دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1399 - 15:07
آنا گزارش می‌دهد؛

جنجال‌های فدراسیون شطرنج تمامی ندارد/ اخراج یا دورکاری؟! / مهندسی شدن انتخابات به کارمندان رسید!

اگرچه انتخابات فدراسیون شطرنج به دلیل شدت شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد، اما حواشی که رنگ و بوی مهندسی شدن مجمع را دارد، تمامی ندارد.
کد خبر : 527653
chess-1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، اسفندماه سال گذشته دوره چهارساله مهرداد پهلوان‌زاده در فدراسیون شطرنج به پایان رسید و بلافاصله وزارت ورزش و جوانان هم فرهاد نیکوخصال را به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج انتخاب کرد تا هر چه سریعتر انتخابات این فدراسیون را برگزار کنند. نیکوخصال یکی از مدیران باسابقه وزارت ورزش و جوانان است که سرپرستی چندین فدراسیون‌ ورزشی هم در کارنامه خود دارد؛ البته او هیچ شناختی از شطرنج ندارد و تنها هدف‌اش این بود که در دوره سرپرستی در این فدراسیون مقدمات برگزاری مجمع فدراسیون‌ شطرنج را فراهم کند.


هر چند که شدت شیوع ویروس کرونا لغو تمامی مجامع فدراسیون‌های ورزشی را به همراه داشت و به همین خاطر دوره سرپرستی نیکوخصال در فدراسیون شطرنج تقریباً هفت ماه طول کشیده است؛ این در حالی است که طبق اساسنامه دوره سرپرستی در هر فدراسیون بازه زمانی 3 الی 6 ماه است. قرار بود در تاریخ 6 آبان ماه سال جاری انتخابات پرحاشیه فدراسیون شطرنج برگزار شود اما باز هم به دلیل شیوع ویروس کرونا این زمان به تعویق افتاد و هنوز هم از سوی وزارت ورزش و جوانان زمان جدید برگزاری مجمع اعلام نشده است.


چرا انتخابات فدراسیون شطرنج پرحاشیه شد؟


برگزاری مجمع فدراسیون شطرنج از همان ابتدا با واژه مهندسی عجین شد؛ برای صندلی ریاست این فدراسیون شادی پریدر، رضا شیرین‌آبادی فراهانی، احمد گواری، محمدابراهیم مداحی و حسین مطیعی نقندر تأیید صلاحین شدند. نکته اول در بین اسامی نامزدهای انتخابات فدراسیون شطرنج حضور شادی پریدر به عنوان نایب‌رئیس بانوان است. طبق اعلام اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی، داوطلبانی که دارای سابقه حداقل یک دوره ( چهارسال) ریاست، نایب رئیسی یا دبیری فدراسیون باشند، با دارا بودن مدرک کارشناسی می‌توانند در انتخابات ثبت‌نام کنند. اولین نکته این بود که دوره مدیریتی پریدر از دی‌ماه سال 95 شروع شده و در زمان ثبت‌نام در انتخابات دوره ریاست او کامل نبود اما وزارت ورزش این گزینه را تأیید صلاحیت کرد. این در حالی است که پیش از این در برخی فدراسیون‌های ورزشی نامزدی که دوره ریاست کامل را در کارنامه خود نداشت، تأیید صلاحیت نمی‌شد.


موضوعی که دیگر اهالی شطرنج به آن توجه کردند؛ حضور توامان پریدر هم به عنوان نایب‌رئیسی بانوان و هم نامزد ریاست این فدراسیون است که با توجه به سمتی که در فدراسیون دارد او به راحتی می‌تواند رأی دیگر اعضای مجمع را جلب کند و از نظر اهالی شطرنج باید پریدر از سمت نایب‌رئیسی استعفا می‌کرد تا شائبه‌ای به وجود نیاید. موضوعی که محقق نشد.


دیگر حواشی این انتخابات پرچالش بحث انتخاب نمایندگان مربیان و داوران در مجمع انتخاباتی فدراسیون است؛  طبق نامه‌های ارسال شده به اعضای مجمع، پرهام مقصودلو، احسان قائم‌مقامی و سارا سادات خادم‌الشریعه به عنوان نماینده ورزشکاران، امیررضا پوررمضانعلی به عنوان نماینده مربیان، مهرداد پهلوان‌زاده به عنوان نماینده داوران و سایپا و ذوب‌آهن نیز به عنوان نماینده باشگاه‌ها در مجمع شرکت خواهند کرد.


نام مهرداد پهلوان‌زاده به عنوان رئیس سابق فدراسیون شطرنج و البته نماینده داوران حواشی زیادی ایجاد کرد. خیلی از داوران شطرنج معتقد بودند پهلوان‌زاده اصلاً داور فعال نبوده و او در چهار سال گذشته ریاست فدراسیون را برعهده داشته و از فضای داوری به دور  بوده است و حالا چرا باید به عنوان نماینده داوران در مجمع حضور پیدا کند، این موضوع کاملاً مصداق مهندسی انتخابات است چرا که پهلوان‌زاده از گزینه خاصی حمایت می‌کند و  از این طریق می‌توان برای آن گزینه مورد نظر رأی جمع کنند.


دیگر ابهام انتخابات پرحاشیه فدراسیون شطرنج انتخاب نماینده مربیان بود؛ اعضای مجمع فدراسیون در مورد انتخاب امیرضا پوررمضانعلی به عنوان نماینده مربیان ابهاماتی دارند. پوررمضانعلی در دی‌ماه 98 و با حکم پهلوان‌زاده رئیس وقت فدراسیون به عنوان مربی تیم شطرنج بانوان منصوب شد. از آن زمان تاکنون رویداد بسیار کمی برگزار شده و همین موضوع انتقادهای زیادی در برداشته است.


البته درخصوص انتخاب پوررمضانعلی  این استدلال وجود دارد که او مدرک «مربی ارشد فیده» را در تیرماه گرفته و طبق این مدرک، شایستگی حضور در مجمع را دارد، اما  نکته‌ای که اشاره کردن به آن خالی از لطف نیست، افرادی دیگری  نیز از سال گذشته در لیست دریافت این مدرک بودند، اما پوررمضانعلی  جلوتر از آنها توانست صاحب مدرک مذکور شود. همین موضوع باعث ایجاد شائبه‌های انتخاباتی شده است و خیلی از مربیان شطرنج لب به انتقاد گشودند.


اخراجی‌های فدراسیون شطرنج


یکی دیگر از موضوعاتی که این روزها فدراسیون شطرنج را به حاشیه برده است؛ بحث اخراج برخی کارمندان این فدراسیون است؛ این در حالی است که چهار کارمند اخراجی از کارمندان باسابقه این فدراسیون هستند اما نامه‌ای به آن‌ها ارسال شده مبنی بر اینکه به دلیل وضعیت اقتصادی نمی‌توانند از حضور آن‌ها در فدراسیون استفاده کنند.البته پس از خبر اخراج کارمندان این فدراسیون، محسن سمیع‌زاده سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج در مصاحبه خود عنوان کرده که این نفرات با یکدیگر اختلاف داشتند به همین خاطر آن‌ها را به مدت یک هفته دورکار کرده‌ایم تا اختلافات برطرف شود؛ در حالی که طبق نامه‌های ارسال شده از سوی این کارمندان، بحث دورکاری نبوده است و این نفرات از فدراسیون اخراج شدند.( نامه ارسالی این نفرات در اختیار خبرگزاری آنا محفوظ است.)


ضمن اینکه این نفرات، همگی جزء کارمندان باسابقه فدراسیون هستند و قطعاً پس از اخراج، سنوات این افراد هزینه‌ زیادی به  فدراسیون متحمل می‌کند.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب