دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

پانزدهمین هفته از طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم برگزار شد

پانزدهمین هفته از طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم امروز برگزار و در این مراسم از خانواده شهید ترور ماموستا ارکان قدیمی تجلیل شد.
کد خبر : 529608
11111111118777.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا   پانزدهمین هفته از طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم ۲۰ آبان طی برقراری ارتباط زنده تصویری سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین حبیب‌رضا ارزانی، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با خانواده شهید ماموستا «ارکان قدیمی» از شهدای ترور در استان کردستان برگزار شد.


سید عباس صالحی در این مراسم که در بستر فضای مجازی برگزار شد طی سخنانی اظهار کرد: ایران ما با ویژگی هایی از جمله وحدت و همزیستی میان مذاهب و اقوام در مناطق جغرافیایی شناخته می شود، از نمادهای این همزیستی موضوع شهادت است، اگر شهادت به عنوان عالی ترین فضیلت و مرتبت معنوی و انسانی شناخته می شود قطرات خون مذاهب مختلف اسلامی در این سرزمین به ویژه در این چهل سال اخیر با هم آمیخته و عجین شده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ۱۱ هزار شهید اهل سنت در کنار شهدا و برادران شیعه نشان از یک اقیانوس واحد است، اقیانوسی که سرزمین ایران اسلامی را به‌عنوان یک سرچشمه تا ابدالدهر آبیاری می‌کند. شهادت از نقاط وحدت میان اقوام مختلف ایران است و در این میان کردستان در طول تاریخ ایران و به طور خاص در چهل سال اخیر در خط مقدم جهاد و شهادت بوده است، این استان هم در دوره انقلاب اسلامی و هم پس از آن و در دوره هشت سال دفاع مقدس و مبارزه با تکفیری ها شهیدان بسیاری را تقدیم نظام اسلامی کرد. کردستان منطقه ای بود که بیش از ۲۰۰ کیلومتر با عراق مرز داشت و ارتش بعثی عراق در این منطقه حضور داشته و خط مقدم در این منطقه بود لذا بسیاری از رزمندگان در این منطقه به شهادت رسیدند.


وی با بیان اینکه شهیدان استان کردستان از وجب به وجب خاک ایران اسلامی دفاع کردند گفت: شهادت حلقه اتصال ایران، حلقه اتصال مذاهب و اقوام به یکدیگر است چراکه این شهیدان برای حفظ دین و کیان جغرافیایی به شهادت رسیدند؛ اما نکته دوم که می‌توان به عنوان یکی از ویژگی‌های ایران در دهه‌های اخیر نام برد آن است که ایران همواره در این چهل سال در معرض و قربانی تروریست بوده و هست؛ در این عرصه ۱۷ هزار شهید ترور نقطه اشتراکی است که ایران را در حوزه مذاهب و اقوام به هم وصل می کند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه بخش قابل توجهی از شهدای ترور در فضای استان کردستان بود عنوان کرد: شهدای ترور استان‌هایی هستند که مظلومیت‌شان مضاعف است و امروز ما مهمان خانه شهیدی هستیم که پیش روی چشم همسر و فرزند خردسالش او را ترور کردند. شهدای ترور ما و به طور اخص این شهید بزرگوار شهید ارکان قدیمی در این فضا قرار داشتند.


صالحی افزود: شهید ارکان قدیمی با تعلق خاطری که به مباحث دینی و مذهبی داشت، با تقیدی که به دیانت، نماز، توجه به خانواده و توجه به حوزه‌های فرهنگی داشت یک نماد است. این شهیدان نمادهایی هستند که تبدیل به جوانه شدند، جوانه‌هایی که بوستان وسیعی شده و الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز و حرکت رو به جلو در در منطقه خودشان و ایران شدند شدند.


همچنین در ادامه این آیین، حجت الاسلام و المسلمین ارزانی طی سخنانی ضمن قدردانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در ۱۴ برگزاری طرح ملی سه شنبه‌های تکریم، گفت: دور جدید از طرح ملی سه شنبه‌های تکریم از امروز به همراه تقدیر از خانواده شهید ماموستا ارکان قدیمی در استان کردستان آغاز شده است.


رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خود از خانواده شهدا و برادر شهید است، افزود: ایشان همواره توجه ویژه‌ای به خانواده شهدا دارد و حضور مستمر در طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم نیز موید این مساله است.


وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه ۴۴۰۰ جلسه در قالب سه شنبه‌های تکریم به منظور تجلیل از خانواده های شهدا در سراسر کشور برگزار شده است، عنوان کرد: طرح ملی سه شنبه‌های تکریم را با جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد.


در بخش دیگری از این آیین، «عبید الله رستمی» طی سخنانی اظهار کرد: کردستان به استان مسجد و مناره معروف است و وجود ۲ هزار و ۵۰۰ مسجد در این استان نشان از جایگاه و نقش مساجد در این سرزمین دارد.


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به فعالیت کانون‌های فرهنگی و هنری در سطح مساجد کردستان عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۶۰۰ کانون فرهنگی هنری در مساجد شهری و روستایی استان در حوزه‌های فرهنگی، هنری و قرآنی فعالیت دارند.


وی با بیان اینکه ۸۰ کانون فرهنگی هنری در مساجد شهرستان‌های مریوان و سروآباد فعال است، افزود: کانون‌های مساجد خدمات تاثیرگذاری در حوزه‌های مختلف و در مناطق صفر مرزی استان ارائه می‌کنند که از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از حمایت‌های فرمانداران و وجود بابرکت روحانیت شهرستان‌های مریوان و سروآباد از برنامه‌های حوزه فرهنگ و هنر قدردانی کرد و اضافه کرد: کتاب تقریب کردستان در دست تدوین است که امیدواریم با حمایت‌های وزارت متبوع و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور این خدمت شایسته را در آینده نزدیک روانه بازار نشر کنیم.


رستمی، برگزاری چهارده دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان را از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان برشمرد و افزود: امسال این جشنواره به دلیل شیوع ویروس کرونا به شکل دیگری برگزار می‌شود.


وی همچنین با اشاره به برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در کردستان یادآوری کرد: برگزاری ویژه برنامه آیین فتوت، تجلیل از مروجان ادبیات پایداری در راستای ترویج فرهنگ و ادبیات پایداری، برگزاری عصر شعر و داستان پایداری و توزیع پنج هزار پوستر و تقویم دیواری مزین به نام و تصویر شهدای دفاع مقدس استان از جمله برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در این استان شهیدپرور بود.


در پایان این دیدار از مادر و همسر شهید ارکان قدیمی با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.


شهید ارکان قدیمی متولد اول فروردین ۱۳۶۲ در روستای گوشخانی بود که ۲۳ تیرماه سال ۹۷ گروه های تروریستی با مراجعه به منزلش، وی را در مقابل چشمان همسر و فرزند خردسالش به شهادت رساندند.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب