تعلیق فدراسیون شطرنج صحت ندارد/ نهادهای نظارتی به این رشته ورود کنند
محسن سمیعزاده در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره تعلیق فدراسیون شطرنج گفت: تاکنون هیچگونه خبری از فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) برای ما مبنی بر تعلیق فدراسیون شطرنج صادر نشده است و نباید به مسائلی که در فضای غیررسمی منتشر میشود، توجهی کرد. بارها فدراسیون شطرنج این اطمینان را داده که به جنبش المپیک پایبند است و هیچ یک از مسائلی که مطرح میشود، درست نیست. ضمن اینکه ما رابطه خیلی خوبی هم با فدراسیون شطرنج داریم. خوشبختانه آنها طی فرصتی که به فدراسیون دادند توانستیم بخشی از بدهیها را تسویه کنیم و مسائل مربوط به تعلیق این رشته ورزشی نه به وزارت ورزش و نه فدراسیون اعلام شده است.
وی گفت: شایعه تعلیق از سوی نایبرئیس فدراسیون جهانی شطرنج مطرح شده است و همانطور که گفتم در یک فضای غیررسمی عنوان شده است. البته فدراسیون در پاسخ به این موضوع و صیانت از شطرنج، دفاعیات خود را ارسال خواهد کرد اما باید این اطمینان خاطر را به همه بدهم که هیچ صحبتی مبنی بر تعلیق فدراسیون شطرنج مطرح نشده است.
سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج در واکنش به اینکه وضعیت تعلیق جودو هنوز بلاتکلیف است و این نگرانی برای شطرنج هم به وجود آمده است، اظهار کرد: به هر حال این موضوع طبیعی است. من آدم سیاسی نیستم و تنها بهعنوان یک کارشناس ورزش میتوانم اظهارنظر کنم اما موضوعی که باعث شده برای ورزش ما این مسائل بهوجود بیاید، ایراداتی است که در گذشته اتفاق افتاده. مسئولان ما اشتباهاتی در گذشته انجام دادند که ما نباید منکر آن شویم. در برخی کشورها از جمله ورزشکاران ارمنستانی با آذربایجانیها رقابت نمیکنند یا اینکه ورزشکاران ویتنام با آمریکاییها بازی نمیکنند اما ما این موضوع را خودمان در رسانهها مطرح میکنیم و باعث میشویم که آنها به این مسائل حساس شوند.
سمیعزاده تأکید کرد: در یک مجمع عمومی ممکن است هر حرفی یا طرحی از سوی اعضا ارائه شود اما زمانی میتوان به آن استناد کرد که از مجرای یک کانال رسمی باشد. شطرنج در ایران پتانسیل بالایی دارد و به هیچ عنوان فدراسیون شطرنج هم چشمش را روی 44 هزار شطرنجباز نخبه در ایران نمیبندد. در حال حاضر شطرنجبازان بزرگی مثل پرهام مقصودلو، سارا خادمالشریعه و علیرضا فیروزجا را داریم. شاید خیلی از افراد رقابت دو شطرنجباز ایرانی را در خارج از کشور به تمسخر میگیرند اما من اعتقاد دارم این موضوع را باید به فایل نیک بگیریم که شطرنج ایران چنین نخبههایی را تربیت کرده است.
سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج در مورد حواشی که در این فدراسیون به خاطر اخراج برخی کارکنان به وجود آمده است گفت: در خصوص اخراج برخی از این کارمندان دو مسئله وجود داشت. در چند روز گذشته من وقتی به فدراسیون آمدم، چند نفر از کارمندان با یکدیگر درگیر شده بودند، به همین خاطر من به آنها گفتم که به منزل رفته و به صورت دورکاری، وظایف خود را انجام دهند. اما بعد از این موضوع، جلسه هیئت مدیره برگزار شد و به دلیل مسائل و مشکلات مالی که در فدراسیون وجود دارد، در هیئت رئیسه تصمیم بر این شد که برخی از کارکنان با تعدیل نیرو مواجه شوند.
سمیعزاده تأکید کرد: وزارت ورزش درصد مشخصی از بودجه هر فدراسیون را برای پرداخت حقوق به کارمندان در نظر میگیرد که این رقم در حدود 25 درصد است اما در فدراسیون شطرنج 80 درصد اعتبارات ما برای کارمندان هزینه میشد. این موضوع باعث ناراحتی ما هم شد. به هر حال در شرایط فعلی تعدیل نیرو ممکن است شرایط اقتصادی خانوادهها را خیلی سخت کند اما همانطور که گفتم این موضوع در هیئت رئیسه فدراسیون تصمیم گرفته شده و برای مدیریت مالی فدراسیون چنین اقداماتی انجام شده است.
وی همچنین در مورد حواشی مجمع انتخابات فدراسیون شطرنج اظهار کرد: حواشی بهوجود آمده در مجمع انتخابات فدراسیون شطرنج دو مقصر دارد. یا اینکه من مقصر این مسائل هستم و یا اینکه مدیریت قبلی باعث به وجود آمدن آن شده است. من از همه نهادهای نظارتی میخواهم که مسائل فدراسیون شطرنج را بررسی کنند. چطور ممکن است یک فدراسیونی که یک میلیارد بودجه در اختیار دارد، باید 9 میلیارد مالیات برای آن در نظر گرفته شود یا اینکه از شناسه ملی فدراسیون جنس وارد شود. این مسائل از طریق نهادهای نظارتی بررسی شود تا بعد ببینیم چه اتفاقی میافتد.
سمیعزاده در مورد چینش افراد در مجمع انتخابات فدراسیون و اعتراضهایی که اهالی شطرنج به آن داشتند، عنوان کرد: مربیان شطرنج دو دسته هستند. برخی از آنها در مسابقات برون مرزی از اولیای شطرنجبازان پول میگیرند به این بهانه که به آنها بیشتر رسیدگی کنند و برخی دیگر هم عاشق شطرنج هستند و هر کاری که از دستشان برمیآید برای این رشته ورزشی انجام میدهند. این دو داستان کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. من بار اولی نیست که مجمع انتخاباتی یک فدراسیون را برگزار کردهام و حتی چندین فرد ذیصلاح را به وزارت معرفی کردم. شاید پهلوانزاده در دوره مدیریتیاش اختلافنظرهایی وجود داشت اما او 6 المپیاد شطرنج را داوری کرده است و خیلی از اهالی شطرنج به این موضوع اذعان دارند که او یکی از بهترین داورهاست.
وی گفت: علاوه بر پهلوانزاده 6 داور بینالمللی دیگر هم وجود داشتند که همه آنها رئیس هیئت هستند و در مجمع حق رأی دارند. من چطور میتوانستم آنها را انتخاب کنم. به همین خاطر انتخاب هفتم را انجام دادم و هیچکس از سوی وزارت ورزش به این موضوع ایراد نگرفت. در خصوص انتخاب مربی در مجمع هم پوررمضان علی را به عنوان نماینده مربیان قرار دادم، چرا که تنها فردی است که در تمام شرایط به فدراسیون شطرنج کمک میکند. او یکی از مربیان ارشد فیده، قهرمان این رشته ورزشی و همچنین سرمربی تیم بانوان است. در کنار پوررمضان علی از محجوب، مربی که مدام در حال مصاحبه کردن است هم استفاده کردم تا هیچ شائبهای بهوجود نیاید. من خیلی دوست دارم هر چه سریعتر انتخابات فدراسیون برگزیده شود و از هیچ گزینه خاصی هم حمایت نمیکنم. امیدوارم در نهایت اصلحترین گزینه برای ریاست این فدراسیون انتخاب شود.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/