دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1399 - 14:48

آبغوره برای کاهش وزن مناسب است؟

مصرف آبغوره برای لاغری در تمامی افراد مناسب نیست. آبغوره تنها به دلیل کالری کم می‌تواند نقشی در کنترل وزن داشته باشد.
کد خبر : 527710
طرز-تهیه-آبغوره-خانگی.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، همه ما برای یک بار هم که شده طعم ترش آبغوره را چشیده‌ایم. مایعی که از انگوره کال و نرسیده (غوره) گرفته شده و دارای خواص فراوانی است. در ادامه همراه ما باشید تا با برخی از خواص آبغوره آشنا شده و پاسخ این سوال را دریابیم که آیا آبغوره برای لاغری مفید است یا خیر؟


خواص آبغوره برای سلامتی


همانطور که گفته شد میوه کال و نرسیده انگور غوره نام دارد که از آن می‌توان برای تهیه انواع ترشی و آبغوره استفاده کرد. پیش از مصرف هرگونه آبغوره بهتر است از نحوه تولید آن آگاه شوید (از مراکز معتبر خریداری یا خودتان در منزل تهیه کنید).



  • از لحاظ طب سنتی آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج و کسانی که ممکن است دچار ضعف اعصاب باشند توصیه نمی‌شود. همچنین افراد باردار باید به طور محدود این چاشنی را مصرف کنند.

  • آبغوره با افزایش ترشحات معده، اشتها را تحریك می‌كند و در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید است. به دلیل این كه ویتامین C فراوان دارد التهابات مخاط دهان را نیز كاهش می‌دهد و از خونریزی لثه‌ها پیشگیری می‌كند و به دلیل تركیبات ضدعفونی كننده، پاك‌كننده معده و روده است.

  • چنانچه سالادتان را با آبغوره طعم‌دار كنید به جذب مواد مغذی مخلفات سالاد كمك می‌كند. آبغوره به جهت اسیدهای آلی پتاسیم‌دار برای درمان سیاتیك و روماتیسم نافع است و از طریق كلیه‌ها سموم بدن را دفع می‌كند. دوست مهربان كبد است و تا حدود زیادی صفرابر است.

  • در درمان کرم روده و تقویت معده ، مصرف آش آبغوره به همراه زیره سیاه به مدت ۵ روز توصیه شده است. البته در این مدت نباید غذاهای سنگیمپن مصرف کنید.

  • برای درمان کم خونی می توانید هر روز تمام بدن خصوصاً پشت و ناحیه ی کمر، شکم، کلیه ها و پاها را با آبغوره ماساژ دهید و پس از گذشت مدتی، دوش آب گرم بگیرید و سپس در معرض نور خورشیداستراحت نمایید و یا حمام آفتاب بگیرید.


آیا آبغوره برای لاغری مفید است؟


برخی با این تصور كه آبغوره كاهنده چربی خون است، آن را جایگزین داروهای كاهش‌دهنده چربی می‌كنند و بعضی دیگر به گمان آن كه با خوردن آبغوره لاغر می‌شوند و از چربی دور شكم‌شان كاسته می‌شود، آن را ناشتا می‌نوشند. مصرف آبغوره برای لاغری در ناشتا (به صورت مداوم) نه تنها باعث کاهش وزن و لاغری نمی‌گردد بلکه به مخاط‌های دستگاه گوارش آسیب زده و این افراد را مستعد بیماری زخم معده می‌کند.


شاید این مواد قادر به آسان شدن فرایند هضم باشند اما تاثیری بر کاهش چربی دریافتی ندارند، برای کاهش چربی و لاغری باید سبک زندگیتان را تغییر دهید. ورزش کنید، از خوردن غذاهای فست فود بپرهیزید، خواب کافی داشته باشید و بسیاری از موارد دیگر که می‌توانید با عملی کردن آن‌ها از وزن خود بکاهید.


آبغوره برای لاغری چه کسانی مناسب است؟


مصرف آبغوره برای همه افراد با همه مزاج ها مفید نیست. فردی که به چاقی دموی مبتلا است برای لاغر کردن او باید از مواد غذایی سرد و خشک استفاده شود چرا که سرد دموی دارای طبیعتی گرم و تر است و برای لاغری باید به روش درمان به ضد استفاده کرد که مصرف غذاهای سرد و خشک می‌تواند موجب لاغری فرد شود و آبغوره یکی از غذاهای سرد و خشک است.


توجه: افزودن آبغوره به سالاد به خوش طعم شدن آن کمک می‌کند و از آن جایی که این غذا کم کالری بوده فقط می‌تواند در کنترل وزن موثر باشد.


آبغوره برای لاغری - آبغوره و لاغری - آبغوره و کاهش وزن


آبغوره برای چه افرادی مناسب نیست؟


افرادی که دارای طبع سرد هستند و یا به ضعف اعصاب مبتلا می باشند باید از مصرف آبغوره خودداری کنند.


ترشی زیاد آبغوره و اسیدی بودن آن، موجب حل شدن بسیاری از املاح بدن می شود، به همین دلیل برای افراد بیمار و سالمند مناسب نیست.


برخی از افراد برای جلوگیری از کپک زدگی آبغوره، به آن نمک می زنند، که مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی‌شود.


چگونه در منزل آبغوره تهیه کنیم؟


ابتدا غوره‌ها را دانه کنید و در یک ظرف مناسب بشویید، سپس در صافی بریزید و اجازه دهید آب آنها کشیده شود. پس از آن، آب آنها را بگیرید و در یک ظرف مناسب بریزید و صبر کنید که لِردهای آن ته‌نشین شود. آن‌گاه آنها را در بطری‌های مناسب بریزید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. برای آگاهی از طرز تهیه آبغوره خانگی به لینک زیر رجوع نمایید.


با آبغوره کپک‌زده چه باید کرد؟


در قدیم کپکی را که روی آبغوره می‌بست برمی‌داشتند و بقیه آن را مصرف می‌کردند اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست.


برخی کپک‌ها، سمومی مانند مایکوتوکسین‌ها را تولید می‌کنند و برخی از این سموم در گروه مواد سرطان‌زا قرار می‌گیرند و می‌توانند باعث ابتلا به انواع سرطان، مخصوصا سرطان کبد شوند. از آنجا که نمی‌توان با چشم غیرمسلح، کپک‌های خوب و بد را تشخیص داد، توصیه می‌شود که در صورت مشاهده کپک‌زدگی در سطح آبغوره از مصرف آن خودداری کنید.


منبع: ستاره


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب