دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1399 - 16:22

اختلافات نظر نتانیاهو با رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی شدت یافت

مسئولان امنیتی صهیونیستی اعلام کردند نتانیاهو، به شدت به رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی بی‌اعتماد است و در مسائل مهم امنیتی به او نظرات او اهمیتی نمی‌دهد.
کد خبر : 543530
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، به گفته منابع امنیتی صهیونیستی، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم، اختلافات شدیدی با یکدیگر دارند و هیچ گونه همکاری میان طرفین در موضوعات حساس امنیتی دیده نمی‌شود.


به نوشته وبسایت عرب۴۸، روزنامه عبری‌زبان هاآرتص در مطلبی نوشت که به عنوان مثال، «آویو کوخاوی» فردی بود که سفر نتانیاهو به عربستان و دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را از طریق رسانه‌ها با خبر شد. کوخاوی همچنین نمی‌دانست که «آوی بلوت» منشی نظامی نتانیاهو که تحت امر خودش فعالیت می‌کند، به همراه نتانیاهو به عربستان رفته است.


به گفته مسئولان امنیتی، این یک مورد از موارد متعددی است که نشان از عدم اطمینان نتانیاهو به کوخاوی دارد. این وضعیت از زمان آغاز به کار کابینه جدید شروع شده و زمانی که «بنی گانتز» وزیر امنیت اسرائیل شد، اوج گرفته است. یک مقام امنیتی اسرائیلی در این باره گفت که نتانیاهو، «بنیتی گانتز» و «آویو کوخاوی» را به یک چشم می‌بیند و این دو از زمان خدمتشان در تیپ چتربازان در ارتش با یکدیگر بودند و «گانتز» کمک بسیاری برای روی کار آمدن کوخاوی و تکیه به منصب ریاست ستاد مشترک کرد.


از طرفی، انتخاب «کوخاوی» به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش، در نتیجه حل و فصل اختلافات میان نتانیاهو و «آویگدور لیبرمن» صورت گرفت. یکی از نزدیکان گانتز، به هاآرتص گفته است که نتانیاهو از روز اول نیز اعتمادی به کوخاوی نداشت و بر این باور بود که کوخاوی در هر شرایطی با گانتز همکاری خواهد کرد.


یک مسئول امنیتی نیز گفت که نتانیاهو، رئیس ستاد مشترک ارتش را تهدید سیاسی علیه خود در آینده می‌بیند و به او به چشم نخست‌وزیر احتمالی آتی می‌نگرد، بنابراین سعی می‌کند چیزی نگوید که فردا روز کوخاوی بخواهد علیه خودش در رقابت‌های انتخاباتی استفاده کند.


طبق این گزارش، هنگامی که نخست‌وزیر اسرائیل بخواهد به یک دیدار حساس در کشوری که با آن روابط رسمی ندارد، سفر کند، باید به اطلاع ارتش برساند و نتانیاهو پیش از این نیز این کار را می‌کرد و منشی نظامی او با رئیس ستاد ارتش تماس گرفته و سفر را به اطلاع او می‌رساند، البته نیازی به این نبود که از محتوای مذاکرات و نوع دیدارها اطلاعاتی بدهد.


مثال دیگر در خصوص بحران روابط نتانیاهو و کوخاوی این است که رئیس ستاد مشترک ارتش، در بطن هیچ کدام از توافقات سازش با بحرین و امارات نبود و کوخاوی تمامی این توافقات را از طریق رسانه‌ها با خبر شده است. کوخاوی حتی از اینکه امارات قرار است جنگنده اف-۳۵ و سلاح‌های پیشرفته از آمریکا بخرد، اطلاع نداشت.


در خصوص بحران شیوع کرونا، نیز نتانیاهو ارتش را از هرگونه فعالیتی در راستای تولید واکسن یا تأمین تجهیزات پزشکی منع کرده است، در حالیکه ارتش این توانایی را دارد و نهادهای نظامی و غیر نظامی دیگر از جمله وزارت خارجه چنین امکانی را ندارند، اما نتانیاهو عامدانه، به «یوسی کوهن» رئیس موساد اجازه داده است تا در خصوص کرونا فعالیت کند.


نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین سال‌هاست مانع اجرای طرح مدنظر کوخاوی در حوزه سیاسی- امنیتی موسوم به «تنوا» شده و توجهی به این طرح و بودجه لازم برای اجرای آن نمی‌کند و به نوشته هاآرتص، به نظر نمی‌رسد که نتانیاهو هیچ زمانی بخواهد در خصوص این طرح تصمیمی بگیرد.


با تمامی این اوصاف، ارتش صهیونیستی مدعی است که نتانیاهو و کوخاوی با یکدیگر همکاری کاملی در سطح سیاسی دارند و دفتر نتانیاهو نیز مدعی شده است که گزارش رسانه‌ها در خصوص اختلافات او با رئیس ستاد مشترک ارتش صحت ندارد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب