علی اوسط هاشمی در این نشست با تأکید به ضرورت احیای تمدن غنی ایرانی، گفت: در این حوزه از سرمایه های ملی غافل ماندهایم و اهمیت این موضوع در افکار مردم، متناسب با نیاز زمان جاری نشده است.
وی با تأکید بر این که نظام آموزشی کشور، اولویت اصلی خود را توانمندسازی سرمایههای انسانی قرار دهد، گفت: در حوزه بناهای تاریخی باید احیا و بازسازی، مرمت، صیانت و خلق و به تصویر کشاندن مهارت ایرانی را سرلوحه کار قرار دهیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور افزود: با تأسی از سرمایههای تاریخی و جغرافیایی، می توان صاحب سبک و نوآوری بود.
هاشمی در ادامه بر جلب و هدایت افکار به موضوع احیا و بازسازی بناهای تاریخی در مسیر توسعه اشتغال کثرت زا تأکید کرد.
معاون وزیر تعاون با بیان این که در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به دنبال تخصصی کردن آموزشها هستیم، گفت: آموزش را بین تمام شرکایی که مسئولیت آموزش و تخصص لازم را دارند، توزیع میکنیم.
*دپارتمان ملی فرش ایران و دپارتمان ملی آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی تشکيل شود
هاشمی در ادامه ایجاد «دپارتمان ملی فرش ایران» و «دپارتمان ملی آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی» را اقدامی موثر، عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: تشکیل «بانک ملی اطلاعات استادکاران مهارتی» در تمامی استان ها با شناسایی استادکاران و صاحبان سبک و مهارت در دستور کار ادارات کل آموزش فنی و حرفهای استانی قرار گرفته است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: تغییر در نگاه ها نیازمند شناسایی سرمایه های انسانی از جمله استادکاران، تاریخ نویسان، مولفان و نقش آفرینان کارگاهها و مراکز مرتبط است.
علی اوسط هاشمی با بیان این که به رقابت منتج به کیفیت و دوام می اندیشیم، گفت: هرکس ظرفیت لازم و اشتیاق داشته باشد ما در کنارش هستیم و سرمایه ملی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور را در این مسیر قرار میدهیم.
وی در ادامه گفت: استادکارانی که در سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای سازمان شرکت کنند در صورت احراز صلاحیت حرفهای و تخصص آنها از «گواهی نامه مهارت با اعتبار جهانی» و درصورت تمایل مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای برخوردار میشوند.
*مسابقه ملی مهارت مرمت بناهای تاریخی و مسابقه ملی مهارت فرش دستباف را جهانی کنیم
علی اوسط هاشمی در ادامه به برگزاری «مسابقه ملی مهارت مرمت بناهای تاریخی» و «مسابقه ملی مهارت فرش دستباف» در استانهایی که در این حوزهها قطب هستند با هدف جهانی کردن این مسابقات تأکید کرد.
معاون وزیر تعاون افزود: تدوین، توزیع و ترویج استانداردهای صنایعی که ثبت جهانی شده اند نیز باید بهطور جدی دنبال شود و ظرفیت حوزه پژوهش، سنجش و مسابقات مهارت این سازمان را در این راستا قرار می دهیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در ادامه گفت: بازار فرش دست باف ایرانی بهعنوان سرمایه کهن ملی هیچگاه کهنه نمیشود و بازار فروش آن از مشاغلی است که کانون آن خانه آغاز شده و به کارگاه ختم میشود.
هاشمی با اعلام آمادگی سازمان برای سنجش مهارت قالیبافانی که توسط صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف معرفی می شوند، گفت: برای شرکت کنندگانی که مهارت و تخصصشان در سنجش، تأیید شود، گواهی نامه مهارت صادر می شود و در صورت نیاز به دوره آموزش تکمیلی برای ارتقای کیفیت کار معرفی میشوند.
معاون وزیر تعاون خطاب به نمایندگان صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی تأکید کرد: صندوق در حوزه کاری خود آسیب شناسی و نیازسنجی لازم را انجام دهد و مشخص شود که سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در حوزه مرمت بناهای تاریخی به ویژه در حوزه توانمندسازی سرمایه های انسانی چه همکاری میتواند داشته باشد.
قطعا بدون مهارت افزایی و آموزش های تخصصی، توانمندسازی تحقق پیدا نمیکند
هادی میرزائی نیز در دیدار با علی اوسط هاشمی ضمن قدردانی از اقدامات ارزنده ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به واگذاری 97 بنا از زمان تشکیل صندوق احیاء تاکنون، بیان داشت: با توجه به تغییر نام صندوق احیاء به صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، این صندوق بهعنوان بازوی اجرایی دو وزارت میراث فرهنگی و صمت در نظر دارد با آموزش های مقدماتی زمینه احیاء و مرمت بناهای تاریخی و حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و فرش دستباف را فراهم سازد.
وی در همین راستا افزود: برگزاری نمایشگاه های داخلی و خارجی و برپایی دوره های آموزشی توانمندسازی هنرمندان صنایع دستی و فرش دستباف و حمایت از کارهای بدیع و خلاقانه در این عرصه، از جمله برنامه های آتی صندوق توسعه است.
میرزائی، ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ظرفیت خوبی در حوزه مهارت ورزی و آموزش های تخصصی دارد، می توانیم با گسترش همکاریها در بدو شروع فعالیت های جدید در ماموریتی که قانونگذار به ما واگذار کرده همکاری مشترکی را تعریف کنیم تا با بهره گیری از خدمات مشترک امکان ارائه خدمت به ذی نفعانمان فراهم شود.
رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، خاطر نشان کرد: در مذاکراتی که با معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده و معاون وی داشتهایم، یکی از موضوعاتی که مورد توجه قرار گرفت ضروروت حمایت از زنان و زنان سرپرست خانوار بود که یکی از بخش های مهم جامعه هدف را تشکیل می دهند؛ چرا که قالبیافان ما عموماً زنان هستند که ضمن انجام وظایفشان در خانواده به اقتصاد خانواده از ادوار گذشته نیز کمک کرده اند و الان نیز می توانند نقش بسزایی را در اقتصاد خانواده داشته باشند.
میرزائی، با بیان اینکه ارتقای سطح بازاریابی و پرهیز از فله فروشی دو نیاز مهمی است که در حوزه صنایع دستی احساس می شود، گفت: در هدف گذاری که در صندوق انجام داده ایم مقرر شده است در هر استان یک یا چند بنا با کاربری و رویکرد خانه خلاق صنایع دستی و فرش دستباف و مراکز توسعه صادرات یا پایانه های صادراتی تشکیل شوند تا بتوانیم با عرضه بهترین محصولات صنایع دستی و فرش دستباف که دارای مهر اصالت صنایع دستی و فرش دستباف هستند، شاهد استقرار یک نمایشگاه دائمی از این آثار باشیم.
*سازمان آموزش فنی و حرفه ای می تواند با اعطای مجوز مهارت آموزی نقش مهمی در رونق فضای کسب و کار داشته باشد
وی با تأکید مجدد بر نقش اثر بخش همکاریهای مشترک میان صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، افزود: در مراکز یاد شده فضاهایی برای توانمندسازی و آموزش های لازم شکل خواهد گرفت که در این زمینه سازمان آموزش فنی و حرفه ای می تواند با اعطای مجوز مهارت آموزی نقش مهمی در رونق فضای کسب و کار در این حوزه داشته باشد.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در ادامه گفت: همکاری با شتاب دهنده برتر کشور در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی و شناسایی شتابدهندگان برتر استانی از دیگر اقداماتی است که سبب بهبود فضای کسب و کار و فروش مناسب محصولات صنایع دستی و فرش دستباف می شود.
وی همچنین از همکاری با دانشگاه ها در زمینه ارائه ایده های خلاقانه و نوآورانه خبر داد و اظهار داشت: تلاش می کنیم فرهنگ احیای بناهای تاریخی و صنایع دستی به زندگی و جریان روز زندگی برگردد و بتواند بخش مهمی از اقتصاد کشورمان را با اتکا بر این توانمندی داخلی هدایت کند.
میرزائی یادآور شد: قطعا بدون مهارت افزایی و آموزش های تخصصی، توانمندسازی تحقق پیدا نمی کند و سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان مرجع تخصصی آموزش های توانمندسازی میتواند در راستای تسریع، تسهیل حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و فرش دستباف یاری کننده صندوق توسعه باشد.
انتهای پیام/4127