افزایش رسیدگیهای الکترونیکی به پرونده زندانیهای در استان البرز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسین فاضلی هریکندی در نشست «شورای راهبری دادرسی الکترونیکی» که به ریاست رییس قوه قضاییه به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده در استان البرز از تعداد ۴۲۸ جلسه رسیدگی در آبان ماه تنها ۱۶ مورد (بیش از ۹۶ درصد) به صورت سنتی و حضوری برگزار شده که آن هم به صلاحدید شعب بوده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده به منظور راه اندازی دادرسی الکترونیکی افزود: دادگستری استان البرز از نخستین استانهایی است که با هدف کاستن از مشکلات موجود اقدام به راهاندازی دادرسی الکترونیکی و تحقیق از زندانیان به صورت ویدئوکنفرانس در کشور کرد.
وی اظهار کرد: بخشی از این مشکلات در کنار هزینه بالای اعزام زندانی از ندامتگاهها، شامل کمبود مامور اعزام و سرباز وظیفه و افزایش تجدید اوقات رسیدگی بود که منجر به ایده راهاندازی دادرسی الکترونیکی در استان البرز شد.
فاضلی هریکندی خاطرنشان کرد: در آذرماه سال ۹۸ این ایده وارد فاز مطالعاتی شد و با در نظر گرفتن جوانب قانونی و امنیتی و مواد ۱۷۵ و ۶۵۹ قانون آیین دادرسی الکترونیکی کمیتهای تخصصی تشکیل شد که در نهایت با تجهیز ۶ نقطه قضایی و فضاهای اختصاصی در زندانهای استان البرز این طرح در اوایل بهمن ماه وارد فاز اجرایی شد.
وی ایجاد این بستر را کمکی بزرگ برای دادگستری استان البرز در زمان شیوع ویروس کرونا در کشور ارزیابی کرد و گفت: با توجه به بسترهای ایجاد شده و اجرای این طرح در استان البرز، به سرعت آمادگی لازم برای توسعه دادرسی الکترونیکی به منظور کاهش ترددها و جلوگیری از شیوع کرونا و حفظ شرایط قرنطینه زندانها در ندامتگاههای استان البرز فراهم شد.
رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به تجهیز کلیه حوزههای قضایی به امکانات و بسترهای لازم برای اجرای دادرسی الکترونیکی تصریح کرد: با این بسترسازیهای انجام شده با کمک معاونت آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان در ۸ ماه ابتدایی امسال از تعداد ۴۲۰۰ جلسه رسیدگی زندانیان تعداد ۳۳۵۴ جلسه که معادل ۸۰ درصد کل جلسات است به صورت الکترونیکی برگزار شده است.
وی اضافه کرد: به این ۸۰ درصد بسنده نشد و در آبان ماه با تمهیدات در نظر گرفته شده از تعداد ۴۲۸ جلسه رسیدگی تنها ۱۶ مورد (بیش از ۹۶ درصد) به صورت سنتی و حضوری برگزار شده که آن هم به صلاحدید شعب بوده است.
فاضلی هریکندی بهره مندی طرح از بسترهای داخلی قوه قضاییه، صرفه جویی در هزینههای اعزام و مراقبت از زندانیان اعزامی، تسریع در رسیدگی و کاهش اطاله دادرسی و کاهش تجدید اوقات را از مزایای طرح برشمرد.
وی تصریح کرد: در روند دادرسی الکترونیکی کلیه اقدامات با رعایت قوانین موضوعه انجام میشود تا حقی از متهم تضییع نشود.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/