حضور مقامات آشنا به تحولات ایران در دولت بایدن/ حامیان تلآویو در دولت آینده آمریکا حاضرند
گروه بینالملل خبرگزاری آنا در گزارشی به بررسی سوابق 6 مقامی میپردازد که تابهحال جو بایدن رئیسجمهور منتخب آمریکا آنها را بهعنوان اعضای کابینه خود را معرفی کرده است.
بر اساس این گزارش تابهحال آنتونی بلینکن بهعنوان وزیر امور خارجه، جک سالیوان بهعنوان مشاور امنیت ملی، خانم لیندا توماس گرینفیلد بهعنوان سفیر ایالاتمتحده در سازمان ملل، جان کری بهعنوان نماینده ویژه رئیسجمهوری در امور تغییرات اقلیمی، آلخاندرو مایورکاس بهعنوان وزیر امنیت داخلی، و خانم آوریل هینس بهعنوان مدیر سازمان اطلاعات ملی از طرف بایدن بهعنوان اعضای دولت جدید معرفیشدهاند.
اولین نکته مهم این است که در میان این 6 نفر مقامهای ارشد دولت باراک اوباما هم دیده میشوند.
رئیسجمهور منتخب، جان فوربس کری وزیر خارجه دولت اوباما را بهعنوان مسئول ویژه برنامههایش در مقابله با پدیده گرمایش زمین انتخاب کرده است.
استفاده بایدن از مقامات دولت اوباما
وی متولد سال 1943 است و از سال 2012 به مدت چهار سال وزیر خارجه دولت اوباما بود.
جان کری در سال ۲۰۱۶ قبل از اتمام صدارتش بهعنوان وزیر خارجه معاهده اقلیمی پاریس را امضاء کرد و حال در دولت بایدن انتظار میرود که جان کری نقش مهمی در شکلگیری معاهده اقلیمی پاریس برای مبارزه با پدیده گرمایش زمین ایفا کند.
وی در سال ۱۹۸۴ در انتخابات مجلس سنا شرکت کرد و توانست بهعنوان نماینده ایالت ماساچوست وارد سنا شود. وی سه بار دیگر بهعنوان نماینده ماساچوست به سنا راه یافت و سابقهای 20 ساله برای خود در خدمت به حزب دموکرات دستوپا کرد.
کری در سال ۲۰۰۴ با آغاز انتخابات مقدماتی حزب دموکرات بهعنوان نامزد این حزب برگزیده شد. در ژوئیه سال ۲۰۰۴ بهعنوان نامزد پست معاونت رئیسجمهور معرفی شد. کری قبل از ورود به سیاست بهعنوان سخنگوی کمیته سربازان جنگ ویتنام آمریکا علیه سیاستهای جنگطلبانه کشورش فعالیت میکرد زیرا خود وی در جنگ ویتنام حضور داشت و حتی زخمی هم شده بود.
وی ظاهراً از مخالفان حمله نظامی آمریکا به عراق به دستور جورج بوش پسر رئیسجمهور سابق پس از ۱۱ سپتامبر بود. لازم به ذکر است که کری در مذاکرات هستهای ایران با گروه 5+1 که به انعقاد توافقنامه برجام در سال 2015 منتهی شد کشورش را نمایندگی میکرد.
اما کری در سال 2019 در خصوص خروج دونالد ترامپ از توافق هستهای گفت که ما باید ایران را با برجام پای میز مذاکرات موشکی و منطقهای میآوردیم و درصورتیکه رد میکردند، از برجام خارج میشدیم و اشتباه دونالد ترامپ این بود اول خارج شد و بعد تقاضای مذاکره کرد.
گزینههای اصلی دیگر بایدن برای عضویت در دولتش آنتونی بلینکن و جیک سالیوان هستند که هر دو از مقامات ارشد وزارت خارجه جان کری در دوره باراک اوباما بودند. به لیکن و سالیوان مذاکرات هستهای با ایران در دوره کری را بهدقت زیر نظر داشتند و کاملاً از چندوچون آن اطلاع دارند.
«آنتونی جان بلینکن» یک سیاستمدار ۵۸ ساله و متولد نیویورک است. وی پدر و مادری یهودی دارد. پیش از فعالیت در وزارت خارجه در دوره باراک اوباما، بلینکن در کاخ سفید دستیار اوباما و معاون اصلی مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود.
به لیکن در فاصله سالهای 2002 تا 2008 در کنگره آمریکا بهعنوان مدیر ستاد دموکرات کمیته روابط خارجی سنا خدمت کرد. وی قبل از آن عضو شورای امنیت ملی دولت «بیل کلینتون» رئیسجمهور سابق آمریکا بود. قبل از اینکه به دولت کلینتون بپیوندد مقالهنویس نیویورکتایمز و فارین افیرز بود و در دورهای هم عضو ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل بود.
بیشتر بخوانید:
بایدن به دنبال بازگشت به برجام قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران است
بلینکن در سال ۲۰۱۹ در مصاحبه با شبکه فرانس در خصوص برنامه هسته ایران و خروج دولت ترامپ از برجام گفت که متأسفانه ما نباید جایی که الآن قرار داریم، میبودیم. قطعاً اگر ایران از منافع اقتصادی توافق هستهای که بر سر آن چانهزنی و توافق کردند، بینصیب بماند تصمیم میگیرد برنامه هستهای خود را ادامه دهد که به نظر میرسد به این نقطه رسیده است.
او در مصاحبهای، سازش برخی کشورهای عربی خاورمیانه با رژیم صهیونیستی تحت هدایت ترامپ را تحولاتی خوشایند توصیف کرد.
به لیکن اعتقاد دارد که آمریکا در دولت بایدن بدون قید و شرط به تلآویو کمک خواهد کرد و کمک نظامی خود به اسرائیل را به هیچ تصمیم سیاسی آن (رژیم صهیونیستی) مرتبط نخواهد کرد.
اما «جیکاب جرمایا سالیوان» ۴۴ ساله در سال 206 مشاور ارشد سیاست خارجی ستاد انتخاباتی «هیلاری کلینتون» بود.
وی همچنین مشاور ارشد دولت آمریکا در مذاکرات هستهای ایران بود. سالیوان در دولت اوباما بهعنوان معاون دستیار رئیسجمهور و مشاور امنیت ملی جو بایدن، معاون اوباما، فعالیت میکرد.
سالیوان در اکتبر ۲۰۱۹ در یادداشتی که در روزنامه نیویورکتایمز منتشر شد، تصمیم ترامپ به خروج از توافق هستهای ایران را احمقانه توصیف کرد.
تعلق سالیوان و بلینکن به جبهه حامیان رژیم صهیونیستی
جیک سالیوان در ماه سپتامبر در مصاحبه با یاهو نیوز به تمجید از نقش دولت ترامپ در کمک به مذاکرات سازش امارات با رژیم صهیونیستی پرداخت و آن را دستاوردی مثبت برای سیاست خارجی رئیسجمهور آمریکا خواند.
در این مصاحبه که قبل از امضای توافق میان دو طرف صهیونیست و اماراتی در کاخ سفید بود، او گفت که پایه این توافق در زمان اوباما گذاشته شد.
درواقع، سالیوان هم بهطور عمومی و هم خصوصی بهشدت به اردوگاه حامی اسرائیل تعلق دارد.
نفر بعدی آقای آلخاندرو مایورکاس است که بهعنوان وزیر امنیت داخلی معرفیشده است. اگر مایورکاس بتواند رأی اعتماد سنا را به دست بیاورد اولین لاتینتبار و مهاجری خواهد بود که بهعنوان وزیر امنیت داخلی آمریکا انتخابشده است.
کارنامه آقای مایورکاس احتمالاً او را در نقطه کاملاً مخالف سیاستهای ضد مهاجرتی دونالد ترامپ قرار خواهد داد.
به این صورت آلخاندرو مایورکاس کوبایی الاصل فرصت خواهد یافت که درباره سرنوشت صدها هزار کودکی که مانند خود او پیش از رسیدن به سن قانونی توسط مادر و پدرشان به آمریکا آورده شدهاند تصمیمات جدی بگیرد. وی در دولت اوباما رئیس اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا شد.
یکی دیگر از اعضای کابینه رئیسجمهور منتخب، خانم آوریل هینس است که در صورت تأیید نخستین زن تاریخ آمریکا خواهد بود که به مقام مدیریت سازمان اطلاعات ملی دست خواهد یافت.
این خانم 51 ساله که متولد محله منهتن نیویورک است در دوره باراک اوباما مشاور ارشد اطلاعاتی آقای اوباما بود و نخستین زنی بود که بهعنوان معاونت سازمان سیا رسید.
خانم لیندا توماس گرینفیلد، به انتخاب جو بایدن سفیر آتی ایالاتمتحده در سازمان ملل متحد خواهد بود.
خانم گرینفیلد 68 ساله که یک آفریقاییتبار متولد ایالت آریزونای آمریکا است، از دیپلماتهای باسابقه وزارت خارجه و سفیر سابق این کشور در بسیاری از کشورهای آفریقایی چون کنیا و گامبیا بوده و همچنین در سفارت آمریکا در پاکستان و سوئیس هم مشغول به خدمت بوده است.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/