آیا دانشگاه آکسفورد موفق به ساخت واکسن کرونا شد؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، طبق نتیجه مرحله آزمایش وسیع انسانی واکسن کرونا در آکسفورد، این واکسن میتواند تا ۷۰ درصد باعث جلوگیری از ابتلا به کووید-19 شود و در صورت افزایش دُز میتواند تا ۹۰ درصد نتیجهبخش باشد. گرچه میتواند این موضوع موفقیت تلفی شود، ولی نسبت به دو واکسن تولید شده بهوسیله شرکت «فایزر» و «مدرنا» که بیش از 90 درصد کارایی داشتند، امیدوارکننده نیست.
نکته قابل توجه واکسن دانشگاه آکسفورد ارزانتر بودن و نگهداری سادهتر آن است که بهراحتی میتوان به همه نقاط دنیا حمل کرد. در هر صورت تأیید واکسن بهوسیله نهادهای مرجع میتواند نقش بسزایی در مبارزه با شیوع کرونا داشته باشد.
روند انجام تحقیقات بر روی واکسن آکسفورد
روند آزمایش انسانی واکسن در انگلیس و برزیل پیگیری شد و بیش از ۲۰ هزار داوطلب در آزمایش دانشگاه آکسفورد شرکت کردند. طبق نتیجه اعلامشده، ۳۰ مورد ابتلا به کرونا در کسانی که دو نوبت واکسن تزریق کردند، مشاهده شد و ۱۰۱ ابتلا در کسانی که واکسننما (واکسن بیتأثیر) دریافت کرده بودند.
بیشتر بخوانید:
نخستین واکسن کرونا احتمالا از ماه ژانویه توزیع میشود
این واکسن از دستکاری ژنتیکی یک ویروس سرماخوردگی معمولی که در شامپانزهها ایجاد بیماری میکرد، ساخته شده است. با دستکاری مذکور این ویروس خاصیت بیماریزایی خود را از دست داد و در عوض پروتئین شاخکی ویروس کرونا را به سیستم ایمنی معرفی میکند تا این سیستم راه مقابله با آن را یاد بگیرد.
محققان سازنده این واکسن موسوم به «ChAdOx۱ nCov-۲۰۱۹» اعلام کردند این واکسن در بزرگسالان سالم از ۵۶ تا ۶۹ سال و بالاتر از ۷۰ سال قادر به ایجاد واکنش ایمنی قدرتمند است.
محققان میگویند دادههای آزمایش فاز ۲ منتشر شده در مجله Lancet نشان میدهد این واکسن در یکی از آسیبپذیرترین گروههای در معرض ابتلای شدید به بیماری کووید-۱۹ میتواند باعث ایجاد ایمنی شود.
بهگفته محققان، این آزمایش پاسخهای ایمنی مشابهی را در هر سه گروه سنی ۱۸ تا ۵۵ سال، ۵۶ تا ۶۹ سال و ۷۰ سال به بالا نشان داده است. این آزمایش بر روی ۵۶۰ بزرگسال سالم ازجمله ۲۴۰ فرد بالای ۷۰ سال نشان داد واکسن در افراد مسن بهتر از جوانترها تحمل میشود.
داوطلبان در دو گروه، دو دوز از این واکسن یا واکسن دارونمای مننژیت را دریافت کردند و هیچ عوارض جانبی جدی در شرکتکنندگان دیده نشد.
در هفتههای گذشته شرکتهای فایزر و بیوانتک و مدرنا اعلام کردند که آزمایش واکسن کرونای آنان بسیار موفق بوده است. واکسنهای دیگری نیز در مرحله تولید است و سومین آزمایش مهم را کارخانه بلژیکی «جنسِن» در انگلیس انجام میدهد.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/