نتایج نظرسنجیها در انتخابات آمریکا تا چقدر قابل استناد است؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، نظر سنجیها در آمریکا عجیب و غریب شده اند و در برخی از مناطقی که دموکراتها مطمئن بودند رای خواهند داشت، اختلاف بین بایدن و ترامپ کمتر از گذشته شده. همزمان تشکیک بر سر اینکه تا چه اندازه میشود به این نظرسنجیها اعتماد کرد هم بالا گرفته است. برخی از موسسات معتبر تفاوت بین دو کاندیدا را بیش از پانزده درصد و برخی دیگر آن را کمتر از پنج درصد میدانند.
ناظران میگویند میانگین نظرسنجیها میتواند معیار قرار بگیرد. از سوی دیگر تجربه دموکراتها در سال ۲۰۱۶ و شکست هیلاری کلینتون از ترامپ با وجود اینکه نظرسنجیها او را پیروز میدان میدانستند نشان داده که نامزدها باید هوشیار باقی بمانند و دلشان را به درصدها خوش نکنند.
با اسفندیار خدایی کارشناس مسائل ایالات متحده به گفتگو نشستیم:
برخی نظرسنجیها به تازگی نشان از افت آرای بایدن نسبت به گذشته دارند. اما کماکان او در بیشتر ایالات جلوتر از ترامپ قرار دارد. چرا این اتفاق برای نامزد دموکراتها در روزهای آخر رخ داده است؟
در نظرسنجیهایی که بی طرف منتشر میشوند، بایدن عقب نیافتاده است هرچند که فاصله دو کاندیدا کمی کمتر از گذشته باشد. در آمریکا نظرسنجیها به دست گروههای مختلفی انجام میشود که هرکدام از آنها ممکن است دیدگاههای سیاسی خود را دخیل کنند. ترامپ به هرحال هم اکنون رئیس جمهور آمریکاست و قدرت بیشتری برای جوسازی دارد. پیشبینی میشد که در روزهای منتهی به انتخابات کمی تغییر در نظرسنجیها را شاهد باشیم.
وضعیت ترامپ در حال حاضر در ایالتهایی که عموما به جمهوری خواهان رای میدهند چگونه است؟ به نظر میرسد که او حساب زیادی بر روی این ایالات باز کرده است.
با توجه به شناخت من از آمریکا به نظرم میرسد که آمریکای واقعی کشوری نیست که ترامپ بخواهد دوباره نمایندگی اش کند. اغلب مردم این کشور از وضعیت ناراضی هستند. آشکار است که سیاستهای ترامپ به ویژه در شرایط کرونا و عدم کارآمدی دولت در این زمان، به بن بست کشیده شده. در داخل و خارج از آمریکا نیروهایی علیه ترامپ متحد شده اند و ترامپ بعید است که بتواند نماینده آمریکا برای چهارسال دوم باشد.
اما وضعیت برای بایدن هم چندان بهتر نیست. آمریکاییها او را به خاطر اشتباهات گفتاری اش سرزنش میکنند و به نظر میرسد که او هم بهترین گزینه برای ریاست جمهوری نخواهد بود...
پیدا کردن اشتباهاتی از این دست در کلام سیاستمداران در آمریکا امری عادی است. به ویژه اینکه تیم جمهوری خواه هنوز نتوانسته ایراد عمدهای را از بایدن که دههها در سیاست ایالات متحده نقش اساسی داشته پیدا کند و حالا ناچار است به اشتباهات او در حین سخنرانی یا مصاحبهها حمله کند یا سن و سالش را هدف بگیرد. واضح است که اگر بایدن جوان بود، آنها همین را هدف قرار میدادند و اگر خانم بود باز بهانه دیگری سوار میکردند. البته این بایدن است که باید در مورد اشتباهاتش جواب بدهد و در مورد وضعیت سلامتی اش به آمریکاییها اطمینان بدهد.
اگر بایدن شکست بخورد مشخص میشود که دموکراتها در انتخاب کاندیدایی قوی و تاثیرگزار کوتاهی کرده اند. اما این صحبت را الان نمیشود در آمریکا کرد چرا که وضعیت حساس است. شاید بعد از انتخابات لازم باشد که این حزب در مورد نحوه انتخابش جواب بدهد. به هرحال فعلا مغزها و تحصیل کردههای آمریکا پشت بایدن ایستاده اند و ترامپ به راحتی نمیتواند این وضعیت را به نفع خودش تغییر دهد.
ترامپ سعی دارد تا پرونده خانواده بایدن را دستاویزی برای کوباندن رقیب خود کند، این حربه ممکن است که جواب بدهد؟
جوسازی ترامپ در مورد خانواده بایدن همچنان ادامه دارد. او تهدید کرده بود اسناد تخلفات پسرش را روی سایت میگذارد و بعد بایدن پاسخ داده بود که هر کاری میخواهی بکن. بالاخره هم این اتفاق نیفتاد. اما تیم ترامپ تاکنون مانور زیادی روی این مساله داده است. روش ترامپ مشخص است و در ایجاد جوهای بیهوده برای رقیبانش حرفهای شده. او با همین شیوه در انتخابات قبلی رقبای جمهوری خواه را کنار زد و کاندیدای اصلی شد و بعد هم توانست هیلاری کلینتون را با آن سابقه سیاسی شکست دهد. ترامپ پول و امکانات زیادی دارد و تیم حرفهای همراهی اش میکنند و دردسر درست کردن برای رقیب برایش کاری ندارد.
ترامپ و بایدن هر دو در حال ادامه سفرهای انتخاباتی خود هستند. آیا در این مسیر ممکن است وضعیت کنونی آرا تغییر چشمگیری پیدا کند؟
دموکراتها احتمالا میدانند که با یک استاد سخنور و پوپولیسم طرف هستند که توانسته پشت خیلیها را به خاک بمالد. حالا ترامپ تجربههایی هم در این چهارسال کسب کرده که قبلا نداشته و از این بابت خطرناکتر هم شده است. او تیم قویای دارد و با کارهایی که برای رژیم صهیونیستی کرده لابیهای آنها در آمریکا را پشت سر خود دارد که پول و قدرت زیادی دارند. از سوی دیگر او حالا از کرونا جان به در برده و دیگر از اینکه بخواهد در هر ایالتی حاضر شود و به صورت زنده برای طرفدارانش که آنها هم ترسی از کرونا ندارند سخنرانی کند، ندارد.
این ترس را برخلاف ترامپ، بایدن دارد به همین دلیل اغلب فعالیت هایش را به صورت مجازی در آورده. اما حضور یک کاندیدا اتفاق موثرتری است. اما در مقابل دموکراتها با تمام قوای خود به میدان آمده اند. حتی اوباما رسما خودش را در مرکز این فعالیتها قرار داده و به جای بایدن هم فعالیت میکند. به همین خاطر شکست دادن چنین تیمی از دموکراتها در فرصت باقی مانده اگر غیر ممکن نباشد، آسان هم نیست.
منبع: خبر آنلاین
انتهای پیام/
انتهای پیام/