کاهش جرم عمومی در پاندمی کرونا/ قرنطینه خانگی منجر به افزایش خشونتهای خانگی شده است
به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نخستین پیش نشست علمی همایش ملی مجازی پاندمی کرونا و پدافند غیرعامل با رویکرد تهدیدات از منظر حقوق بینالملل، حقوق عمومی و حقوق جزا و روابط بینالملل بهمیزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بهصورت مجازی برگزار شد.
در بخشی از این نشست مهرداد رایجیان اصلی، جرمشناس و عضو هیئتعلمی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی با موضوع تأثیر پاندمی کووید ۱۹ بر سیاستگذاری کیفری از نظام زندانها تا تدبیرهای پیشگیری از جرم به سخنرانی پرداخت.
رایجیان گفت: جرمشناسان نرخ و میزان جرم در جامعه یاد میکنند به معنای اینکه عوامل میتواند بر نرخ جرم تأثیر بگذارد این علل محیطی و اجتماعی است و بخش از آن طبیعی و شرایط اقلیمی است.
وی ادامه داد: کووید- ۱۹ را بهعنوان یک بیماری واگیردار، میتوان یکی از پدیدههای طبیعی که جامعه انسانی را تحت تأثیر خود قرار میدهد در نظر گرفت که مانند علل اجتماعی میتواند بر نرخ جرم در کشور تأثیر بگذارد.
این جرمشناس عنوان کرد: کرونا بر میزان جرائم در دنیا تأثیر گذاشته است. برخلاف تصور عمومی که این پاندمی یک پدیده منفی است و منجر به افزایش جرائم شده است؛ اما مطالعات انجام شده کرونا منجر به کاهش جرائم شده است.
وی افزود: خشونتهای خانگی افزایش پیدا کرده است زیرا خانوادهها با یک استرس و فشردگی مواجه هستند. گزارشهایی داشتیم که خشونتهای خانگی افزایش یافته است.
رایجیان تصریح کرد: سازمان بهزیستی در بهار اعلام کرد که در زمان شیوع ویروس کرونا در کشور تماس با شماره ۱۲۳ بخش اورژانسی بهزیستی افزایش پیدا کرده و حداقل سه برابر شده است.
قرنطینه خانگی منجر به افزایش جرم خشونت خانگی شده است
وی اظهار کرد: دولتها برای کنترل شیوع ویروس کرونا، قرنطینههای خانگی را انتخاب کردهاند؛ این راهکار در کنترل شیوع این ویروس تأثیرگذار است اما منجر به افزایش جرم خشونت خانگی شده است.
این جرمشناس بیان کرد: در بهار گذشته در انگلستان بین ۲ تا ۴ هزار نفر به دلیل پاندمی کرونا آزاد شدند، همچنین از سوی قوه قضاییه ایران نیز دو بخشنامه ابلاغ شد؛ در بخشنامه نخست از دادگاهها و دادسراها خواسته شد از صدور احکامی که سلب آزادی (حبس یا بازداشت) با رعایت موازین قانونی کاهش یابد تا از ورودی به سازمان زندانها کاسته شود.
وی افزود: بخشنامه دیگر این بود که امتیازاتی به جمعیت کیفری از جمله مرخصی و عفو داده شود و ۳ هزار و ۷۰۰ زندانی عفو مشروط و ۲۰ هزار زندانی نیز از امتیاز تعلیق و مرخصی استفاده کردند و از محیط زندان خارج شدند.
رایجیان با اشاره به تأثیر پاندمی کووید-۱۹ بر کاهش یا پیشگیری جرم گفت: این ویروس منجر به کاهش جرم در دنیا شده است؛ بهطور مثال قرنطینه خانگی منجر به کاهش سرقتها از خانهها میشود و پلیس همانند زمان حکومتنظامی شهر را کنترل میکند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/