دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راهکارهای خانگی برای پاکسازی و تقویت ریه

مؤثرترین راهکارهای خانگی برای مشکلات ریه و پاکسازی و تقویت ریه را در این مطلب بخوانید.
کد خبر : 527408

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کرونا ویروس به طور رسمی ‌SARS CoV-2 مختصر شده «سندروم تنفسی کروناویروس دو» نامیده می‌شود. ویروس می‌تواند با تنفس و یا از طریق تماس با سطح آلوده و سپس مالیدن دست به صورت وارد بدن شود.


این ویروس ابتدا سلول‌های گلو، راه‌های هوایی و ریه‌ها را آلوده کرده و آن‌ها را تبدیل به کارخانه کروناویروس می‌کند. در نتیجه ویروس‌های جدید زیادی تولید می‌شود که سلول‌های بیشتری را آلوده کنند. در این مرحله فرد بیمار نیست و علائمی ندارد. این دوره به طور متوسط پنج روز است.


پس از این دوران،  علائم اصلی کووئید-۱۹ که از هر ۱۰ نفر ۸ نفر را درگیر می‌کند،  سرفه و تب است و بدن درد، سوزش گلو و سردرد نیز از دیگر علائم این بیماری است. سرفه در ابتدا خشک است و این امر به علت تحریک شدن سلول‌ها ناشی از آلوده شدن آن‌ها به ویروس است.  برخی از افراد شروع به سرفه همراه با خلط می‌کنند، مخاط ضخیم حاوی سلول‌های مرده ریه که توسط ویروس کشته شده‌‌اند.


ریه همه مبتلایان به ویروس کرونا درگیر نمی‌شود


به گفته  تقی ریاحی، رئیس بیمارستان رسول اکرم (ص) کرونا یکی از علل التهاب ریه است، در التهاب ریه هم طیفی داریم از درگیری خفیف تا شدید، درگیری ریه در درصد کم و ناچیزی از بیماران کرونایی شکل می‌گیرد، اما اغلب مردم فکر می‌کنند چون کرونا گرفتند حتما ریه آنها درگیر است، ما درگیری ریه را در همه بیماران نداریم خیلی از بیماران هیچ علامتی ندارند، فرد در تماس بوده از سر کنجکاوی می‌رود یک تست می‌دهد می‌بیند که کرونا دارد اما اصلاً هیچ علامتی ندارد و این طور نیست که چون علامت ندارد ریه از داخل در حال از بین رفتن است. 


عفونت ریه


وی می‌افزاید که درصد زیادی از بیماران هم علائم دستگاه تنفس فوقانی را دارند مثل سرماخوردگی و فرد فکر می‌کند سرما خورده  و حتی تست و آزمایش هم نمی‌دهد، بعد از استراحت هم شرایطش عادی شده و اصلاً خبردار هم نمی‌شود که کرونا گرفته، درصد کمی از بیماران کرونایی هستند که ریه‌شان درگیر می‌شود، ریه غالب کسانی که در آی سی یو بستری شدند بعد از بهبود کارکرد قبل خود را خواهد داشت و فقط درصد بسیار ناچیزی  از افرادی که زیر تهویه مکانیکی بودند یا بیماری زمینه‌ای دارند ممکن است درصد بسیار جزئی اثر کرونا یک باقیمانده‌ای در ریه بگذارد که این هم برای کسی که از دوراهی مرگ و زندگی برگشته یک دستاورد و غنیمت است.


خوراکی‌هایی که ریه را تقویت می‌کند


بعضی از خوراکی‌ها همانند موز، گوجه فرنگی، ماهی چرب، قارچ، تخم‌ مرغ، آویشن، سیب، زنجبیل، سیر و عصاره قلم استخوان وجود دارند که می‌توانند سلامت ریه‌ها را بهبود بخشیده، التهاب و وجود مخاط را کاهش داده، ظرفیت ریه‌ها را افزایش داده و توانایی بدن را در جلوگیری از بیماری ریه بهبود بخشند.


مراقبت و تقویت ریه‌ها در شرایط شیوع کرونا از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید از روش‌های مختلفی برای محافظت از سیستم تنفسی خود بهره بگیرید.


نوشیدن زیاد آب


یک لایه نازک مخاطی درون ریه‌ها وجود دارد و زمانی که طی روز به میزان کافی آب نوشیده می‌شود، این لایه نازک باقی مانده و به ریه‌ها در انجام بهتر کار خود کمک می‌کند. هیدراته نگه داشتن بدن، به‌ویژه زمانی که به بیماری‌های تنفسی به دفع مخاط اضافه از ریه‌ها از طریق سرفه که می‌تواند منجر به ناراحتی و مشکلات تنفسی شود، کمک می‌کند.


آب آّ آشامیدنی


شست‌وشوی دست‌ها و مسواک زدن


یک عفونت هوایی می‌تواند وارد ریه‌ها شده و موجب مشکلات سلامت جدی شود. شست‌وشوی منظم دست‌ها با آب و صابون می تواند به پیشگیری از ورود میکروب‌ها به بدن و بروز عفونت کمک کند. همچنین، دو بار در روز دندان های خود را مسواک زدن منجر به حفظ سلامتی می‌شود. 


انتهای پبام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب