بازخوانی نقش بایدن در مهاجرستیزی/ دولت دموکرات، آمریکای مرکزی را به جهنم نظامی نئولیبرالیسم بدل کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، ناظرانی که تحولات چند دهه اخیر در کشورهای منطقه آمریکای مرکزی را رصد کردهاند و شاهد بودهاند که دولتهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی سیاستهای مداخلهجویانه را سرلوحه روابط خود با کشورهای این منطقه قرار دادهاند، بههیچوجه به تغییر این سیاست کلی واشنگتن تنها به دلیل روی کار آمدن یک رئیسجمهور جدید تن نخواهند داد.
«بلن فرناندز»، روزنامهنگار و تحلیلگر تحولات آمریکای مرکزی میگوید که سیاستهایی که دولت بایدن دنبال خواهد کرد، مسلماً رفاه و امنیت برای ملتهای آمریکای مرکزی به بار نخواهند آورد.
سرنگونی دولت مردمی هندوراس در دوره معاون اولی بایدن
وی ادامه میدهد که جو بایدن هشت سال معاون اول دولت باراک اوباما بود که در سال 2009 به ریاست جمهوری آمریکا رسید. در همان سال بود که دولت منتخب مردم در هندوراس در کودتای راستگرایان سرنگون شد و درنهایت همان دولت کودتا مورد تأیید دولت اوباما و بایدن قرار گرفت.
فرناندز میگوید کودتا هندوراس را بهسوی جهنم خشن نئولیبرالیسم روانه ساخت که رهآورد آن برای این کشور بهجز قتل، بخشودگی قاتلان، تجاوز و دیگر تعدیها به دست نیروهای امنیتی هندوراس نبود. همه این سرکشیهای دولت کودتا در سایه حمایت روزافزون دولت اوباما و بایدن از ماشین نظامی و پلیسی این کشور اتفاق افتاد.
بیشتر بخوانید:
بایدن نجاتدهنده فلسطینیها نخواهد بود/ریاستجمهوری بایدن و ترامپ گزینههای بد و بدتر هستند
وی میافزاید بهانه اصلی یک چنین حمایتهای گسترده آمریکا از دولتهای سرکوبگر در هندوراس و حتی در مکزیک جنگ علیه باندهای مواد مخدر بیان شده است. جنگ علیه قاچاقچیان و تولیدکنندگان مواد مخدر بهانهای بود که آمریکا بتواند حتی پس از پایان جنگ سرد به نظامیسازی آمریکای مرکزی ادامه دهد تا جایگاه امپریالیستی خود را در این منطقه حفظ کند.
این تحلیلگر افزود که در سفر خود به منطقه آمریکای مرکزی در سال 2012 بهمنظور تأکید بر رضایت واشنگتن از راستگراهای خونخوار حاکم، بایدن تصدیق کرد که برای وی و رئیسش اوباما هیچ امکانی برای قانونی شدن حضور باندهای مواد مخدر وجود نداشته است و تنها راه برای نابودی آن باندها عملیات نظامی است و اصلاً توجهی به سطح خشونت جنگ و تبعاتش بر زندگی مردم عادی نکرد.
فرناندز اضافه میکند که مخاطرات زندگی در سایه جنگ در هندوراس با سرمستی خصوصیسازی اقتصاد پس از کودتا، اجرای پروژههای بزرگ عمرانی که به بلعیدن زمینها و نابودی محیطزیست ادامه میدهند با حمایت نئولیبرالیسم آمریکایی از بینواسازی و بیخانمانسازی گسترده مردم این کشور آمیختهشده است.
ناتوانی بایدن در عمل به شعارهای فریبنده
وی در ادامه تصریح کرد که همه این مشکلات دست به دست هم دادند تا خیل عظیمی از مردم هندوراس اعم از زن و مرد و کودک تن به مهاجرت دهند تا شاید بتوانند آینده بهتری در غربت داشته باشند اما وقتی همین مردم که به دلیل سیاستهای استعماری آمریکا از خانه و کاشانه خود دربهدر شده بودند در سال 2014 به مرزهای جنوبی آمریکا نزدیک شدند آقای بایدن آن را موج خطرناک مهاجرت نامید. این دیدگاه بایدن در مقالهای در نیویورکتایمز در سال 2015 به نام «طرحی برای آمریکای مرکزی» تشریح شد. در این طرح، جو بایدن معاون اول رئیسجمهور دولتی دموکرات، راهبرد خود برای اصلاح خشونت و فقر در کشورهای هندوراس، گواتمالا و السالوادور را تشریح کرد.
به گفته فرناندز، بایدن در طرح خود تأکید کرد که برقراری امنیت پایدار زمینه پیشرفت در زمینههای دیگر را فراهم خواهد کرد بیتوجه به اینکه امنیت در همه این سه کشور فوقالذکر به خاطر مداخلههای آمریکا از بین رفته است.
روزنامه نیویورکتایمز در سال 2015 از قول بایدن نوشت که مواجهه با چالشهای آمریکای مرکزی نیازمند تغییرات ساختاری است. در پاسخ باید گفت البته که تغییرات ساختاری نیاز ضروری کشورهای آمریکای مرکزی است همانگونه که نیاز ضروری خود ایالاتمتحده است اما مطمئناً بایدن فردی نیست که بتواند به این تغییرات ساختاری دست بزند.
انتهای پیام/4155/پ
انتهای پیام/