دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1399 - 00:02
کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با آنا:

تحریم دارویی ایران با شعار دفاع از حقوق بشر آمریکا منافات دارد/ جان باختن بیماران خاص بر اثر تحریم‌ها

یک کارشناس سیاسی افغانستانی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران گفت: آمار بیماران خاص که بر اثر فقدان دارو جان خود را از دست می دهند رو به افزایش است.
کد خبر : 526865
بامداد2.jpg

علی واحدی تحلیلگر سیاسی اهل افغانستان در گفتگو با گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا با اشاره به این نکته که امروز با گذشت بیش از 40 سال از دوام تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، که البته مشکلات زیادی را برای مردم ایران به‌همراه داشته می‌گذرد،  گفت: آمریکا مدعی است مواد دارویی و غذایی شامل تحریم‌ها نمی‌شود، اما در عمل ما شاهد هستیم که روند واردات دارو برای بیماری‌های خاص با مشکل رو‌به‌رو است و هر روز آمار بیمارانی که بر اثر نبود این داروها جان خود را از دست می‌دهند، رو به افزایش است.


عادی‌شدن تروریسم اقتصادی  برای سردمداران واشنگتن


وی ادامه داد که آمریکا در مورد تحریم اقلام بهداشتی و غذایی رویکردی دوگانه را در پیش گرفته است. متاسفانه تروریسم اقتصادی برای آمریکا به امری عادی تبدیل شده است.  در چند دهه گذشته آمریکا به بهانه‌های مختلفی جمهوری اسلامی ایران را هدف تحریم‌های اقتصادی قرار داده است. آمریکا برای اینکه دشمنی و تروریسم اقتصادی خود را توجیه کند همواره مدعی می‌شود که تنها برای جلوگیری از خرید و فروش تسهیلات است که به اعمال این‌گونه تحریم‌ها اقدام کرده‌ است اما در واقع آمریکا به جامعه جهانی و مردم دنیا دروغ می‌گوید.



واحدی ادامه داد: آمریکا با هدف قرار دادن شبکه‌های بانکی بزرگ، امکان هرگونه داد و ستد ایران با سایر کشورها حتی برای خرید اقلام بهداشتی و دارویی را ناممکن ساخته است، حال آن که مقامات دروغگوی آمریکایی همواره مدعی می‌شوند که تحریم‌ها شامل اقلام دارویی نمی‌شوند.


کارشناس سیاسی رادیو پشتوی رسانه ملی بیان کرد: به لطف توجه به ظرفیت‌های داخلی، جمهوری اسلامی ایران بسیاری از اقلام دارویی را در داخل کشور تولید می‌کند و تنها اقلام داروهای خاص را که برای بیماری‌های نادر کاربرد دارند، از سایر کشورهای دیگر وارد می‌کند. برهمین اساس بیمارانی که در جمهوری اسلامی ایران با بیماری‌های خاص دست و پنجه نرم می‌کنند به دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا به اقلام دارویی مورد نظرشان دسترسی ندارند. این در‌حالی است که کشورهای تولید کننده داروهای خاص برای فروش دارو به ایران مشکلی ندارند اما تحریم‌های آمریکا باعث شده تا هرگونه داد و ستد با شرکت‌های تولید کننده دارو ناممکن شود. وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران بارها با صدور بیانیه‌هایی این جنایت ضد بشری آمریکا را محکوم کرده و از مرگ تعدادی از بیماران خاص شامل زنان و کودکان به دلیل نبود دارو خبر داده است.




بیشتر بخوانید:


بیماران پروانه‌ای تحت فشار تحریم‌ها


آمریکا با مانع‌تراشی برای تأمین غذا و دارو نمی‌تواند مقاومت ملت ایران را بشکند




وی ادامه داد: این موضوع دوگانگی رویکرد آمریکا و ادعاهای دروغین غرب را آشکار ساخته است، در حالی که آمریکا خود را حامی حقوق بشر می‌داند اما در خصوص بیماران خاص در ایران مرتکب جنایت علیه بشریت شده و از دسترسی آنها به دارو جلوگیری کرده است. از سوی دیگر کشورهای جهان نباید در این جنایت شریک آمریکا شوند، جامعه بین‌المللی بجای ترس از فشارها و تحریم‌های آمریکا باید برای تامین داروی بیماران خاص به جمهوری اسلامی ایران کمک کند.


ضرورت اقدام واحد جامعه بین‌الملل علیه اقدامات ظالمانه واشنگتن


این کارشناس سیاسی در ادامه تصریح کرد: آمریکا رویکرد دوگانه‌ای را در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است. ضمن اتخاذ سیاست اعمال تحریم‌های شدید و دوام اقدامات خصمانه، ادعا می‌کند که در کنار مردم ایران قرار دارد. ملت ایران از سوی آمریکا هدف تروریسم اقتصادی قرار گرفته است و متاسفانه کشورهای جهان و سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری نیز در این مورد سکوت اختیار کرده‌اند، جامعه بین‌المللی باید آمریکا را تحت فشار قرار‌ دهد تا دست از استفاده از تروریسم اقتصادی به عنوان ابزاری برای دیکته کردن خواسته‌های خود به سایر ملل جهان دست بردارد.


خدمات بیماران خاص افزایش می یابد


 علی واحدی در پایان بیان کرد: تحریم‌های ظالمانه آمریکا نه تنها در واردات اقلام دارویی و مواد غذایی برای مردم ایران مشکل ایجاد کرده است، بلکه به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم بر سایر نیازهای اولیه ایران نیز اثرات منفی گذاشته است. تبعات اقدامات تروریستی و اقتصادی آمریکا تنها به دارو محدود نمی‌شود. این موضوعی است که باید مردم جهان آن را بدانند و به دروغگویی و دو رویی آمریکایی‌ها  پی ببرند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب