دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1394 - 16:50

وزیر علوم از پژوهشکده مهندسی و فناوری عصبی ایران بازدید کرد

دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیئت همراه در حاشیه بازدید از دانشگاه علم و صنعت ایران از پژوهشکده مهندسی و فناوری عصبی ایران بازدید کرد.
کد خبر : 52897

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این بازدید وزیر علوم از نزدیک با فعالیت‌ها، امکانات و ظرفیت‌های پژوهشکده مهندسی و فناوری عصبی ایران آشنا شد و در جریان اقدامات این پژوهشکده قرار گرفت.


دکتر عباس عرفانیان امیدوار عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، مهندسی عصبی را از حوزه‌های گسترش یافته در قرن 21 در زمینه مهندسی پزشکی عنوان کرد و گفت: «اهداف مهندسی عصبی تحقیقات بنیادین در زمینه سیستم‌های عصبی و عصبی - عضلانی، گسترش روش‌های تشخیص، درمان و توانبخشی با استفاده از روش‌های مهندسی است.»


او با بیان اینکه مهندسی عصبی منشأ ایجاد یک فناوری، تحت عنوان فناوری عصبی شده است تصریح کرد: «هدف این فناوری، طراحی و ساخت ابزار میکروالکترونیکی است که با ارتباط مستقیم با سیستم عصبی مرکزی و یا اعصاب محیطی، کنترل خارجــی ارگان‌های بدن را به عهده می‌گیرد.»


عرفانیان افزود: «این سیستم‌ها ارگان‌های بدن را به همان نحوی کنترل می‌کنند که سیستم عصبی مرکزی انسان در حالت طبیعی کنترل می‌کند. امروزه کاربرد فناوری عصبی در توانبخشی و درمان، بسیار گسترش یافته و تحول شگرفی را در زمینة توانبخشی بوجود آورده است. محصولات این تکنولوژی بسیار گران قیمت است و از نیازهای ضروری جهت حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب می‌شود.»


او گفت: «از محصولات این فناوری می‌توان به پروتزهای عصبی قلبی، پروتزهای عصبی شنـــوائی، پروتزهای عصبی تنفسی، پروتزهای عصبی مغزی و پروتزهای عصبی بینائی اشاره کرد. از این فناوری نیز برای کنترل درد، کنترل مثانه، کنترل اسپاستیستی، کنترل بعضی از موارد اپلیپسی، درمان بیماری پارکینسون و کنترل بیماری صرع استفاده می‌شود. همچنین امروزه، مهندسی عصبی به عنوان یک روش موثر برای رفع مشکلات افراد دچار ضایعه نخاعی ازجمله مشکلات حرکتی، کنترل مثانه کنترل دفع، مشکلات قلبی-عروقی، اسپاستیسیتی و زخم بستر مطرح است.»


عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران یادآور شد: «با توجه به گسترش کاربردهای فناوری عصبی در حوزه پزشکی و صنعتی و نیاز کشور به محصولات این فناوری و همچنین افق آینده مهندسی و فناوری عصبی، پژوهشکده مهندسی و فناوری عصبی ایران در دانشگاه علم و صنعت ایران ایجاد شده است. هدف اصلی این پژوهشکده گسترش فناوری عصبی در ایران در تمام زمینه های آن است.»


او اضافه کرد: «در حال حاضر در این پژوهشکده، پروژه‌های مختلف تحقیقاتی در زمینه طراحی و ساخت تراشه‌های عصبی برای کنترل مثانه، ایپلیپسی، کنترل دردهای مزمن، کنترل حرکت در بیماران دچار ضایعه نخاعی و سامانه‌های واسط مغز-کامپیوتر فعال است.»


عرفانیان در خاتمه تصریح کرد: «یکی از طرح‌های مهم جاری در این پژوهشکده، طرح کلان ملی طراحی و ساخت پروتز عصبی حرکتی زیر جلدی برای افراد دچار ضایعه نخاعی است. این طرح که مصوب شورای عالی عتف است، تاکنون 37 درصد پیشرفت داشته است اما به دلیل مشکلات مالی در حال حاضر متوقف است.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب