دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1399 - 11:07

طبع، خواص، مضرات و مُصلح دل در ویکی آنا

قلب گوسفند که اصطلاحا به آن دل می گویند برای تقویت قلب مفید است.
کد خبر : 528524
SrETkNZtAo0VnXqh.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یکی از بهترین قسمت های گوشتی گوسفند قلب یا دل می باشد که بیشتر حجمش گوشت خالص است.


دل  باید کاملا پخته و سفت شود و مصرف آن به صورت آبدار مناسب نیست. این فرآورده، باید رنگی یکنواخت داشته و بدون رنگ پریدگی و هنگام لمس فاقد هرگونه ضایعه، تومور چرکی و کیست انگلی باشد. ماندگاری دل تازه 48 ساعت در دمای یخچال و چهار ماه در دمای فریزر است.


 


خواص و مضرات دل



  • برای افراد دارای فعالیت بدنی غذای بسیار مناسبی است.

  • دل خوب پخته شده، تقویت کننده‌ی قلب و رفع خفقان (تپش قلب) است.

  • دیرهضم بوده و همچنین ممکن است در بدن یبوست ایجاد کند.

  • اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسان‌تر می‌شود.

  •  این قسمت از بدن گوسفند برای افرادی که سرد مزاج هستند و قوای ضعیفی دارند توصیه می شود چون قلب گوسفند مزاج گرم وخشکی داشته و حرارت و انرژی نسبتا بالایی دارد.

  • قلب دیر هضم تر از گوشت ماهیچه است در نتیجه جویدن و پاره کردنش به مراتب سخت تر است.




  • برای رفع این مشکل قبل از پخت بهتر است به تکه های کوچکی تبدیل کنیم و اجازه دهیم با چربی های اضافی دورش کاملا بپزد.

  • دل گوسفند تقویت کننده و آرام کننده قلب بوده و برای رفع شب کوری نیز موثر است.

  • مقوی قلب است.

  • از لحاظ میزان چربی و  پروتئین، مشابه گوشت قرمز کم چرب است.

  • در مجموع بسیار سخت و سنگین است، لذا باید از دل حیوانات جوان استفاده نموده و هنگام مصرف نیز به خوبی پخته شود.

  • خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن، روش مناسبی برای پختن آن می‌باشد.

  • بهترین آن دل حیوان جوان فربه صحیح المزاج است و در میان حیوانات دل گوسفند و بز از بقیه بهتر است.




  • باید بدانید درست است که این احشا جزو گروه گوشت طبقه بندی می شود و از نظر ویتامین های گروهB و اسید فولیک غنی و آهن و روی آن مشابه جگر سیاه است و پروتئین آن باکیفیت و مشابه گوشت قرمز است، اما میزان کلسترول دل مانند جگر سیاه و بالاتر از گوشت قرمز است و همچون روغن جامد حاوی چربی خطرناک ترانس است و اگرچه مصرف متعادل آن برای کودکان و نوجوانان در حال رشد مناسب است، اما برای بیماران قلبی ـ عروقی، مبتلایان به نقرس و آنهایی که اسیداوریک و کلسترول خونشان بالاست و نارسایی کلیوی و بیماری های مفصلی و آرتریت روماتوئید دارند، محدودیت مصرف دارد.



طبع دل چیست؟


مزاج قلب به طور کلی گرم و خشک است.



مصلح دل چیست؟


آویشن، زیره، فلفل، گلپر و روغن کنجد را مصلح دل عنوان کرده‌اند.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب