سازمان بازرسی به آزمایش داروی کرونا ورود کرد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، حجتالاسلام درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، از بررسی «ادعای آزمایش برخی داروهای وارداتی روی ۳ هزارنفر از مبتلایان به کرونا در کشور» خبر داد و گفت: تحقیق درباره حضور ایران در بین این کشورها، نحوه عقد قرارداد احتمالی با سازمان بهداشت جهانی و رعایت یا عدم رعایت اصول اخلاق پزشکی از جمله اطلاع بیمار در هنگام تحقیقات، نحوه دریافت و هزینهکرد اعتبارات احتمالی مربوط به طرح و شفافیت آن در دستور کار قرار دارد.
هفته قبل احمدینژاد رئیسجمهورسابق در یک فایل ویدئویی ادعا کرد که برخی در داخل با انعقاد قرارداد و دریافت پول، مجوز آزمایش بالینی داروهای خارجی کرونا روی 3هزارو500 ایرانی را صادر کردند. وی در ادعایش بیان میکند که «آنطور که من اطلاع یافتم در کل جهان 11هزارو500نفر برای این دارو انتخاب شدهاند که 3هزارو500 نفر آن از ایران هستند.»
البته پیش از این در مهرماه، ملکزاده عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا و معاون وقت تحقیقات وزارت بهداشت گفته بود: «از بین 28 کشوری که در مطالعه وحدت یا همبستگی حضور دارند، جمهوری اسلامی ایران با مشارکت سه هزار و 500 بیمار از همه کشورها حضور پررنگتری دارد و خیلی امیدواریم که این مطالعه ادامهدار، در آینده بتواند به درمان موثری برای بیماری کووید19 برسد.»
از سوی دیگر در پی ادعای احمدینژاد، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت در توئیتی نوشت: دهها مطالعه بالینی داروی رمدسیویر و صدها کارآزمایی بالینی روی داروهای موجود با فرضیه اثربخشی احتمالی بر کرونا در دنیا انجام شده و در حال انجام است. یکی از این صدها مطالعه به نام مطالعه همبستگی با محوریت سازمان بهداشت جهانی در 30کشور از جمله در ایران انجام شده است.
جهانپور البته در بخشی دیگر هم این نوع ادعاها و طرح موضوعها را سیاسی دانست.
همچنین برخی نیز ماجرای استعفای جنجالی معاون تحقیقات وزارت بهداشت و دعوایش با وزیر را به همین موضوع مرتبط دانستند و این معاون را عامل انجام این آزمایشها دانستند.
حالا باید دید اساسا آزمایش داروها و واکسنها در چه شرایطی غیرقانونی و غیراخلاقی است و آیا تمام آزمایشهای اینگونه تخلف از قانون است؟
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/