اساتید با علم روز به تولید علم کمک کنند/ تسهیلات مناسب برای تشویق دانشجویان به شرکت در مجامع علمی بینالمللی فراهم شود
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن ۴۰ درصد از سهم آموزش عالی کشور اقدامات مؤثری در حوزه علم و فناوری انجام داده و همیشه در مسیر اعتلای علم و پژوهش ایران اسلامی گام برداشته است.
این دانشگاه با داشتن واحدهای دانشگاهی مسئلهمحور و کارآمد، به تربیت دانشجویانی ایدهپرداز، کارآفرین و با انگیزه میپردازد تا با دانش خود بتوانند علم را با تکنولوژی روز ارتقا دهند و در مسیر رشد پرشتاب علمی کشور مؤثر واقع شوند. همچنین اساتید نخبه و با تجربهای در این دانشگاه وجود دارند که دارای مقالات پراستناد علمی و اختراعهای مختلف هستند که هرکدام گنجینهای برای دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود.
در همین راستا با محمدناصر مقدسی، عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده مکانیک، برق و کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به گفتگو نشستهایم.
یادآور میشود بر اساس گزارشی که توسط دانشگاه استنفورد آمریکا در ژورنال PLOS در ۱۶ اکتبر 2020 منتشر شده محمدناصر مقدسی در زمره دو درصد برتر دانشمندان دنیا قرار گرفته است. دانشمندان 2 درصد برتر دنیا به دلیل استنادات بالای مقالات تحقیقی و سهم تأثیرگذار آنان در پیشرفت حوزههای تخصصی در فهرست مذکور در سال 2020 قرار گرفتهاند. این انتخاب بر اساس شاخص کامپوزیت C و بر اساس 6 شاخص زیر مورد بررسی و ارزیابی علمی قرار گرفته است.
1. Total citation
2. H-index
3. Coauthorship-adjusted H-index
4. Total citation to single authored papers
5. Total citation to single+first authored papers
6. Total citation to single+first+last authored papers
مقدسی، پیشدانشگاهی را از کالج مهندسی کیتسون لیدز انگلستان، کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته مهندسی برق مخابرات در پلی تکنیک لیدز انگلستان، دکتری مهندسی مخابرات را از دانشگاه برادفورد انگلستان و فوق دکتری خود را از دانشگاه ناتینگهام انگلستان اخذ کرده است. وی در سالهای مختلف بهعنوان استاد نمونه و پژوهشگر برتر برگزیده شده و استاد نمونه کشوری سال 98 است.
مقدسی، استاد تمام گروه مهندسی برق مخابرات واحد علوم و تحقیقات است. بیش از 200 مقاله ژورنال ISI و مشارکت در تألیف چند کتاب از طریق ناشران معتبر بینالمللی را در اروپا و آمریکا به چاپ رسانده و H-index وی نیز 31 است.
مشروح گفتگوی خبرگزاری آنا با این دانشمند ایرانی در ادامه آمده است.
اساتید با اشراف داشتن نسبت به علم روز به تولید علم کمک کنند
آنا: اساتید چگونه میتوانند به تولید علم کمک کنند؟
مقدسی: اساتید با اشراف به علم روز و تعریف تز و رسالههای مناسب میتوانند نقش مهمی در هدایت دانشجویان و کمک به تولید علم ایفا کنند. البته این مستلزم صرف وقت کافی از جانب استاد در بهروزرسانی اطلاعات خود و ارتباط تنگاتنگ با دانشجو است.
برای انتخاب شدن بهعنوان دانشمند برتر جهان فقط چاپ مقاله بینالمللی ملاک نیست
آنا: چگونه موفق شدید که در فهرست ۲ درصد برتر دانشمندان دنیا قرار بگیرید؟
مقدسی: این انتخاب بر اساس شاخصهای خاصی صورت میگیرد که عمده آن تعداد ارجاعات به مقالات نویسنده است. صرف چاپ یک مقاله بینالمللی ملاک نیست، بلکه زمانی آن مقاله از اهمیت برخوردار میشود که سایر پژوهشگران در راستای پژوهش خود از آن مقاله بهرهمند شوند.
لزوم تسهیلات مناسب برای دانشجویان جهت تشویق شدن به شرکت در مجامع علمی بینالمللی
آنا: برای تشویق دانشجویان به سمت تولید علم و شرکت در جشنوارههای علمی و پژوهشی ملی و بینالمللی چه راهکارهایی وجود دارد؟
مقدسی: ایجاد تسهیلات مناسب برای حضور اساتید و دانشجویان در مجامع علمی داخلی و بینالمللی میتواند نقش بسزایی در پیشبرد علم داشته باشد. حضور حداقل سالی یکبار در مجامع بینالمللی میتواند مؤثر باشد.
اهرم تشویق در جامعه کمرنگ است. در واقع تشویق اهرمی بسیار قوی در ایجاد انگیزه در میان دانشجویان و اساتید است و الزامی ندارد که حتماً مالی باشد. حتی یک تقدیرنامه بعضاً کفایت میکند.
واحد علوم و تحقیقات با داشتن آزمایشگاههای مجهز کمک بسیاری به پژوهش کرده است
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بهعنوان یکی از واحدهای پیشرو چه حمایتی از اساتید کردهاند؟
مقدسی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بهواسطه ماهیت خود، طلایهدار در امر پژوهش بوده و در مواقع مقتضی حمایتهای لازم را از اساتید بهعمل آورده است. این واحد دانشگاهی با برخوردار بودن از آزمایشگاههای مجهز و در مواردی منحصربهفرد کمکهای بسیاری به امر تحقیق و پژوهش کرده است.
رشته مهندسی برق در زندگی مردم کاربرد بسیاری دارد
آنا: با توجه به اینکه در حوزه مهندسی برق متخصص هستید، درباره کاربردهای علم مهندسی برق در زندگی بشر بفرمایید.
مقدسی: مهندسی برق از چند رشته و تعداد زیادی گرایش تشکیل شده است که در ابعاد گوناگون زندگی انسان بسیار کاربرد دارد و انکارناپذیر است. یکی از گرایشهای مهندسی برق، مخابرات بوده که پیشرو در عرصه تکنولوژی و صنعت است. همواره انتخاب رشته برق در گرایشهای گوناگون آن، در ردیف اول انتخابهای دانشجویان برای ورود به دانشگاه است.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/