دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1399 - 11:53

تلاش بحرین برای ریاست بر شورای حقوق بشر سازمان ملل

منابع آگاه خبر داده‌اند که بحرین درصدد کسب ریاست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است.
کد خبر : 543112
2016071249.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ بحرین که از حدود ۲ سال قبل به عضویت شورای حقوق بشر درآمده، تلاش همه‌جانبه‌ای برای بهره‌برداری از این فرصت جهت سرپوش گذاشتن بر نقض فاحش و سازمان‌یافته حقوق بشر در این کشور داشته و در این زمینه از حمایت سخاوتمندانه برخی کشورهای غربی ازجمله انگلستان و آمریکا برخوردار بوده است.


باوجوداین، تقلای رژیم بحرین برای کسب ریاست این شورا که متشکل از ۴۷ کشور عضو سازمان ملل متحد است، برای بسیاری از ناظران بی‌طرف فی‌نفسه نشانه انحطاط سازوکارهای حقوق بشری بین‌المللی است.


دوره ریاست شورای حقوق بشر سازمان ملل یک سال است که به‌صورت دوره‌ای از گروه‌های منطقه‌ای انتخاب می‌شود. ریاست شورا در سال ۲۰۲۱ به گروه آسیا-اقیانوسیه می‌رسد و تاکنون بحرین و فیجی برای تصدی این پست اعلام نامزدی کرده‌اند. بنا به عرف موجود، هر کشوری که به‌عنوان نامزد تصدی ریاست شورا از سوی گروه منطقه‌ای مربوطه معرفی شود از سوی سایر گروه‌های منطقه‌ای نیز پذیرفته می‌شود. بنابراین درصورتی‌که گروه آسیا-اقیانوسیه نامزدی بحرین را تأیید کند به‌احتمال‌زیاد این کشور عهده‌دار ریاست شورای حقوق بشر خواهد شد.


گفته می‌شود یکی از عوامل تحرک بحرین برای کسب ریاست شورای حقوق بشر، تحت‌الشعاع قرار دادن کارنامه وخیم حقوق بشری این کشور و معرفی نظام پادشاهی حاکم بر این کشور به‌عنوان نظامی مدرن و حامی حقوق بشر است. باوجوداین، حتی برخی از کشورهای اروپایی که رابطه نزدیک اقتصادی و تجاری و نظامی با بحرین دارند هم تمایلی به ریاست بحرین بر شورای حقوق بشر ندارند؛ چراکه قرار گرفتن کشوری باسابقه سرکوب و نقض شدید حقوق بشر باعث بی‌اعتباری بیش‌ازپیش سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل و برملا شدن رویکرد منافقانه آن دسته از کشورهای غربی خواهد شد که از این سازوکارها برای بدنام سازی و برچسب‌زنی علیه کشورهای غیر دوست استفاده می‌کنند.


برخی رژیم‌های عربی ازجمله عربستان و امارات و بحرین با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مالی- اقتصادی و با استفاده از روابط نزدیک سیاسی با کشورهای غربی موفق شده‌اند نفوذ قابل‌توجهی در سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی کسب کنند و همین امر یکی از دلایل اصلی بی‌عملی و انفعال این سازمان‌ها در برابر جنایات و اقدامات غیرانسانی این کشورها در داخل و خارج ازجمله در یمن به شمار می‌آید.


گفته می‌شود بحرین متعاقب عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی چراغ سبز برخی کشورهای اروپایی برای تشدید سرکوب اعتراضات حق‌طلبانه مردم خود را دریافت کرده و ابتکار ریاست این کشور بر شورای حقوق بشر نیز باهدف سرپوش نهادن بیشتر بر نقض‌های گسترده و فاحش حقوق بشر در این کشور طراحی‌شده است.


باید منتظر ماند و دید آیا کشورهای گروه آسیا-اقیانوسیه حاضر می‌شوند اندک اعتبار باقیمانده برای سازوکارهای حقوق بشری را با گماردن یکی از نمادهای نقض فاحش حقوق بشر بر ریاست شورای حقوق بشر را نیز تباه کنند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب