دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تحلیل رئیس اسبق کمیته روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال از انتخابات فیفا در گفت‌وگو با آنا

رقابت پنج نامزد از سه قاره برای نشستن بر صندلی ریاست فیفا؛ از دیپلمات فرانسوی تا پرنس اردنی

انتخابات فدراسیون بین‌المللی فوتبال در سال 2016 میلادی و در روز 7 اسفند ماه سال جاری در حالی انجام می‌شود که پنج نامزد از سه قاره برای نشستن بر صندلی ریاست آن به رقابت با هم خواهند پرداخت.
کد خبر : 54188

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، فسادهای مالی که پیش از انتخابات فیفا در این نهاد بین‌المللی که بزرگترین نهاد فوتبالی دنیا است، رخ داد ، باعث شد تا سپ بلاتر از ریاست فیفا استعفا دهد. همچنین به دنبال تعلیق 90 روزه فعالیت‌های میشل پلاتینی رئیس اتحادیه فوتبال اروپا که باعث شد او از انتخابات فیفا کنار برود، تا در نهایت کمیته ارزیابی صلاحیت نامزدهای ریاست فیفا، صلاحیت پنج نامزد را برای شرکت در انتخابات ریاست فیفا که قرار است هفتم اسفند سال جاری انجام شود تایید کرد.


عباس ترابیان که سال‌ها ریاست کمیته روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال را بر عهده داشت و شناخت خوبی از روابط بین المللی دارد در مورد انتخابات پیش روی فیفا به خبرنگار آنا، اظهار داشت: «فیفا با تشکیل یک هیات 3 نفره به ریاست «اسکالر مرد» رئیس مالی و روسای انضباطی و استیناف فیفا نهایتا پنج نفر را به عنوان کاندیدای نهایی انتخابات فیفا معرفی کردند تا فدراسیون‌های فوتبال عضو فیفا در نهایت رای مورد نظر خود را به یکی از این نفرات بدهند تا رئیس جدید فیفا انتخاب و معرفی شود.»




ترابیان ادامه داد: «این شاهزاده 39 ساله تنها رقیب سپ بلاتر در انتخابات قبلی ریاست فیفا بود. او پسر شاه حسین اردنی است. این شاهزاده مدعی است مسابقات فوتبال غرب آسیا را رسمی کرده‌ و مشکل حجاب بانوان فوتبالیست را برطرف نموده‌ است. با این حال پختگی لازم در کارنامه این شخص دیده نمی‌شود و به نظر من از حیث مدیریتی به پختگی لازم نرسیده است. بعید می‌دانم او در این انتخابات رای بیاورد.»



وی ادامه داد: «دیگر نامزد انتخابات فیفا «توکیو سکسوال» از آفریقای جنوبی است که در برنامه‌های خود اعلام کرده با نلسون ماندلا هم دوره بوده و به او کمک زیادی در پیروزی نهضت آپارتاید داشته است. به نظر می رسد این مرد بیشتر به دنبال تجارت خود است چرا که او یک «بیزنس من» بوده و هدفش هم از شرکت در انتخابات فیفا شهرتی است که از این راه نصیبش می شود و در نتیجه او را تبدیل به چهره‌‌ای سرشناس‌تر خواهد کرد که باعث رونق کسب و کارش می‌شود.»



ترابیان در ادامه درباره «ژروم شامپینی» فرانسوی سومین نامزد احراز پست ریاست فیفا نیز خاطرنشان کرد: «وی دپیلمات بوده و به کشورهای مختلف می‌رفته تا روابط بین‌الملل را پیگیری کند. در سال 2010 به حمایت از بلاتر پرداخت و کمک کرد تا او بار دیگر رئیس فدراسیون فوتبال شود. حتی در دوره‌ای هم «شامپینی» مدیر روابط بین‌الملل فیفا شد اما چون شرایط بلاتر رو به وخامت گذاشت، در نهایت به شغل قبلی خود برگشت و همان فعالیت دیپلماتی خود را ادامه داد. او بیشتر فعالیتش به سمت کشورهایی بوده که مشکل سیاسی در فوتبال خود داشته‌اند. کشورهایی مثل کوزوو، فلسطین یا درگیری قبرس و ترکیه که مشکل سیاسی در فوتبال داشته‌اند به کمک‌های شامپینی نیاز داشته‌اند و بعید می‌دانم که او بتواند در این انتخابات شانسی داشته باشد.»



ترابیان در ادامه با اشاره به شانس بالای یکی دیگر از کاندیداها بیان داشت: «‌جیانی اینفانتینو ایتالیایی در حال حاضر دبیر کل یوفاست و از سال 2009 تا الان در این پست فعالیت می‌کند. او می‌تواند به چند زبان زنده دنیا حرف بزند و از سال 2000 تاکنون در اتحادیه فوتبال اروپا در حال فعالیت کردن است. قانون فیرپلی یکی از دستاوردهای مهم این چهره سرشناس فوتبالی در یوفا است. من او را به خوبی می‌شناسم. وی از همان بدو شروع فعالیت کاری خود در فیفا در دانشگاه نیوشاتل سوئیس برنامه‌های آموزشی فیفا را هندل می‌کرد. 17 سال پیش که از سوی فدراسیون فوتبال در یک دوره مدیریت فوتبالی در سوئیس شرکت کرده بودم به عنوان کوردیناتور در آنجا حضور داشت.»


وی افزود: «اینفانتینو پس از مدتی در سمت مسئول حقوقی یوفا شروع به کار کرد و همان‌طور که گفتم الان دبیرکل یوفاست. او خیلی از «میشل پلاتینی» حمایت کرد به رغم اینکه «سپ بلاتر »تلاش کرد تا به او ضربه بزند. تمامی کسانی که قرار بود به«پلاتینی» رای بدهند بدون تردید به «اینفانتینو» رای می‌دهند. حتی من معتقدم که «شامپینی» نیز به نفع «اینفانتینو» کنار برود تا کسانی که قصد رای دادن به او را داشتند به اینفانتینو رای بدهند.»



رئیس کمیته فوتسال در مورد «شیخ سلمان» آخرین کاندیدای انتخابات ریاست فیفا نیز عنوان کرد: «او همیشه مترصد فرصتی بوده تا اگر کسی زمین خورد جای او را بگیرد. وی جزو کسانی بود که با همراهی «شیخ احمد» کویتی رییس کمیته المپیک آسیا به صورت ناجوانمردانه‌ای «بن‌همام» را به بهانه رشوه گرفتن زمین زدند و خودش جای او را در کنفدراسیون فوتبال آسیا گرفت. حالا هم با زمین خوردن «بلاتر» به دنبال این است که جای او را فدراسیون جهانی فوتبال بگیرد. او به خاطر ریاست فوتبال آسیا رای کشورهای آسیایی را به ظاهر در اختیار دارد چرا اگر هم انتخاب نشود احتمال ماندنش در AFC بسیار زیاد است.»


وی ادامه داد: «یکی از مشکلاتی که شیخ سلمان دارد این است که او مشکلاتی از سمت سازمان‌های حقوق بشری دارد، از جمله مسائلی که برای فوتبالیست‌های ملی‌پوش شیعه بحرینی به وجود آمد و آنها زندانی شدند. می‌گویند این کار به دستور او انجام شده‌ است. این وضعیت قبل از انتخابات شرایطی را فراهم کرده که امکان دارد رای فدراسیون فوتبال ایران به عنوان یک کشور آسیایی حتی به او داده نشود.»


ترابیان در پایان در مورد اینکه به نظرش رای ایران به کدامیک از گزینه‌های نهایی خواهد بود، تصریح کرد: «‌باید ببینیم منافع فدراسیون و فوتبال کشور به کدام سمت می‌چربد و از الان نمی‌شود نظر قطعی داد. به اعتقاد من ما باید با تشکیل یک اتاق فکر این موضوع بسیار مهم را به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و با درایت و تیزهوشی خاصی کاندیدای مورد نظرمان را انتخاب کنیم. امیدوارم فردی که ما به آن رای می‌دهیم انتخاب شود تا مصالح فوتبال ایران در آینده بیش از گذشته حفظ شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب