دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1399 - 08:30

اصرار از ترامپ؛ انکار از نهاد‌های انتخاباتی

درحالی که نهادهای انتخاباتی وامنیتی برصحت انتخابات تاکید می کنند، شماری از جمهوری خواهان نقشه ماندن ترامپ در قدرت را با دورزدن قانون کشیده اند.
کد خبر : 540255
2.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آمریکا در تاریخ انتخابات هایش چنین روزهایی به خود ندیده است.همزمان با تاکید نهادهای انتخاباتی و مقامات امنیتی فدرال آمریکا مبنی بر فقدان هرگونه تقلب و دستکاری در انتخابات۲۰۲۰، دونالد ترامپ شدیدترین اظهارات را در باره تقلب و دزدی سراسری آرا در آمریکا مطرح می کند.


در انتخابات قبلی آمریکا این که نامزدها نتیجه انتخابات را به چالش بکشند سابقه داشته، اما هیچ نامزدی تا به حال کار را تا حد امتناع از ترک قدرت کش نداده است؛ رفتارهای ترامپ اما به گونه‌ای است که موجب می‌شود بعیدترین گزینه‌ها هم رویدادهایی ممکن به نظر برسند.


همزمان هشدارهای چهره های ارشد دموکرات مبنی بر همراهی جمهوری خواهان با این ادعاهای ترامپ بر پیچیدگی اوضاع افزوده است. در این میان «فرید زکریا»،مجری سرشناس سی ان ان و تحلیل گر مسائل بین‌الملل با انتشار یک ویدئو به شرح سناریویی پرداخته که طبق آن «دونالد ترامپ»، ممکن است بتواند بدون به دست آوردن رأی مردمی در قدرت بماند. در واقع زکریا در این تحلیل تصریح می‌کند، برخی روندهای «قانونی» و مبتنی بر «قانون اساسی» وجود دارند که می‌توانند به ترامپ کمک کنند از ترک قدرت به‌رغم باخت در انتخابات خودداری کند.


زکریا می‌گوید: «انتخاب رئیس‌جمهور [در آمریکا] فرایند پیچیده‌ای دارد چون این سیستم به گونه‌ای طراحی نشده که مستقیماً دموکراتیک باشد.»طبق توضیح زکریا، در قانون اساسی آمریکا تصریح شده ایالت‌ها باید افرادی موسوم به «الکتور» (گزیننده) را انتخاب کنند؛ این گزیننده‌ها سپس در جلسه‌ای در تاریخ14 دسامبر به نامزدی که آرای مردمی را به دست آورده رأی می‌دهند و او را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب می‌کنند.


زکریا می‌گوید: ایالت‌ها در سال‌های گذشته قوانینی را به تصویب رسانده‌اند تا اطمینان حاصل شود آرای مردمی، مبنای انتخاب الکتورها خواهد بود. او با وجود این می‌گوید: «اما این ها قانون هستند، نه تعهدات مبتنی بر قانون اساسی.»او در ادامه درباره سناریوی مذکور می‌گوید: «حالا، سناریوی روز انتخابات (سوم نوامبر) را تصور کنید.


ترامپ، روز سوم نوامبر از جو بایدن جلو افتاده، اما در روزهای بعد بایدن پیشتاز می‌شود. جمهوری‌خواهان، [از طریق تنظیم شکایت‌نامه] با ده‌ها هزار رأی پستی مخالفت می‌کنند؛ دموکرات‌ها شکایت‌های متقابلی طرح می‌کنند.»او در ادامه تصریح می‌کند: در چنین شرایطی، با توجه به ابهامات پیش رو، مجالس ایالتی تصمیم می‌گیرند خودشان الکتورها را انتخاب کنند. زکریا می‌گوید: «مجالس ایالتی، با توجه به این وضعیت مبهم، تصمیم می‌گیرند خودشان الکتورها را انتخاب کنند.


مسئله نگران‌کننده این جاست: از میان ۹ ایالت بینابین (ایالت کلیدی) ۸ تای آن ها در کنترل جمهوری‌خواهان است.»وی اضافه کرد: «اگر یک یا چند تا از این ایالت‌ها بگویند که آرا مشکل داشته‌اند و در آن ها تخلف صورت گرفته، می‌توانند کسانی را که به نظر خودشان الکتورهای قانونی هستند به جلسه مجمع گزینندگان ارسال کنند، که قاعدتاً الکتورهای جمهوری‌خواه خواهند بود. دموکرات‌ها ممکن است با این موضوع مخالفت و شکایت‌نامه‌هایی تنظیم کنند.


بعضی از آن ایالت‌ها فرماندارها یا وزرای داخلی‌شان دموکرات هستند که آن ها هم ممکن است الکتورهای مد نظرخودشان را به مجمع گزینندگان بفرستند.»وی اضافه کرد: «این مسئله، ابهام‌ها را دو چندان می‌کند اما این دقیقاً ممکن است بخشی از نقشه جمهوری‌خواهان باشد. چون، زمانی که کنگره روز ۶ ژانویه برای شمردن آرای الکتورها تشکیل جلسه می‌دهد، مشروعیت برخی از الکتورها با چالش رو به رو خواهد بود. این احتمال وجود دارد که جمهوری‌خواهان کنگره تصمیم بگیرند آرای الکترال ایالت‌های محل مناقشه نباید به حساب آورده شوند.


تصور کنید که در این سناریو، آرای الکترال میشیگان باطل شوند. در این شرایط، هیچ‌یک از دو کاندید، ۲۷۰ رأی الکترال لازم برای پیروزی در انتخابات را نخواهد داشت.»زکریا در ادامه می‌گوید: در چنین شرایطی، قانون اساسی آمریکا می‌گوید، مجلس نمایندگان باید با رأی‌گیری سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری را مشخص کند.


در این رأی‌گیری هر ایالت، حق تنها یک رأی دارد. اگر همین ارقام [در انتخابات سال جاری] باقی بمانند، ۲۶ ایالت رأیشان جمهوری‌خواه، ۲۳ ایالت رأیشان دموکرات و یک ایالت مساوی بوده است. بنابراین نتیجه این رأی‌گیری، انتخاب مجدد دونالد ترامپ خواهد بود. ترامپ لازم نیست غیر از پذیرش این نتیجه که مبتنی بر قانون اساسی است کاری انجام دهد.


اصرار از ترامپ؛ انکار از نهاد‌های انتخاباتی

 شاید بدین خاطر است که با وجود اذعان نهاد‌های انتخاباتی آمریکامانند آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌های آمریکا، وابسته به وزارت امنیت داخلی و همچنین شورای هماهنگی انتخابات (جی سی سی و اس سی سی ) بر یافت نشدن هیچ مدرکی دال بر گم شدن برگه های انتخاباتی یا دستکاری آن ها، ترامپ همچنان بر ادعای پیروزی انتخاباتی خود اصرار می‌ورزد.


حتی کمیته "سی‌آی‌اس‌اِی" وابسته به وزارت امنیت ملی آمریکا تاکید کرده است که هیچ شواهدی وجود ندارد که سیستم رای‌گیری آرای مردم را پاک یا گم کرده، تغییر داده یا آرا به هرشکل دیگری هدف دستکاری قرار گرفته باشد. آژانس امنیت سایبری آمریکا نیز اعلام کرده است که انتخابات سوم نوامبر امسال، یکی از امن ترین انتخابات در تاریخ آمریکا بود،با این حال، قانون گذاران جمهوری خواه همانند میچ مک کانل رهبر اکثریت در سنا با حمایت از امتناع ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات و حمایت از چالش های حقوقی اش قاطعانه در کنار او ایستاده اند.


دن پاتریک، معاون فرماندار ایالت تگزاس اعلام کرده است از پول ستاد انتخاباتی خودش، یک میلیون دلار جایزه به کسانی اعطا می کند که مدارکی دال بر تقلب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری ارائه کنند. ترامپ نیز در توئیتی مدعی شد که یکی از سازندگان تجهیزات انتخاباتی دو میلیون و 700 هزار رأی را در سراسر کشور "حذف" کرد.


پلوسی: «سیرک مضحک» را متوقف کنید

 با این حال،با ادامه خودداری دونالد ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، رهبران حزب دموکرات در کنگره جمهوری خواهان را به پذیرش پیروزی جو بایدن ترغیب کرده اند.چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات در سنا جمهوری خواهان را به هوچی‌گری متهم کرد و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان گفت که حزب جمهوری خواه درگیر یک سیرک بازی مضحک شده ... و از پذیرش واقعیت سر باز می زند. اوبا ما نیز با محکوم کردن اقدامات اخیر جمهوری خواهان تاکید کرد که دموکراسی آمریکایی در خطری جدی قرار دارد.


همه این ها در حالی است که دادگاهی در ایالت پنسیلوانیا یکی از شکایات کمپین ترامپ را پذیرفته و گفته است که این ایالت نمی تواند آرای کسانی را شمارش کند که نتوانسته اند تا روز ۹ نوامبر مدارک شناسایی خود را برای اثبات هویت خود ارائه کنند. معلوم نیست چه تعداد برگه رای تحت تاثیر این حکم قرار خواهد گرفت.


کمیسیون ایالتی انتخاباتی در «جورجیا» نیزاعلام کرد که بازشماری آرا در این ایالت با حضور ناظرانی از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بازشماری و نتیجه اعلام خواهد شد. جو بایدن ، تاکنون موفق شده است 290 رای از 538 رای الکترال کالج را برای تصدی مقام ریاست جمهوری آمریکا کسب کند که 20 رای از حد نصاب لازم نیز بیشتر است .نتیجه ای که حالا بسیاری بر قطعی ماندن آن تشکیک کرده اند!


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب