دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1399 - 12:46
آنا بررسی می‌کند؛

تعطیلات کرونایی چه تاثیری بر روند شیوع بیماری دارد؟

با توجه به محدودیت‌های اعمال شده و گذشت یک هفته از این موضوع سوال اصلی اینجاست که تعطیلات کرونایی چه تاثیری بر روند شیوع بیماری دارد؟
کد خبر : 543832
_MID0078.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-محمودرضا زارع؛ یک هفته از تعطیلات و محدودیت‌های جدید دو هفته‌ای در کشور می‌گذرد که در راستای کاهش روند شیوع بیماری کرونا در کشور اجرا شد؛ موضوعی به گفته بسیاری از صاحب نظران حوزه سلامت می‌تواند کمک شایانی به کاهش ورودی‌های بیمارستان‌ها کند؛ اما سوال اصلی اینجاست که چه زمانی  می‌توانیم شاهد کاهش ورودی‌های بیمارستان‌ها باشیم؟


ستاد ملی مقابله با کرونا: در شرایطی هستیم که ایجاد محدودیت‌ها، اختیاری نیست


همه چیز از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا آغاز شد،  تصمیمی مهم برای دوهفته سرنوشت ساز که در همین زمینه علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا  در ارتباط با آثار تعطیلی‌های دو هفته‌ای در کشور، گفت: آنچه این روزها بیشتر نگران‌کننده شده است، انتقال خانوادگی این بیماری است.


وی با عنوان این مطلب که روز اول رعایت پروتکل‌ها در کشور جای تقدیر و تشکر از مردم دارد، افزود: آنچه از گزارش‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به ما رسیده است، رعایت پروتکل‌ها خیلی خوب بوده است و امیدواریم همین‌طور ادامه یابد.


رئیسی گفت: یکی از موضوعات مصوب در ستاد ملی مبارزه با کرونا، ممنوعیت تردد در ساعت ۲۱ تا ۴ صبح بود که نهایی شد.


وی از راه‌اندازی سیستم هوشمند برای جلوگیری از ورود افراد بیمار به محل‌های پرتجمع خبر داد و افزود: تلاش می‌کنیم از ورود افراد مبتلا به کرونا به اماکن شلوغ و پر رفت‌وآمد، زیارتگاه‌ها و وسایل حمل‌ونقل عمومی و…، جلوگیری شود.


رئیسی با عنوان این مطلب که در وضعیت بحرانی بیماری قرار داریم، گفت: در شرایطی هستیم که ایجاد محدودیت‌ها، اختیاری نیست.


وزارت بهداشت: چهار هفته دیگر اثر محدودیت‌ها نمایان می‌شود


ایرج حریرچی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،  در مورد تاثیر محدودیت‌های کرونایی بر آمار ابتلا و مرگ و میر اظهار کرد: به طور کلی شاهد کاهش تردد در سفرهای درون و برون شهری هستیم و خوشبختانه مردم همکاری خوبی در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارند.


وی افزود: قطعاً با ادامه رعایت محدودیت‌ها با کاهش میزان ابتلا رو‌به‌رو خواهیم بود ولی برای اینکه شاهد شاخص‌های برون‌دادی باشیم باید یک تا سه هفته از محدودیت‌ها بگذرد.


معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: دو الی سه هفته دیگر زمان نیاز است تا میزان بستری‌ها نمایان شود و انتظار می‌رود تا چهار هفته دیگر به طور کلی شاهد کاهش پیش روی کرونا باشیم.


حریرچی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است شاهد ادامه محدودیت‌ها در تهران باشیم یا خیر؟ گفت: با توجه به شدت کاهش و ملاحظات اقتصادی و اجتماعی ممکن است محدودیت‌ها ادامه داشته باشد ولی همه چیز به آینده و روند بیماری بستگی دارد.


وضعیت مطلوب مراکز درمانی بیماران کرونا در استان تهران


جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در پاسخ به این پرسش که «وضعیت مراکز درمانی بیماران کرونا در سطح استان تهران چگونه است؟»، ابراز داشت: با توجه به پیش بینی صورت گرفته در مراکز درمانی مختلف شامل دولتی، خصوصی، عمومی غیر دولتی از جمله تأمین اجتماعی، مراکز درمانی ارگان‌ها و سازمان‌ها که امکانات لازم را دارند، خوشبختانه در کل استان تهران وضعیت، وضعیتی بالانس و قابل تحمل است.


وی اضافه کرد:‌ البته در بخش تخت‌های مراقبت ویژه مقداری محدودیت داریم و شرایط سخت است، اما تحمل می‌کنیم؛ ولی در بخش عادی بیمارستان‌ها مشکل خاصی نداریم و امیدواریم در روزهای آتی این مشکلات نیز کمتر شود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که «ارزیابی شما نسبت به میزان رعایت مردم در تعطیلات دو هفته‌ای چیست؟»، تصریح کرد:صنوف و مردم نکات بهداشتی لازم را رعایت کردند، اما باز هم مواردی از بی‌توجهی افراد را مشاهده می‌کنیم؛ البته در مجموع اتفاق خوبی افتاده و ما نسبت به گذشته رعایت بیشتری از سوی مردم را شاهد هستیم، صنوف تحمل کرده و رعایت می‌کنند و ساختارهای دولتی نیز به صورت یک سوم و دورکاری فعالیت خود را دارند.


کلام آخر


به نظر می‌رسد ادامه رعایت تعطیلات و رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند کمک بزرگی به کاهش میزان ابتلا و مرگ و میر در کشور کند و در آینده می‌توانیم شاهد بهتر شدن شرایط موجود در نظام سلامت کشور باشیم.


انتهایپیام/4148


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب