دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1399 - 11:28

انتخاب‌های احتمالی پست‌های مهم دولت بایدن چه کسانی هستند؟

شمارش آرای انتخابات آمریکا هر چند هنوز ادامه دارد اما با به حد نصاب رسیدن آرای الکترال جو بایدن برای تصاحب کاخ سفید، رسانه‌های مختلف از آغاز کار تیم انتخاباتی «جو بایدن» برای معرفی کارکنان احتمالی کاخ سفید خبر داده و اسامی احتمالی کابینه او را هم منتشر کرده‌اند.
کد خبر : 529188
f5eb3994-f228-45b5-ac4c-cebdcd2a42d3.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، به نوشته «نیویورک تایمز» ، اگر جمهوری خواهان باز هم موفق به حفظ اکثریت سنا باشند، احتمالاً مسیر تایید نامزدهای دلخواه بایدن که قرار است در راس وزارتخانه‌ها قرار بگیرند، هموار نخواهد بود. با این حساب و به احتمال زیاد، بایدن چاره‌ای ندارد جز آن که برای کنار آمدن با سنا گزینه‌های خود را به افراد میانه‌روتر محدود کند حال آن که او در نظر دارد تنوع حزبی را هم در انتخاب کابینه در نظر بگیرد. از سوی دیگر، «پولیتیکو» مدعی است سناتور «الیزابت وارن» گزینه احتمالی بایدن برای وزارت خزانه‌داری خواهد بود و «برنی سندرز» سناتور سوسیال-دموکرات ایالت ورمونت هم گزینه اصلی  وزارت کار و رفاه اجتماعی است.


سوزان رایس سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل و مشاور امنیت ملی اوباما یکی از گزینه های دولت بایدن برای تصدی وزارت خارجه آمریکا خواهد بود. از تونی بلینکن معاون سابق وزیر خارجه، معاون پیشین مشاور امنیت ملی و نیز  مشاور قدیمی بایدن هم به عنوان  مشاور امنیت ملی رئیس جمهور جدید نام برده می شود. او در دوره اوباما به عنوان مشاور در زمینه مذاکرات ایران فعال بود و گمانه‌زنی می شود در خصوص پرونده هسته‌ای ایران به عنوان یک شخص مطلع و مسلط وارد عمل شود.


«کریس کوونز» میانه‌رو که اکنون صندلی قدیمی بایدن را در مجلس سنا در اختیار دارد و یکی از مشاوران نزدیک اوست هم گزینه دیگر است و در نهایت «کریس مورفی» سناتور ۴۷ ساله  که عضو فعال کمیته روابط خارجی سنا بوده است  و  مخالف  دخالت آمریکا در جنگ عربستان در یمن شناخته می شود، گزینه‌ای برای وزارت امور خارجه به شمار می‌آید.


کدام سران دنیا به بایدن تبریک نگفته‌اند؟


بسیاری از سران کشورهای مختلف در سراسر دنیا، پیروزی جو بایدن و کامالا هریس را تبریک گفته‌اند؛ از بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس تا نارندرا مودی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیران هند و رژیم صهیونیستی. مثلا نتانیاهو، پس از آن که وزیران جنگ و خارجه اسرائیل پیروزی بایدن را تبریک گفتند، در نهایت در توییتی نوشت: «ما نزدیک به ۴۰ سال است که یک رابطه شخصی طولانی و گرم داریم و من شما(بایدن) را به عنوان یک دوست بزرگ اسرائیل می شناسم.


ضمن تشکر از دونالد ترامپ، مشتاقانه منتظر همکاری با هر دوی شما برای تقویت بیشتر اتحاد ویژه بین ایالات متحده و اسرائیل هستم.»اما آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهور مکزیک، همسایه جنوبی آمریکا گفته هنوز برای تبریک گفتن خیلی زود است و باید منتظر حل و فصل «تمام مسائل قانونی» شد.


به جز مکزیک، سران این کشورهای جهان نیز هنوز تبریک نگفته‌اند یا واکنش روشنی نشان نداده‌اند: کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی،ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه،شی جین پینگ، رئیس جمهور چین،رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، ژاییر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل،ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان وحاکمان عربستان سعودی. جالب این جاست که سران بحرین و امارات هم تبریک گفته اند اما سعودی ها که سکوت کرده اند پس از تبریک دیروز به رئیس جمهور تانزانیا، همچنان با اتخاذ سکوت، دیشب  روز ملی کامبوجی ها را تبریک گفتند!


تاخیر عربستان سعودی در تبریک به رئیس جمهور منتخب آمریکا سوالاتی را درباره شکل و ماهیت روابط راهبردی عربستان و آمریکا مطرح می‌کند زیرا روابط دو کشور در دوران ترامپ بسیار خوب بود. روزنامه‌های سعودی بارها از اظهارات خصمانه بایدن علیه کشورشان خبر دادند و به تعهد وی به اولویت ندادن منافع سیاسی بر منافع انسانی و پایان حمایت آمریکا از عربستان در جنگ علیه یمن اشاره داشتند.


آمادگی بایدن برای 4 فرمان اجرایی


رئیس جمهور منتخب آمریکا خود را آماده می کند با امضای یک سری احکام اجرایی پس از ورود به کاخ سفید، تصمیمات قبلی اتخاذ شده از سوی ترامپ را لغو کند، از جمله موضوع جنجالی «ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا، خروج از توافق آب و هوایی پاریس و خروج از سازمان جهانی بهداشت».


به نوشته واشنگتن پست، بایدن همچنین قصد دارد قانون موسوم به «درمیر اکت» (DREAM Act) را که ترامپ لغو کرده بود، بازگرداند؛‌ قانون موسوم به توسعه، کمک و آموزش به خارجی ها (مهاجران) در آمریکا. مشاوران بایدن ماه هاست که به طور خاموش روی مهم ترین دستور کارهایی که پس از انتقال قدرت و ورود به کاخ سفید باید انجام دهند، کار کرده اند.


هرچند زدودن اقدامات قبلی ترامپ از اولویت های کاری بایدن خواهد بود اما دولت آتی وی برای پیشبرد برخی از سیاست ها و مقاصد خود با سنا که به احتمال زیاد بار دیگر در اکثریت جمهوری خواهان قرار خواهد گرفت، با مشکل مواجه خواهد شد.


ترامپ کوتاه نیاید چه می‌شود؟


با توجه به فاصله زیاد میان آرای مردمی و الکترال بایدن با ترامپ، دور از انتظار خواهد بود که سرنوشت پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تغییر کند. از این رو قابل انتظار خواهد بود که بایدن از روز بیستم ژانویه سال 2021 ، رسما اداره آمریکا را در دست بگیرد اما دونالد ترامپ گفته شکایتش از نتایج انتخابات را به دادگاه می‌برد. اگر در دادگاه شکست بخورد، فشار عمومی برای تن دادن او به شکست بیشتر خواهد شد.


اما آیا او مجبور است شکست را بپذیرد؟تماس تلفنی قبول شکست از سوی نامزد بازنده، رسمی پذیرفته شده در دنیای سیاست آمریکاست اما این کار به هیچ وجه اجباری نیست. با این حال در تمام دوره‌های انتخابات آمریکا در دهه‌های اخیر، بازنده همواره به برنده تلفن زده و شکست را پذیرفته است.با این که ترامپ مجبور به پذیرش شکست یا نشان دادن روی خوش به برنده و شرکت در مراسم تحلیف جو بایدن نیست اما تعهداتی قانونی دارد. او باید به کابینه‌اش اجازه دهد تا با تیم بایدن برای مستقر شدن در کاخ سفید همکاری کنند.


به گفته مقام‌های دولت آمریکا ترامپ این کار را کرده است. دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری نامتعارف به قدرت رسید که تمام تلاشش شکستن رسوم و سنت‌های جاافتاده در سیاست آمریکا بود. اگر بخواهد همین شیوه را دنبال کند، خروجش از کاخ سفید هم می‌تواند متفاوت باشد، هرچند به نوشته سی ان ان، جرد کوشنر داماد و مشاور دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، به وی پیشنهاد داده که شکست در برابر جو بایدن رقیب دموکرات را بپذیرد. 


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب