توجه به رشتههای پایه و مدالآور در کجای ورزش ایران جای دارد/ از وعدههایی توخالی وزیر ورزش چه خبر؟!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، هنوز چند ماهی از تهدید اتحادیه جهانی کشتی در رابطه با خطر حذف کشتی فرنگی از المپیک 2024 نگذشته بود که این بار خطر حذف از المپیک بیخ گوش وزنهبرداری قرار گرفت. در چندین ماه گذشته، رئیس فدراسیون کشتی آذربایجان که اتفاقاً عضو اتحادیه جهانی کشتی هم هست به صراحت اعلام کرد که به احتمال زیاد کشتی فرنگی در المپیک 2024 در جمع رشتههای المپیکی حضور ندارد و ما مدتهاست به تیمها گفتهایم در کشتی ساحلی فعالیت کنند.
همین موضوع موجی از نگرانی را برای فرنگیکاران به وجود آورد؛ کشتی فرنگی یکی از رشتههای مدالآور در ایران محسوب میشود و به واسطه حضور آقای خاص در رأس این تیم علاقه به این رشته هم بسیار زیاد است؛ اما کشتی فرنگی به سنتی بودن متهم شده است و مسئولان اتحادیه جهانی کشتی هم به دنبال حذف این رشته از المپیک 2024 هستند. اما در کنار کشتی خطر حذف بیخ گوش وزنهبرداری هم قرار گرفته است. این رشته ورزشی بعد از رفتن تاماش آیان شرایط خیلی پیچیدهای پیدا کرده است. آیان که سالها بر فدراسیون جهانی حکومت میكرد، به دلیل اتهامات مالی از جمله فساد، پولشویی و دوپینگهای عجیب و غریب که مخفی کرده بود از قدرت عزل شد و کنار رفت.
بعد از رفتن آیان همه انتظار داشتند وضعیت در فدراسیون جهانی سر و سامان بگیرد و از آشفتگی بیرون بیاید، اما نه تنها شرایط بهتر نشد بلکه روز به روز اختلاف و حاشیه در این فدراسیون به اوج خود رسید و کار به جایی رسید که حتی توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک به صراحت اعلام کرد در صورتی که شرایط بحران زده فدراسیون جهانی وزنهبرداری حل و فصل نشود هیچ بعید نیست وزنهبرداری با این شرایط جایگاه خود در المپیک ۲۰۲۴ پاریس را از دست دهد.
بدون شک حذف وزنهبرداری و کشتی فرنگی از المپیک 2024 به ضرر ورزش ایران خواهد بود؛ سالهاست که مدالآوری کاروان ورزشی ایران به چند رشته محدود شده است که وزنهبرداری و کشتی در صدر این رشتههای مدالآور است و اگر این دو رشته از المپیک 2024 فرانسه حذف شود بدون شک کاروان ایران با کاهش چشمگیر مدال روبهرو خواهد شد. شرایط در وزنهبرداری به قدری نگران کننده است که علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری هم از این موضوع ابراز نگرانی کرده و گفته است: « بهشدت نگران وضعیت فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری هستیم. با توجه به اینکه عدهای در این فدراسیون سالهای سال جا خوش کردهاند به نظر میرسد که آینده خوبی را برای این ورزش برنامهریزی نکردند. فکر میکنم با توجه به هشدار جدی که چندین بار کمیته بینالمللی المپیک به ساختار قبلی و الان مدیریت این فدراسیون داده است، مسیر این ورزش را همان افرادی که قبلاً در این فدراسیون حضور داشتند، به جهت نامناسبی میبرند. آینده خوبی را پیشروی این رشته نمیبینیم.»
حذف کشتی و وزنهبرداری؛ ضربه به ورزش ایران
طبیعتاً اگر رشتههای وزنهبرداری و کشتی فرنگی از المپیک 2024 حذف شود, ضربه مهلکی به وضعیت کاروان ورزشی ایران وارد میشود. مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان از ابتدای ورودش به این وزارتخانه یکی از اهداف اصلیاش را توجه به رشتههای پایه قرار داد و کمتر کسی فراموش میکند که سلطانیفر در خصوص توجه به رشتههای پرمدال و پایه اظهار کرده بود: «دیگر زمان آن رسیده است که در رشتههای پايه و پرمدال نيز مدال بگيريم. در رشتههای دوومیدانی، ژيمناستيک، شنا، تيراندازی و قایقرانی از المپيک 1948 لندن به این طرف فقط يک مدال نقره در دوومیدانی به دست آوردیم. قایقرانی 90 مدال در المپيک دارد و ما بهرغم پتانسیلی که داریم يک برنز هم به دست نیاوردهام. در تيراندازی 45 مدال المپیکی داریم و با وجود سرمايهگذاری زیاد و تأکیداتی که در آموزههای اسلامی ما شده است به يک برنز هم نرسیدهایم. زمان اقدام اساسی در اين حوزه و دادن يک شوک اساسی به فدراسيونهای پايه و پرمدال رسیده است. اگر از همین امروز شروع کنیم حتی اگر در المپيک 2020 هم نشود در 2024 حتماً نتيجه آن را خواهيم دید. از طرفی ما مدعی ميزبانی جام ملتهای فوتبال آسيا هستيم و قاطعانه برای گرفتن ميزبانی اين مسابقات در سال 2023 تلاش میکنیم و برای اين موضوع بايد چند استادیوم بزرگ و مجهز داشته باشيم.»
دوره سلطانیفر در وزارت ورزش به ماههای آخر رسیده است و با یک حساب سرانگشتی به راحتی مشخص است که ورزش ایران نه تنها در رشتههای پایه و مدالآور حرفی برای گفتن ندارد بلکه روز به روز هم ورزش ایران در حال افت است؛ در حال حاضر در تیراندازان تفنگ برای حضور در المپیک توکیو 4 سهمیه کسب کردند اما این روزها این رشته المپیکی درگیر حواشی و اختلاف نظر با سرمربی است به گونهای که این ورزشکاران المپیکی هم ترجیح دادند در اردو نمانند و تمرینات را در خانه پیگیری کنند.
در رشته دوومیدانی مدتهاست که این فدراسیون با سرپرست اداره میشد و تقریباً یک ماهی است که صاحب رئیس شده است، اما حتی سهمیهداران المپیکی این رشته هم چندان به وضعیت امیدوار نیستند، حسن تفتیان که راه جدیدی پیدا کرده است و به گفته خودش در ورزش به او اهمیتی داده نمیشده به صنعت مدلینگ روی آورده است.
رشتههای همچون قایقرانی، شنا و تیراندازی هم که سالهاست با فقر امکانات ورزشی روبهرو هستند و مشکلات آنها حرف امروز و دیروز نیست و سالهاست با این آن دست و پنجه نرم میکنند. بدون شک صحبتهای وزیر ورزش و توجه به مدالآوری در رشتههای پایه و مدالآور در المپیک توکیو محقق نمیشود و با وضعیتی که ورزش ایران دارد نباید به آینده هم چندان امیدوار بود؛ چرا که توجه به رشتههای پایه و مدالآور نیازمند یک برنامه بلندمدت است و عملاً در تمامی این سالها متولیان ورزش برای این رشتههای اقدامات موثری انجام ندادهاند. با زمزمه حذف رشتههای پرمدال همچون کشتی فرنگی و وزنهبرداری از المپیک 2024 و در صورت تحقق آن تنها باید به حال ورزش ایران افسوس خورد.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/