سن سکته مغزی در ایران ۱۰ سال کمتر از استاندارد جهانی است
به گزارش گروه پزشکی خبرگزاری آنا، دکتر حسین پاکدامن به مناسبت برپایی هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی که 7 و 8 اسفند ماه امسال در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار میشود، گفت: هر چند حدود 15 درصد افرادی که دچار سکته میشوند، فوت میکنند و تقریبا 85 درصد بقیه از مرگ نجات مییابند، اما 70 درصد این افراد از کار محروم شده، 20 درصد در فعالیتهای اولیه زندگی مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن، استحمام و... دچار مشکل میشوند و 30 درصد هم بدون کمک دیگران قادر به راه رفتن نیستند.
وی افزود: با توجه به اینکه پس از سکته هر دقیقه تاخیر در رساندن بیمار به مراکز درمانی سبب مرگ بیش از دو میلیون سلول عصبی مغز میشود که دیگر قابل جایگزین شدن نیستند، ضرورت رساندن سریع بیمار به مراکز درمانی و انجام اقدامات درمانی در این زمینه بسیار حایز اهمیت است.
پاکدامن با اشاره به زمان طلایی مراجعه بیماران دچار سکته مغزی به مراکز درمانی، تصریح کرد: هر چه زمان ارجاع بیمار به مراکز درمان سریعتر باشد، علاوه بر حفظ جان بیمار از عوارض پس از سکته کاسته میشود و این امر نیازمند اطلاع رسانی هر چه بیشتر به مردم و جامعه پزشکی است.
به گفته رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران، سن سکته مغزی بر اساس پژوهشهای انجام شده در کشور 10 سال کمتر از استانداردهای جهانی است که علاوه بر عوامل محیطی، عوامل ژنتیکی نیز در آن دخیل هستند.
وی با اشاره به اینکه سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه و سومین علت مرگ و میر پس از بیماری های قلبی - عروقی و سرطان در کشورهای توسعه یافته است، خاطرنشان کرد: ابتلا به فشار خون، دیابت، چربی بد خون، چاقی و کم تحرکی، مصرف سیگار و دیگر مواد مخدر، فشارهای روانی و استرس و مسایل ژنتیک از عمده علل ابتلا به سکته مغزی به شمار میروند.
پاکدامن با ابراز خرسندی از اینکه طی سالیان اخیر و با پیشرفتهای پزشکی نوین و داروهای جدید میتوان جان تعداد بیشتری از مبتلایان به سکته را نجات داد، گفت: با وجود تلاشهای صورت گرفته در کشور مبنی بر اختصاص یک بخش در بیمارستانها به بیماران دچار سکته مغزی به ویژه در بیمارستانهای دولتی، متاسفانه هنوز بیمارستان ویژهای که مختص بیماران دچار سکته مغزی در کشور باشد، تاسیس نشده که امید میرود، این امر هرچه سریع تر محقق شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/