طبع، خواص، مضرات و مُصلح دنبه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روغن دنبه یکی از روغن های حیوانی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می شود.
مصرف دنبه با شرایط شهرنشینی و بیتحرکی اصولی دارد که اگر رعایت شود میتوان از خواص خوب آن بهرهمند شد.
برای مثال مداومت مصرف دنبه برای کسانی که فعالیت بدنی مناسبی ندارند و بیتحرک هستند، میتواند منجر به گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی شود.
بسیاری از متخصصان طب سنتی نیز معتقدند اگر روغن دنبه به روشهای صحیح تهیه شود، میتواند دارای کمترین مضرات برای بدن باشد.
خواص و مضرات دنبه
- هر چه سن حیوان بیشتر باشد روغن دنبه آن سنگینتر و دیرهضم تر بوده و خون غلیظتری تولید میکند لذا مصرف آن برای افراد کم تحرک و کسانی که معده ضعیف دارند توصیه نمیشود.
- دنبه ورمها را نرم کرده و تحلیل میبرد.
- برای نرم کردن اعصاب و افزایش قابلیت انعطافپذیری عضلات نیز مناسب است.
- در برنامه غذایی افرادی که تحرک و فعالیت بدنی مناسب دارند از مشکلات مفصلی و کمردرد جلوگیری میکند.
- روغن دنبه خاصیت سم زدایی دارد و می توان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی روده ها استفاده نمود.
- روغن دنبه غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد جذب می شوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند.
- استفاده از روغن دنبه یا سایر روغن های حیوانی، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مفید است و به جوش خوردن سریع استخوان کمک می کند.
- یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.
- روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب می شود، با این وجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی با احتیاط همراه باشد.
- موجب اصلاح حال کلیهها میشود. (مصرف آن با نشاسته).
- روغن دنبه، بسیار آسانتر از روغن های نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن می شود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوه بر اینکه این روغن، یکی از روغن های ایده آل برای سرخ کردن غذاها است.
- مالیدن روغن دنبه بر روی پوست صورت، باعث شفاف شدن پوست و رفع تیرگی های حاشیه صورت می شود.
- از خواص روغن دنبه ایجاد تناسب اندام و کاهش وزن و لاغری است .به مصرف روغن دنبه برای لاغری تاکید شده است.
- دیر هضم است و قوای هاضمه را تضعیف میکند.
- مصرف آن در سرد مزاجها مناسب نیست.
- مصرف آن در فصول گرم میتواند موجب حالت تهوع شود.
طبع دنبه چیست؟
مزاج آن گرم و تر است.
مصلح دنبه چیست؟
برای مصرف دنبه (به عنوان مثال همراه با کباب) بریان کردن آن با ادویه های خیلی گرم مانند زنجبیل و فلفل و دارچین و خوردن آن با سرکه توصیه میشود تا هضم دنبه آسانتر شود و خواص و مزاج آن بهبود یابد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/