یک نماینده مجلس: وضعیت اینطور پیش برود وزیر بهداشت استعفا میدهد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اگر نگاهی به سخنان سعید نمکی از ابتدای اپیدمی کرونا تا به حال بیاندازیم، نقدها و شکایتهای زیادی نسبت به تصمیمات دولت را میبینیم. وزیر بهداشت از همان ابتدای شیوع ویروس اصرار به تعطیلی شهرها داشت اما دولت زیر بار این حرف نمیرفت. اما اینکه روز گذشته خبر استعفای او به میان آمده است حتما پشت پردهای دارد.
یکی از نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم به شرطی که اسمی از او برده نشود میگوید: «به نظر میرسد این خبر راست باشد و با اصرار دکتر نمکی را مجاب به ادامه فعالیتش کردهاند. چراکه شنیدهها حاکی از آن است که نمایندگان دیگر نهادهای دولتی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا پشتیبان طرح وزارت بهداشت بودند، اما آقای روحانی با آن مخالفت کرده است. آقای روحانی در بیشتر مواقع با تصمیمات و پیشنهادها وزیر بهداشت مخالفت میکند و انگار قصد همکاری ندارند و دائما نگران عواقب تعطیلی هستند در حالی که وقتی تعداد قربانیان روزبهروز بیشتر میشود و جلوگیری از این اپیدمی هم سختتر، آقای نمکی هم بارها از اینکه رییسجمهوری حمایتی از او نمیکند گله کرده است و فکر میکنم اگر اینطور پیش برود قطعا استعفا میدهد.»
این نماینده مجلس ادامه میدهد: «درست بعد از جلسه اعلام شده که از اول آذر محدودیتهای جدیدی برای مهار کرونا اعمال میشود. اما باز هم برخلاف گفتهها و درخواستهای وزارت بهداشت چراکه برنامهای برای تعطیلی کامل وجود ندارد.» او ادامه میدهد: «این در حالی است که دکتر نمکی تاکید دارد تعطیلی نصفه و نیمه کمکی نخواهد کرد و فکر میکنم فشاری که بر روی شخص وزیر است و همراهی نکردن دولت باعث شود بهزودی نمکی چنین تصمیمی بگیرد.»
تکذیب خبر استعفا
بعد از اینکه خبر استعفای نمکی در رسانهها چرخید علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رییسجمهوری در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «در حالیکه صبح دیروز طرح جامع مدیریت کرونا شامل تدابیر و محدودیتها تا پایان سال، در ستاد ملی به تصویب رسید و قسمت عمده این طرح نیز در وزارت بهداشت و درمان تهیه شده، صحبت از استعفای وزیر بهداشت و ... چیزی فراتر از اخبار جعلی نیست.»
بد نیست حالا که حرف از استعفای نمکی شده است بخشی از صحبتهای او در این چندماه و اصرارهای او به دولت را مرور کنیم. از همان شروع اپیدمی در ایران مقامهای وزارت بهداشت از بیتوجهی دیگر نهادها به هشدارهایشان انتقاد میکردند. یکی از این موارد درخواست وزیر بهداشت برای توقف پروازها از چین بود. گفتنی است؛ ۱۵فروردینماه بود که سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به حسن روحانی تاکید کرد: «متأسفانه ناگهان اخیرا بدون اطلاع ستاد، نامهای توسط قائم مقام محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت به کلیه استانها ابلاغ شده که عملا دستورالعمل اداری برای بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسبوکار تلقی میشود که این شیوه با نقش، مسوولیت و جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا مغایرت دارد.» نمکی در این نامه ضمن هشدار نسبت به عواقب این دستورالعمل نوشت: قویا اعلام میکنیم هرگونه تصمیم آتش به اختیار توسط هر دستگاه دولتی، غیر دولتی، فرهنگی و مذهبی که مورد تأیید نباشد، شعلههایش به سرعت دامن نظام سلامت و اقتصاد کشور را خواهد گرفت.
او در یکی از سخنرانیهایش هم اشاره کرده است: «اگر اپیدمی در این مملکت جمع نشود باید ته رودخانه جنازه جمع کنیم... گفتیم جادهها را ببندید چند تا را بستند؟... وقتی آمارها را میخوانم میترسم به سیاهچالهای بیفتیم که درآمدن از آن دشوار است... نمیتوان اپیدمی را با خواهش و التماس جمع کرد... .» او اخیرا گفته است: «شاید به زبان نیاوریم اما در ۱۵۰سال گذشته، فکر نمیکنم وزارتخانهای همچون ما دچار چنین مشکلاتی شده باشد. در حالی آمار مرگومیر کرونا به بیش از ۴۰۰نفر در روز رسیده است که روزهای سخت و بغض آلودی را طی میکنیم. خداوند شاهد است شبهای طولانی را نخوابیدم تا اکسیژن به یک بیمارستان در یک شهرستان برسد.»
البته حرفهای نمکی اشتباهات و کوتاهیهای این وزارتخانه را در دوران شیوع کرونا توجیه نمیکند. اما اشارههایی که هر بار نمکی در میان سخنرانیهایش به ندانمکاریهای دولت میکند هم قابل چشمپوشی نیست و خبر از اختلاف وزارت بهداشت با دیگر نهادهای دولتی میدهد. در حالی که مردم انتظار دارند در این دوران حداقل تمام نهادها با همکاری و درایت زیاد این اپیدمی را کنترل کنند.
شاید به زبان نیاوریم اما در ۱۵۰سال گذشته، فکر نمیکنم وزارتخانهای همچون ما دچار چنین مشکلاتی شده باشد. در حالی آمار مرگومیر کرونا به بیش از ۴۰۰نفر در روز رسیده است که روزهای سخت و بغض آلودی را طی میکنیم.
منبع: صبح نو
انتهای پیام/
انتهای پیام/