۷۰ درصد دانشجویان را دختران تشکیل میدهند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، اولین نشست امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با حضور سید محمود رضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و نماینده واحدها برگزار شد.
آقامیری در این نشست اظهار کرد: در بحث آموزههای دینی و فضای اجتماعی سنتی ایران قبل و بعد از اسلام و قبل و بعد از انقلاب واژه زن در فرهنگ ما با تمام جهان متفاوت بوده و هست.
وی افزود: زنان ایرانی قبل از اسلام هم از جایگاه ویژهای برخوردار بودند که در دنیا چنین جایگاهی نداشتهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه دین اسلام ریشه تربیت را برای جامعه آورده و در آن زمان هم در ایران زنان حکمرانی میکردند؛ گفت: زنان ما از لحاظ اجتماعی فراتر از زنان جهان بودند و همیشه مادران زنان و دختران ما از یک قداستی برخوردار بودند.
وی با اشاره به اینکه امروزه بالای 70 در صد دانشجویان را دختران تشکیل میدهند؛ اظهار کرد: به خاطر این شرایط باید فایل ویژه را برای خانمها باز کنیم.
آقامیری ادامه بیان کرد: در تاریخ و قرآن از جایگاه و حضور زنان اسم برده شده است مثل آسیه زن فرعون، حضرت خدیجه و هاجر و....، غیر از پیامبران کمتر کسانی بودند که در تاریخ از آنان نامی آمده است. ضمن اینکه زنانی مثل حضرت زینب (س) بودند که این نقش را در جامعه و تاریخ داشتهاند حضرت زینب (س) با آن سخنرانی زیبایی که انجام داد بر حکومت یزید تازید.
وی در خصوص زنان خانواده هم گفت: در بحث زنان خانواده به دنبال ایجاد راهکار هستیم چراکه اگر کسی دغدغه اداری داشته باشد نمیتواند به ما کمک کند. اما اگر کسی دغدغه قلبی و فرهنگی دارد میتواند کمک حال ما باشد.
آقامیری به اتاق فکر اشاره کرد و افزود: اتاق فکر را میتوان در هر جایی داشته باشیم اما آدمهای که در این اتاق هستند مهم است.
وی با بیان اینکه نمونه طرح تعاون هم مهم است و افراد باید موظفی خود را انجام دهند؛ گفت: بحث مشاوره ازدواج، طرح همسان گزینی طرحی موفق در دانشگاههای سراسری بود که از مجموعه بسیار خوبی برخوردار است و میتوان از آن الگوبرداری و نقاط ضعف را برطرف کرد، در حقیقت این امر کمک به جامعه هم میشود.
آقامیری افزود: یکی از معضلات که در جامعه دختران وجود دارد مسئله سلامت جسمی، افراط و تفریط و عدم توجه به آنان است و سلامت دختران را به خطر میاندازد که میتوان طرح غربالگری را به دانشجویان آموزش داد تا خدایی ناکرده اتفاقی نیفتد.
وی یادگیری زبان اشاره را از نکات مهم در دختران ناشنوای کشور دانست و گفت: در بحث دختران واحد فرشتگان هم لازم به درک حضور این افراد در اتاق فکر است تا بتوانیم شرایط بهتری را برای فعالیت آنان در جامعه ایجاد کنیم.
رئیس واحد تهران مرکزی ادامه داد: زندگی مجردی یک بحران اساسی در جامعه محسوب میشود که اگر با جنس مخالف باشد به یک معضل بزرگ اجتماعی در جامعه تبدیل میشود. به همین جهت در این راستا پیگیری خوابگاه مهم است که در آن محل بیشتر کار فرهنگی صورت گیرد. داشتن خوابگاه یکی از ضروریات دانشگاه و جامعه دانشجویی است تا بتوانیم زندگی مجردی را به حداقل برسانیم.
وی در ادامه سخنانش داشتن دفتر مشاوره دائمی برای دانشجویان را ضروری دانست که وجود این دفاتر میتواند کمک شایانی به دختران دانشجو کند.
در ادامه این نشست معصومه بهرامی مشاور رئیس و مسئول امور زنان و خانواده استان تهران هدف از راهاندازی این کانون را تأکید بر حفظ و تحکیم خانواده دانست.
وی با بیان اینکه نیمی از دانشجویان، کارکنان و استادان را بانوان تشکیل میدهند اظهار کرد: مهمترین اقدام در این راستا تشکیل شورای اساتید و کمیتههایی جهت شناسایی و رفع دغدغه است.
وی در ادامه یادآور شد: هر واحد پتانسیل و چالش خاص خود را در امور زنان دارد تا از طریق شناسایی نقاط ضعف و قوت در درون واحد باعث ترقی و راهکار برای رفع آن داشته باشند.
بهرامی در پایان خبر از تشکیل کمیتههای پژوهشی جهت ارائه طرحهای اجرایی در بخش امور زنان و خانواده داد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/