طرح کسر از خدمت دانشجویان با انجام برنامههای تحقیقاتی در جریان است/ پژوهشکدهها فرصت مطالعاتی برگزار کنند
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غلامحسین رحیمی در نشست مجازی مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: طرح ارتباط با صنعت خیلی جدی پیگیری میشود. شورای مرکز در این باره تشکیل شده است و مسائل در حوزه وزارتی دنبال میشود.
وی درباره طرح مهارت افزایی در دانشگاهها ادامه داد: باید طرحها ارزیابی کیفی شوند که مهارت افزایی چقدر مؤثر بوده است. باید درباره این دورهها از دانشگاهها و دانشجویان نظرخواهی کنیم. از دانشجویانی که فارغالتحصیل شدهاند سؤال شود که این دورهها در اشتغال چه کمکی به آنها کرده است. اینگونه میتوانیم محتوای دورهها را بررسی کنیم. همچنین در این مسیر دورههای جدید کاربردی نیز طراحی میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مراکز هدایت شغلی در دانشگاهها گفت: تاکنون 40 دانشگاه این مراکز ایجاد کردهاند در حالی که 120 دانشگاه وابسته به وزارت علوم داریم و این تعداد مرکز هدایت شغلی کم است. علاوه بر این دانشگاههای ملی مانند پیام نور، آزاد اسلامی و علمی کاربردی داریم این دانشگاهها نیز باید مراکز هدایت شغلی داشته باشند، در این زمینه نیز میتوان از این دانشگاهها گزارش گرفت.
رحیمی در ادامه از تدوین برنامه توسعه استانی در 10 استان خبر داد و افزود: این برنامهها بر اساس برنامه آمایش آموزش عالی تدوین شده است، در ادامه در بقیه استانها نیز این برنامه تدوین خواهد شد.
وی اضافه کرد: قراردادهای دانشگاهها با صنایع باید گسترش پیدا کند در این میان باید مشخص شود که این قراردادها چقدر اثربخش بوده است. باید در این زمینه آمارهای کشوری نیز استخراج شود که دفتر ارتباط با صنعت میتواند این آمارها را تهیه کند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بر استفاده از پارکها علم و فناوری تأکید کرد و گفت: پارکهای جامع علم و فناوری با ارتباطات دوسویهای که دارند میتوانند در توسعه ارتباط با صنعت نقش مؤثر داشته باشند از ظرفیت این پارکها باید به نحو مناسبتری استفاده شود.
رحیمی درباره طرح کسر از خدمت نظام وظیفه دانشجویان ادامه داد: این طرح با تأیید ستاد کل نیروهای مسلح اجرایی میشود. در این زمینه ابتدا پروژهها در ستاد کل نیروهای مسلح بررسی میشود و سپس دانشجویان میتوانند بر اساس میزان همکاری در پروژهها از کسر خدمت نظام وظیفه استفاده کنند. البته ما انتظار داریم که اختیارات لازم به دانشگاهها داده شود تا دانشگاهها بتوانند با نظارت ستاد کل از توان دانشجویان در طرحهای دانشگاهی استفاده کنند. در این زمینه ارتباطات خوبی وجود دارد که در آیندهای نزدیک به سمت تحقق این هدف پیش خواهیم رفت.
وی درباره وجود طرحهای محدود در حوزه کشاورزی گفت: متأسفانه ارتباط دانشکدههای کشاورزی با صنایع کشاورزی ضعیف است چراکه وزارت جهاد کشاورزی پژوهشکدههای متعددی دارد. فعالیت این پژوهشکدهها باید محدود شود و مثلاً 10 پژوهشگاه مؤثر این وزارتخانه باقی بمانند و بقیه پژوهشگاهها نقش تحقیق و توسعه را بر عهده گیرند. اینگونه اجرای طرحهای تحقیقاتی به دانشگاهها واگذار میشود. البته بخش خصوصی و تعاونی نیز در حوزه کشاورزی فعالیت خوبی دارد دانشگاهها میتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند و طرحهای تحقیقاتی خود را در این نهادها دنبال کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره فعالیت پژوهشکدهها در جذب پژوهشگر گفت: میخواهیم پژوهشگر را در دانشگاهها جذب کنیم پژوهشکدهها میتوانند دستیار پژوهشی را از فارغالتحصیلان دکتری جذب کنند. پژوهشکدهها میتوانند فرصتهای مطالعاتی پسادکتری برگزار کنند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/