در جنگ نرم دقیقاً چه اتفاقی رخ میدهد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، جنگ نرم در پی تغییر قالبهای ماهوی جامعه و ساختار سیاسی آن است و آرام، تدریجی و زیرسطحی است.
در جنگ نرم تصویری شکست خورده، ناامید و مأیوس از حریف ارائه میشود و در مقابل، مهاجم با نمادسازی و تصویرسازی، خود را پیروز و موفق نشان می دهد و در اینجاست که عملیات روانی با توانی فوق العاده صورت میگیرد.
پایدار و بادوام است. هدف جنگ نرم تغییر باورها و اعتقادات است و چنانچه این تغییر صورت پذیرد، بازگشت به حالت اولیه به راحتی امکانپذیر نخواهد بود.
هدف، تغییر تفکرات و فرهنگ مردم است که حاکی از عمق و خطر افزون این نوع جنگ، نسبت به جنگ نظامی است.
با خلق ارزشهای جدید، اسطوره سازی و نمادسازی، هیجان ساز است. این نوع جنگ، از احساسات جامعه نهایت استفاده را میبرد به طوری که از ارکان مهندسی جنگ نرم مدیریت احساسات است.
آسیب محور است. آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و.... میدان مانور جنگ نرم است.
تضادآفرین است. جنگ نرم از محیطهای آسیب دار در جامعه شروع میشود و با ایجاد گسلهای متعدد در بخشهای گوناگون جامعه و از طریق متفاوت کردن باورها، ارزشها و شکل دهی به رفتارهای جدید، اعضای یک جامعه را در برابر هم قرار میدهد. این تضادها، همبستگی اجتماعی و وحدت ملی را برهم زده و زمینههای بروز بحران و درگیریهای داخلی را فراهم میسازد.
تردیدآفرین است. ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یک اصل و قاعده است. حرکت در این جنگ با خلق تردید و ایجاد ناامیدی و یاس شروع میشود و برای توفیق با نوپردازی به صورت ظریف و آرام در باورها و اعتقادات اساسی تردید ایجاد میشود و به مرور بر دامنه این تردیدها افزوده شده تا در نهایت به ایجاد تغییرات اساسی در ارزشها و باروها دست یابند.
از ابزار روز استفاده میکنند. فضای مجازی و سایبری، محیط اصلی جنگ نرم در شرایط کنونی به حساب میآید.
با این اوصاف الان دقیقا وسط جنگ نرم هستیم. وسط وسط. جنگ فقط خوردن خمپاره روی خانه هایمان نیست. از خانه هایمان مهمتر، باورهایمان است که بمباران شده است. میتوانید خودتان را تسلیم کنید، میتوانید هوشمندانه مبارزه کنید. تصمیم با خود شماست.
منبع: مشرق
انتهای پیام/
انتهای پیام/