دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1399 - 00:12
آنا بررسی می‌کند؛

آمارهایی از پذیرفته‌ نشدگان کنکور 99/ چند نفر از داوطلبان امسال به دانشگاه نرفتند؟ +نمودار

اعلام نتایج نهایی کنکور 99 نشان می‌دهد که هر چند دانشگاه آزاد آمار خوبی در ثبت نام دوره‌های باآزمون و بدون آزمون داشته، اما بیش از نصف داوطلبان این آزمون از ادامه تحصیل بازمانده‌اند.
کد خبر : 527334
_MID0547.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ هر ساله که نتایج آزمون‌ها اعلام می‌شود و اسامی پذیرفته‌شدگان انتشار می‌یابد در این میان مشخص نمی‌شود که چه تعداد داوطلب در کنکور پذیرفته نشده و به تعبیری از ادامه رقابت بازمانده‌اند.


شاید لازم باشد یکبار از ابتدا عددهای کنکور 99 را بررسی شود تا به جمع‌بندی در این زمینه دست یافت. در کنکور 99، یک میلیون و 393 هزار و 233 نفر ثبت‌نام کردند. پس از کش و قوس‌های فراوان به دلیل شیوع ویروس کرونا این ماراتن بزرگ در روزهای 29 مردادماه تا یکم شهریورماه برگزار شد. تعداد شرکت‌کنندگان این آزمون یکی از مناقشات آن بود. آزمون سراسری 99 مانند آزمون‌های سال‌های گذشته غایبانی داشت البته برخی معتقد بودند که ترس از بیماری کرونا موجب شده که داوطلبان بیشتری در کنکور حاضر نشوند.


همین گمانه‌زنی‌ها باعث شد که برای اولین بار سازمان سنجش در اعلام آمار قطعی غایبان کنکور تعلل کند. ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این باره گفت: نسبت توزیع کارت و حضور داوطلبان در آزمون سراسری امسال مانند سال‌های گذشته بود. وی بیان کرد: برخلاف آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری ۹۹ که تعداد غایبان حدود ۱۰ درصد افزایش داشت، در کنکور امسال شرایط متفاوتی از نظر داوطلبان غایب در مقایسه با سال‌های قبل نداشتیم.


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: حداکثر تعداد داوطلبان غایب آزمون سراسری امسال در مقایسه با سال قبل حدود ۲ یا ۳ درصد افزایش داشته است. بنابراین ما موضوع غیرعادی در بحث حضور داوطلبان در آزمون نداشتیم.


در ادامه فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور 10 روز پس از برگزاری کنکور 99 اعلام کرد: تا پاسخنامه‌ها قرائت نشود نمی‌توان آمار غایبان را به دست آورد.


تاکنون هم تعداد غایبان در آزمون به صورت رسمی اعلام نشده است اما در این میان فعالان حوزه آموزش عالی دست به کار شدند و با احتساب تعداد کارت‌های دریافت شده کنکور از سوی داوطلبان که در زمان برگزاری آزمون هر گروه آزمایشی از سوی زرین‌آمیزی سخنگوی سازمان سنجش اعلام می‌شد، به آمار 145 هزار غایب در کنکور 99 دست یافتند. ناگفته نماند که آمار دریافت کارت الزاما تعداد شرکت‌کنندگان در کنکور نیست چراکه ممکن است برخی از داوطلبان کارت ورود به جلسه گرفته باشند اما در جلسه حضور نیافته باشند.


پس از اتمام بحث‌ها درباره حاضران و غایبان، داوطلبان منتظر اعلام نتایج شدند. سرانجام در روز 30 شهریورماه نتایج اولیه کنکور 99 اعلام شد. در آزمون سال 99 تعداد ۸۵۸ هزار و ۹۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته در یک گروه و یک میلیون و ۳۹ هزار و ۵۳ داوطلب مجاز به انتخاب رشته در چند گروه شدند که از این تعداد ۴۵۹ هزار و ۴۴۱ نفر یعنی معادل 53.5 درصد انتخاب رشته نهایی را انجام داده‌اند.


با کم کردن تعداد داوطلبان مجاز از داوطلبانی که انتخاب رشته کردند می‌توان به عدد 933 هزار و 792 دست یافت، این افراد یعنی 67 درصد داوطلبان از ادامه رقابت در رشته‌های با آزمون کنکور 99 بازماندند.


نمودار


بررسی دقیق میزان پذیرفته‌شدگان دوره باآزمون/ ریزش 90 درصدی داوطلبان گروه تجربی


اکنون که نتایج نهایی آزمون سراسری اعلام شده و تعداد پذیرفته‌شدگان نهایی کنکور مشخص شده، می‌توان بررسی‌های آماری دقیق‌تری صورت داد. پیش از این ظرفیت پذیرش کنکور یک میلیون و 92 هزار نفر اعلام شد که 900 هزار ظرفیت برای رشته‌های بدون آزمون و 192 هزار نفر برای رشته‌های باآزمون در نظر گرفته شده بود. مجموع پذیرفته‌شدگان رشته‌های با آزمون کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۸۹ هزار و ۹۴۸ نفر بودند که از این تعداد به تفکیک گروه آزمایشی در گروه علوم ریاضی ۶۲۸۴۸ نفر، در گروه علوم تجربی ۶۱۵۱۷ نفر، در گروه علوم انسانی ۵۵۰۵۷ نفر، در گروه هنر ۶۱۰۹ نفر و در گروه زبان ۴۴۱۷ نفر پذیرفته شدند.


این در حالی است که تعداد ۱۵۵ هزار و ۲۵۰ نفر در گروه آزمایشی ریاضی و فنی، تعداد ۳۵۵ هزار و ۵۸۰ نفر در گروه علوم انسانی، ۱۱۳ هزار و ۷۳۲ نفر در گروه هنر، تعداد ۵۹۴ هزار و ۲۵۹ نفر در گروه علوم تجربی و ۱۷۴ هزار و ۴۱۲ نفر نیز در گروه زبان های خارجی کنکور امسال ثبت‌نام کرده بودند. آمار پذیرفته‌شدگان نهایی رشته‌های با آزمون نشان می‌دهد که بیشترین بازمانده‌های کنکور مربوط به گروه علوم تجربی است چراکه از میان 594 هزار و 259 شرکت‌کننده گروه علوم تجربی تنها 61 هزار و 517 نفر یعنی 10 درصد داوطلبان پذیرفته شدند.


این آمار همچنین بیانگر آن است که حدود 3 هزار ظرفیت دوره با آزمون کنکور هیچ پذیرفته شده‌ای نداشته و فی الواقع هیچ اسمی برای آن بیان نشد. از 459 هزار و 441 داوطلبی که انتخاب رشته کرده بودند، 269 هزار و 493 نفر نتوانستند وارد دانشگاه‌ها شوند.


دانشگاه آزاد اسلامی نیز حدود 32 هزار ظرفیت در رشته‌های با آزمون داشت که داوطلبان کنکور 99 با انتخاب رشته‌های با آزمون این دانشگاه، ادامه تحصیل در آن را انتخاب کردند.


پذیرفته‌شدگان دوره بدون آزمون دانشگاه‌ها


مجموع پذیرفته‌شدگان بدون آزمون (با سوابق تحصیلی) ۴۱۸ هزار و ۳۸۶ نفر نیز بود که ۲۲۹ هزار و ۳۳۹ نفر در دانشگاه‌های وزارت علوم و ۱۸۹ هزار و ۴۷ نفر در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شدند. این آمار هم نشان می‌دهد که از 900 هزار ظرفیت پذیرش بدون آزمون در تمامی دانشگاهی کشور 482 هزار ظرفیت خالی مانده است.


نمودار


مجموع پذیرفته‌شدگان در رشته‌های بدون آزمون و باآزمون نشان می‌دهد که 640 هزار و 334 نفر پذیرفته شدند و 752 هزار و 899 نفر از ادامه تحصیل بازماندند. ناگفته نماند که در این میان 485 هزار ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌ها خالی مانده است. با این حال بازماندگان کنکور 99 باید برای کنکور  سال آتی از همین روزها تلاش کنند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۴
۰
رقابت فقط برای پزشکی و دندانپزشکی داروسازی دامپزشکی و پرستاری هست.
قالیشویی ادیب