دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1399 - 00:10
فرهنگ متین در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

رتبه‌بندی برنامه‌های علمی دبیرخانه پایش آزاد بر اساس 15 شاخص/ نظام موضوعات پایش آزاد چگونه ارزیابی می‌شود؟

دبیر کمیته نظارت و ارزیابی پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی به تشریح برنامه‌های علمی استان خوزستان و شیوه ارزیابی و نظارت نظام موضوعات در دبیرخانه برنامه‌های علمی پایش آزاد پرداخت.
کد خبر : 542551
index.jpg

لاله فرهنگ متین در گفتگو با خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برنامه‌های علمی دبیرخانه پایش آزاد استان خوزستان گفت: این دبیرخانه، چهار برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار، صنایع پتروشیمی، ازدیاد برداشت از مخازن نفت و برنامه علمی فولاد را بر عهده دارد.


وی افزود: برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، برنامه علمی صنایع پتروشیمی بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، برنامه علمی ازدیاد برداشت از مخازن نفت بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه و برنامه علمی فولاد بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز است.


شاخص‌های رتبه‌بندی برنامه‌های علمی دبیرخانه پایش آزاد چه بود؟


دبیر کمیته نظارت و ارزیابی پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شاخص‌های رتبه‌بندی برنامه‌های علمی دبیرخانه پایش آزاد عنوان کرد: 15 شاخص در رتبه‌بندی برنامه‌های علمی پایش آزاد مدنظر قرارگرفته که احصای چالش‌های تراز اولِ منطبق با نیازها و اسناد بالادستی کشور و... نخستین شاخص این رتبه‌بندی است.


پایش


فرهنگ متین ادامه داد: «اخذ تأییدیه چالش تا زمینه‌های پژوهش نظام موضوعات در کمیته ارزیابی دبیرخانه پایش آزاد»، «تعداد چالش‌ها و همه‌جانبه دیده شدن آن‌ها در منظرها»، «تعداد کل منظرها و زمینه‌های پژوهشی» و «بارگذاری تعداد چالش‌ها و زمینه‌های پژوهشی از بین تعداد کل چالش‌های احصا شده روی سامانه پژوهش‌یار» از دیگر شاخص‌های رتبه‌بندی برنامه‌های علمی دبیرخانه پایش آزاد است که در رتبه‌بندی‌های آتی این شاخص‌ها تغییر می‌کند.


پایش


وی با بیان اینکه ۴۴ عنوان برنامه علمی در کل کشور بر عهده ۳۵ استان قرارگرفته است، گفت: در برنامه علمی ازدیاد برداشت نفت ۶ چالش اساسی در ایران شناسایی‌شده که این برنامه علمی رتبه دوم را از آن خود کرده است.


آخرین دستاوردهای برنامه علمی ازدیاد برداشت نفت


دبیر کمیته ارزیابی و نظارت پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص برنامه علمی ازدیاد برداشت نفت تشریح کرد: تاکنون سه چالش این برنامه علمی در سامانه پژوهش‌یار بارگذاری شده  و سه چالش دیگر در حال اصلاح نهایی است. همچنین ۲۸۲ زمینه پژوهشی در سامانه پژوهش‌یار بارگذاری شده؛ در این برنامه علمی ۱۰ پروژه در مقطع کارشناسی ارشد، ۳ پروژه در مقطع دکتری اخذ شده است.


 فرهنگ متین گفت: ضعف در داده‌های نمودارگیری و ارزیابی سازند میادین هیدروکربنی، ضعف در ارزیابی ژئومکانیکی در توسعه میادین هیدروکربنی، مدل‌های جامع استاتیکی میادین هیدروکربنی، ضعف در توسعه روش‌ها و فناوری‌های نوین در ازدیاد برداشت، کم بازه بودن عملیات تزریق آب به روش‌های مرسوم در میادین تحت عملیات سیلاب‌زنی و شناخت ناکافی از روش‌های ازدیاد برداشت متناسب با میادین هیدروکربنی ایران، ۶ چالش احصاء شده برنامه ازدیاد برداشت نفت است.


 برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار در یک نگاه


وی ادامه داد: تاکنون ۱۱ چالش در برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار احصاء شده است که این برنامه علمی رتبه سوم رتبه‌بندی برنامه‌های علمی دبیرخانه پایش آزاد را از آن خود کرده است.


 فرهنگ متین در ادامه تشریح کرد: «آلودگی محیط زیستی ورود فاضلاب شهری به زمین‌های کشاورزی»، «بحران شورا در اراضی مجاور سد گتوند»، «ارتقای امنیت غذایی محصولات کشاورزی»، «کاهش مقبولیت نان‌های ایرانی در بازار مصرف و افزایش ضایعات نان»، «معضلات کانال‌های کشاورزی، تشدید اثرات منفی، تغییر اقلیم در کاهش سهمیه آب زراعی» ازجمله چالش‌های برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار استان خوزستان محسوب می‌شود.


دبیر کمیته نظارت و ارزیابی پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین ضعف و سلامت در کشاورزی توسعه پایدار، ضعف و توان مقابله با سیلاب، خسارت گردوغبار، بحران‌های اقتصادی کشاورزی و عرضه محصولات و ساختار مدیریتی در مواجه با کشاورزی ناپایدار از دیگر چالش‌های برنامه علمی کشاورزی و توسعه پایدار استان خوزستان هستند.


احصای پنج چالش در برنامه علمی صنایع پتروشیمی


وی افزود: تاکنون پنج چالش در برنامه علمی صنایع پتروشیمی و ۲۷۲ زمینه پژوهشی در برنامه علمی صنایع پتروشیمی احصاء و بر روی سامانه پژوهش‌یار بارگذاری شده است. این برنامه علمی تاکنون طی چهار جلسه در کمیته ارزیابی و نظارت پایش آزاد مورد بررسی قرارگرفته است و رتبه سوم رتبه‌بندی برنامه‌های علمی پایش آزاد را از آن خود کرده است.



دبیر کمیته نظارت و ارزیابی و پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه مطرح کرد: چالش‌های برنامه پتروشیمی شامل «ضعف در مراحل طرح و راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی»، «ضعف در تولید اقتصادی محصولات پتروشیمی»، «سوءمدیریت در واحدهای خدمات جانبی و واحدهای تعمیر و نگهداری»، «ضعف در عملیات غیر صنعتی» و «چالش سازوکارهای نامناسب در بازرگانی و فروش محصولات» می‌شود.


شیوه ارزیابی و نظارت نظام موضوعات در دبیرخانه برنامه‌های علمی پایش آزاد


فرهنگ متین شیوه ارزیابی و نظارت نظام موضوعات در دبیرخانه برنامه‌های علمی پایش آزاد را در ۶ گام توصیف کرد؛ در گام نخست تمامی چالش‌های تراز اول ذیل برنامه علمی موردنظر بر اساس مستندات و اسناد بالادستی در کشور احصاء می‌شود.


 وی ادامه داد: در گام دوم، چالش‌ها، مستندات، برگزاری جلسات و اسناد بالادستی به دبیرخانه پایش آزاد ارسال می‌شود؛ در گام سوم نیز چالش‌های احصاء شده همراه با اهداف و راهبردها در کمیته غربالگری دبیرخانه پایش آزاد ارزیابی و بررسی می‌شود.


پایش


دبیر کمیته ارزیابی و نظارت پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: در گام چهارم ارزیابی و نظارت نظام موضوعات، چالش‌های احصاء شده همراه با اهداف و راهبردها تا زمینه‌های پژوهشی در کمیته ارزیابی و نظارت دبیرخانه پایش آزاد پس از تائید کمیته غربالگری مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.


فرهنگ متین ادامه داد: در گام پنجم تصحیح‌های موردنیاز طبق صورت‌جلسه کمیته ارزیابی و نظارت در واحد پیش رو اعمال می‌شود و در گام آخر نیز چالش‌ها، راهبردها و همچنین برنامه و اهداف زمینه‌های پژوهشی و رشته و گرایش‌های درج‌شده در کمیته ارزیابی و نظارت دبیرخانه پایش آزاد پس از تصویب نهایی نظام موضوعات بر روی سامانه پژوهش‌یار بارگذاری می‌شود.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب