران سکوت کند.


او در مصاحبه‌ای که اخیراً داشت سازش برخی کشورهای عربی خاورمیانه با رژیم صهیونیستی تحت هدایت ترامپ را تحولی خوشایند توصیف کرد و به‌احتمال خیلی زیاد سعی خواهد کرد که روند سازش سرعت گیرد. این موضع بلینکن به‌شدت باسیاست تهران نسبت به عدم ایجاد رابطه بین کشورهای مسلمان و رژیم صهیونیستی در تضاد است بنابراین بلینکن در صورت اینکه در تفکراتش تجدیدنظر نکند نخواهد توانست با کشورهای جبهه مقاومت و در رأس آن‌ها ایران تفاهم داشته باشد.



بلینکن اعتقاد دارد که آمریکا در دولت بایدن بدون قید و شرط به تل‌آویو کمک خواهد کرد و کمک نظامی خود به اسرائیل را به هیچ‌کدام از تصمیم‌گیری‌های سیاسی حاکمان تل‌آویو منوط نخواهد دانست. «مایکل اورن»، سفیر سابق اسرائیل در آمریکا در مصاحبه‌ای گفته است که ‌بلینکن، یهودی است و در ضمن دوست واقعی اسرائیل است. وی در ادامه گفت به‌عنوان‌مثال بلینکن در خلال یک سری جلسات توجیهی در واشنگتن گفته بود که توافق هسته‌ای با ایران را به صورتی تقویت خواهد کرد که اسرائیل از آن خشنود باشد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب