انجمنهای علمی پزشکی و علوم تربیتی در قشم راهاندازی میشوند/ لزوم تشکیل کارگروههای استانی دانشجویان
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
طراحی و ساخت روبات مینیاب و زیردریایی امدادگر
18 طرح پژوهشی توسط پژوهشگران جوان و نخبگان نهایی شد
ضرورت حمایت مالی از پژوهشگران جوان و نخبگان برای جلوگیری از فرار مغزها
خبرنگار خبرگزاری آنا در همین زمینه و در ادامه پرونده «در مسیر نخبهپروری» با فرزانه جعفری رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم درباره اقدامات، برنامهها، اهداف و مأموریتهای این باشگاه گفتگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه در واحد دانشگاهی قشم بیان کنید.
جعفری: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم از سال ۱۳۸۵ آغاز به کار کرده است و طبق اعلام رؤسای قبلی تاکنون هفت نفر از همکاران مسئولیت هدایت باشگاه و انجمنها را عهدهدار بودهاند.
آنا: مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد قشم در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
جعفری: مهمترین و شاخصترین فعالیتهای باشگاه در زمینههای چاپ کتاب و مقالات، شرکت در کنفرانسها، برگزاری سخنرانیها و کارگاهها و برپایی بازدیدهای علمی بوده است.
آنا: مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
جعفری: مهمترین فعالیت حال حاضر باشگاه شناسایی افراد مشتاق به فعالیتهای علمی و پژوهشی و برگزاری کارگاهها و سخنرانیها و مسابقات غیرحضوری با سیاست تمرکز بر موضوعات کارگشا و ایدهساز در راستای افزایش آگاهی دانشجویان در زمینههای مختلف است تا زمینهساز ایجاد انگیزه، تقویت اعتماد و هدایت دانشجویان به سمت فعالیت در زمینههای پژوهش و فناوری با حضور دانشجویان در کنار استادان بزرگ و صاحبنظر شود.
تا حدودی در این زمینه گام برداشتهایم و بهمنظور افزایش انگیزه در دانشجویان از میان اعضای فعال افرادی را برای برگزاری وبینار انتخاب کردیم تا به مدد الهی به اهداف منظور دست یابیم.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید؟
جعفری: پیشنهاد میکنم کلاسهای بازآموزی برای نمایندگان استانی در راستای ارتقای علمی آنان که چگونه و از چه راهکارهایی استفاده کنیم تا باشگاه را توانمند سازیم، برگزار شود.
آنا: افتخارات و جوایز ملی و بینالمللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟
جعفری: ازجمله افتخارات این باشگاه در دو سال اخیر میتوان به «کسب گواهی افتخار جشنواره دختران افتخارآفرین منطقه آزاد قشم»، «رتبه سوم در بیست و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در رشته حفظ ۱۰ جزء»، «کسب مقام نخست استانی در چهل و یکمین مسابقات قرآن کریم رشته حفظ ۱۰ جزء»، «دریافت مدرک تخصصی حافظان قرآن کریم در سیزدهمین دوره آزمونها بهعنوان حافظ ۱۰ جزء آخر» اشاره کرد.
چاپ چهار کتاب در زمینههای حقوق، سلولهای بنیادی و پزشکی، چاپ دو مقاله علمی پژوهشی، یک مقاله علمی ترویجی، یک مقاله ISI، چهار مقاله در همایشها، یک مقاله علمی پژوهشی و یک مقاله علمی ترویجی در دست چاپ و قبولی دو نفر از اعضا در آزمون دستیاری در رشتههای رادیولوژی و طب اورژانس از دیگر افتخارات این باشگاه در دو سال اخیر است.
آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاورد و محصول شاخصی دارد؟ برنامه و دستورکار جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟
جعفری: در این خصوص ابتدا باید نیازمندیهای کشور شناسایی و اولویتبندی شوند و در راستای آن از طریق کمیتههای منطقهای در کشور اولویتها بررسی و بر اساس نیازمندیهای جامعه محصولات ارزشمند تولید شود. مانند جشنواره شهید مدرس که اعضای این باشگاه نیز شرکت کردهاند.
لزوم تشکیل کارگروههای استانی دانشجویان
در برخی موضوعات لازم است کارگروههای استانی دانشجویان تشکیل شود تا هم زمینهای برای فعالشدن باشگاههای کمفعالیت فراهم شود و هم واحدهای فعال نمود بیشتری یافته و گستردهتر عمل کنند.
آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشتهاید و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شدهاید؟
جعفری: یک نفر از اعضای باشگاه به اختراع یک نوع دستکش پزشکی ویژه اقدام کرده که در ابتدای مسیر است و امیدواریم با حمایت مسئولان به هدف نهایی نائل شود.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیش رو دارید و دستورکارها چیست؟
جعفری: درباره برنامههای ابلاغی از سوی ستاد نیازمند این هستیم که با راهکارهای ویژه به نحوه جذب افراد به سمت باشگاه کمک کرده و با ارائه راهکارهایی علاقهمندی آنها را به سوی پژوهش و فناوری بالا ببریم.
پژوهش یک روند هوشیارانه و سامانمند برای کشف و بازنگری پدیدهها، رخدادها، رفتارها و فرضیههاست که البته گسترش دانش موجود و دستیابی به دانش نوین مستلزم مطالعات منظم و جهتدار است.
انجمنهای علمی در زمینههای پزشکی و علوم تربیتی راهاندازی میشوند
آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه، از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردار هستید؟
جعفری: 14 انجمن علمی زیر نظر باشگاه هستند که غیرفعال شدهاند و اکنون در حال راهاندازی انجمنهای علمی در زمینههای پزشکی و علوم تربیتی هستیم.
آنا: و سخن پایانی ...
جعفری: از آنجا که مقام معظم رهبری پژوهش را اساس و بنیان توسعه علمی میدانند و با تأکید بر گسترش فعالیتهای پژوهشی خواستار معطوفشدن پژوهشهای بنیادی بهمنظور ایجاد تحول توسعهمحور در جامعه دانشگاهی هستند؛ بنابراین امید است با تعامل مراکز علمی و پژوهشی، طرحهای پژوهشی تحولآفرین بهمنظور افزایش سطح علمی و بهینهسازی ساختار با کمک مسئولان و حمایتهای کریمانه آنان به نخبگان پژوهشی در دستورکار قرار گیرد.
انتهای پیام/4103/4062/پ
انتهای پیام/