دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آذر 1399 - 00:07
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی /43 بارانی در گفتگو با آنا:

5 هزار متر مربع فضای آزمایشگاهی و کارگاهی در خدمت محققان/ دستگاه تونل ضدعفونی‌ هوشمند ساخته شد

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول گفت: مجتمع آزمایشگاهی خوارزمی و مجتمع کارگاهی امیركبیر این دانشگاه با بیش از 5 هزار متر مربع وسعت یکی از کامل‌ترین مراکز علمی در استان گلستان است.
کد خبر : 540904
unnamed.jpg

قاسم بارانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ادامه معرفی ظرفیت‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در کشور در ارزیابی خود از ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول اظهار کرد: پیشرفت هر جامعه‌ای به چگونگی كیفیت آموزش و پژوهش آن جامعه بستگی دارد.




بیشتر بخوانید:


5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در مسیر اخذ استاندارد ایزو


ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آباد کتول در یک نگاه


صدور گواهی همکار استاندارد برای 5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی لرستان


3 مجوز آزمایشگاه همکار استاندارد واحد اردبیل در مراحل نهایی




تجهیزات آموزشی و پژوهشی؛ از محورهای اساسی در ارتقای سطح علمی دانشجویان


وی افزود: وجود تجهیزات آموزشی و پژوهشی دانشگاه یکی از محورهای اساسی در ارتقای سطح علمی دانشجویان به شمار می‌آید. قرن‌هاست که نظریه‌پردازان آموزشی بر این باورند که اگر فراگیران به جای آن که صرفاً دانش را دریافت کنند، خود در جستجو و درصدد کشف آن باشند، یادگیری بامعناتر، کامل‌تر و در نتیجه سودبخش‌تر خواهد بود.


قاسم بارانی


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول ادامه داد: در چنین شرایطی ضرورت وجود آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد و قطب‌های صنعتی بیش از پیش احساس می‌شود.


بارانی اضافه کرد: اکنون این مرکز با توجه به وجود آزمایشگاه‌های متعدد تخصصی در مجتمع خوارزمی و مجتمع کارگاهی امیرکبیر، همواره تلاش کرده با تهیه تجهیزات پیشرفته و دقیق، طیف گسترده‌ای از علوم در زمینه فنی مهندسی، علوم پایه و پیراپزشکی را پوشش داده و در راستای برطرف‌کردن نیازهای علمی آزمایشگاهی محققان دانشگاه گام بردارد.


محوری‌کردن پژوهش با هدف تولید علم و تربیت عالم


وی عنوان کرد: اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول که زیر نظر معاونت علمی واحد است، به‌منظور ساماندهی به فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیئت علمی و دانشجویان، تمام عزم خود را معطوف به محوری‌کردن پژوهش با هدف تولید علم و تربیت عالم کرده است.


معاون علمی واحد علی‌آباد کتول بیان کرد: در همین راستا این واحد دانشگاهی با رشته‌های علمی موجود، دارای 31 مکان کارگاهی و 27 مکان آزمایشگاهی است. مجتمع آزمایشگاهی خوارزمی و مجتمع کارگاهی امیركبیر واحد علی‌آباد کتول با بیش از 5 هزار متر مربع وسعت یکی از کامل‌ترین مراکز علمی در استان گلستان است.


دستگاه‌های طیف‌سنج مرئی فرابنفش قابلیت برندشدن را دارند


آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آباد کتول


بارانی در پاسخ به این پرسش که چه دستگاه‌ها و تجهیزات شاخصی در واحد علی‌آباد کتول دارید به آنا گفت: ازجمله دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی شاخص که می‌توانند به‌عنوان برند محسوب شوند، می‌توان به دستگاه‌های طیف‌سنج مرئی فرابنفش (UV-Visible) اشاره کرد.


وی یادآور شد: اسپین کوتینگ، شبیه‌ساز طیف خورشید، اندازه‌گیری I-V، عملیات سطحی-یووی-اوزون، اسپارک، شبیه‌ساز توربین بادی و سلول خورشیدی، پتانسیوگالونواستات، اسپینال موس، سنجش استقامت عضلانی و قلبی تنفسی، دستگاه تعادل، سنجش ترکیب بدن و گاز آنالایزر از دیگر دستگاه‌ها و تجهیزاتی است که قابلیت برندشدن را دارند.


معاون علمی واحد علی‌آباد کتول در پاسخ به این پرسش که کاربرد این دستگاه‌ها برای چه گروه‌های تحصیلی و پژوهشی است، خاطرنشان کرد: از این دستگاه‌ها هم به‌عنوان تجهیزات آموزشی در دروس آزمایشگاه‌های گروه‌های آموزشی دانشگاه (مهندسی برق، مکانیک، فتونیک، مهندسی پزشکی، تربیت‌بدنی و ...) استفاده می‌شود و هم قابل استفاده برای اشخاص حقیقی و شرکت‌های حقوقی برای امور پژوهشی طبق قوانین «ساها» است.


افزایش توانمندی مجدد و به‌روز‌رسانی در زمینه کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها


بارانی درباره اقداماتی که تاکنون برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی واحد علی‌آباد کتول انجام شده است، گفت: با توجه به الزام افزایش دستگاه‌های موجود در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و لزوم بهره‌مندی از ابزار‌آلات دقیق و جدید، سیاست دانشگاه مانند سال‌های قبل برای افزایش توانمندی مجدد و به‌روز‌رسانی در زمینه کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و تأکید بر آموزش مستمر به کارشناسان برای تسلط هرچه بیشتر و به‌روزتر کارشناسان آزمایشگاه در زمینه‌های مربوط به فعالیت‌های خود است.


وی با اشاره به شعار سال (جهش تولید) درباره برنامه‌های واحد علی‌آباد کتول در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری اظهار کرد: این دانشگاه در راستای منویات رهبری برای جهش تولید و با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا، امکانات آزمایشگاهی را در مسیر پیشگیری از شیوع این بیماری و مبارزه با آن بسیج کرد.


ساخت دستگاه تونل ضدعفونی‌کننده هوشمند با همکاری مرکز رشد


آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آباد کتول


معاون علمی واحد علی‌آباد کتول افزود: از نتایج فعالیت‌ها می‌توان ساخت دستگاه تونل ضدعفونی‌کننده هوشمند با همکاری مرکز رشد واحدهای فناور  را نام برد. تولید مایع ضدعفونی دست و محیط در آزمایشگاه شیمی و ساخت ماسک و گان با همکاری آموزشکده سما و تحویل آن به مراکز درمانی از دیگر نتایج و دستاوردها در حوزه آزمایشگاه و تحقیقات است.


بارانی درباره فعالیت‌ها در زمینه ساها (سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) و ساتا (سامانه آزمایشگاه‌های تحقیقات آزاد» عنوان کرد: در این باره از دستگاه‌ها و تجهیزات  آزمایشگاهی واحد لیست‌برداری، تعرفه‌های مربوط تعیین و در ساهاتعریف شده است. دفترچه کاتالوگی برای معرفی تجهیزات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها معرفی شده که در اختیار شرکت‌های صنعتی، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سایر دانشگاه‌ها قرار داده شده است.


وی در پاسخ به این پرسش که آیا موفق به پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناورهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده‌اید؟ بیان کرد: آزمایشگاه‌های تحقیقاتی فوتونیک و سلول‌های خورشیدی، شیمی و کلینیک سلامت و تندرستی این واحد دانشگاهی عضو فعال شبکه آزمایشگاهی فناورهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب