گزینههای جانشینی ولید المعلم چه کسانی هستند؟ + سوابق
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «ولید المعلم»، دیپلمات برجسته سوریه در سن ۷۹ سالگی درگذشت، در حالی که به نظر میآید این رخداد باعث بروز خلأ در پیشبرد اهداف سیاسی سوریه و نیز حس شدن جای خالی یک دیپلمات کهنهکار و باتجربه در محور مقاومت و در زمینه مبارزه با تروریسم بينالمللی شود.
«ناصر قندیل»، نماینده سابق مجلس لبنان در دلنوشتهای به مناسبت درگذشت یار باوفای مقاومت، از معلم بهعنوان «نماد برجسته مکتب دیپلماسی سوریه» یاد میکند و مینویسد: معلم مدیریت سیاسی و دیپلماتیک جنگهایی را در سوریه برعهده داشت که با تلاشهایش موفق به توقف آنها شد؛ سوریه در قلب معلم جای داشت و نماد سیاست و دیپلماسی سوریه است.
ناصر قندیل، نماینده سابق مجلس لبنان
این دیپلمات سابق لبنانی با بیان اینکه ضعف و سستی در قاموس معلم و دیپلماسی او وجود نداشت، در معادلاتش هیچگاه کوتاه نیامد و به روندی که در پیش داشت خوشبین بود، گفت: این دیپلمات سوری به دیپلماسی و مأموریتهایش در وزارت امور خارجه نه بهعنوان تکلیف و مأموریت، بلکه بهعنوان جانفشانی در مقابله با نفاق و بستن دستان پلید دشمنان نگاه میکرد و ایمان داشت بهعنوان سرباز دیپلماسی سوریه میتواند حق ملت این کشور را از دشمنان داخلی و خارجی بستاند.
وزیر امور خارجه فقید سوریه ایمان داشت فلسطینیان حق خود را از رژیم صهیونیستی بازمیستانند و اعتقاد عجیبی به میهنپرستی و ملیگرایی داشت و حرف مردم کشورش را بهخوبی می فهمید. او به همه فرهنگها و حرفهها احترام میگذاشت، خود را سرباز ارتش سوریه در عرصه دیپلماتیک میدانست و هیچگاه از جنگ با دشمنان خارجی و منافقان داخلی به خود هراس راه نداد.
اقدامات معلم باعث شد بسیاری از توطئههای دشمن در زمینه طایفهگری، ایجاد اختلاف میان مردم سوریه و بروز جنگ داخلی خنثی شود و خطمشی سیاسی وی باعث حفظ و ارتقای دیپلماسی سوریه در عرصه معادلات منطقهای و جهانی با وجود محاصره و اقدامات کینه توزانه غربیها شد.
بیشتر بخوانید:
قطعاً ادامه دادن راه چنین دیپلمات کهنهکار و برجستهای در سوریه کار چندان آسانی نیست و فردی که جانشین وی میشود، باید از چنان جسارت و قابلیتی برخوردار باشد که بتواند علاوه بر حفظ جایگاه و موقعیت سیاسی سوریه در منطقه، روابط دیپلماتیک دمشق را با دیگر کشورهای منطقه و جهان ارتقا دهد و نقش مؤثری در دور زدن محاصره غربیها و تحریم ظالمانه علیه این کشور داشته باشد.
در محافل رسانهای سوریه نام افراد مختلفی بهعنوان جانشین ولید المعلم مطرح شده است که عبارتند از؛
«فیصل مقداد»، معاون وزیر امور خارجه سوریه: بهطور طبیعی بعد از درگذشت ولید المعلم نگاهها به سمت معاون وی رفت، زیرا فردی است که مأموریتهای زیادی را در وزارت امور خارجه سوریه در دورانی که معلم با مریضی دست و پنجه نرم میکرد، انجام داده است.
بیتردید او تسلط کاملی بر فضای دیپلماتیک سوریه دارد و از جزئیات پروندههای حساسی که در وزارت امور خارجه بررسی میشود، ازجمله پرونده حملات شیمیایی، فعالیت سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی، روند فعالیت سازمانهای بینالمللی فعال در سوریه، موضوع فلسطین و دیگر پروندههای مهم آگاه است.
«بشار الجعفری»، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد: وی دارای ویژگیهای منحصربهفرد، مهارت خوب و درک عمیق از وضعیت سوریه در محافل بینالمللی است.
جعفری ممکن است نقشی درخشان در سازمان ملل متحد و شورای امنیت داشته باشد و برای کشورش علیه نیروهای مختلف و قدرتمند جنگیده و مأموریتهای مهمی را انجام داده باشد، ولی نتوانسته است نبرد سرنوشتساز سیاسی در سوریه را از فضای سازمان ملل متحد خارج کند و نقش وی در ارتقای جایگاه سوریه در میان کشورهای عربی و منطقه خاورمیانه محسوس نیست.
«بُثَینه شعبان»، مشاور سیاسی و رسانهای بشار اسد، رئیسجمهور سوریه: بیتردید از شاخصترین نامزدهای جانشینی ولید المعلم بهشمار میرود و میتواند نخستین زن تاریخ سوریه باشد که وزیر امور خارجه این کشور میشود.
شعبان بایگانی سیاری است که از جزئیات غفلت نمیکند، از هیچ رخدادی بهسرعت و سادگی نمیگذرد، هیچ حادثهای را فراموش نمیکند و در آزمونهای سخت سیاسی نمره قبولی گرفته است. او توانایی زیادی در پیگیری پروندههای حساس دارد و با دقیقترین امور سیاسی آشناست.
وی پیشتر وزیر امور خارجه سوریه بود و نشان داد که جسارت زیادی در ارتباط با همسایگان و دیگر کشورهای جهان دارد.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/