بومیسازی نظریه حکمرانی خوب با تأکید بر آموزههای دینی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج، ششمین کرسی علمی-ترویجی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با عنوان بومیسازی نظریه حکمرانی خوب (حکمرانی عمومی) با تأکید بر آموزههای نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه به همت معاونت پژوهش و فناوری واحد کرج و هیئت اندیشهورز استان البرز با حضور جمع کثیری از استادان و دانشجویان بهصورت مجازی برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و ارائهدهنده این کرسی ترویجی با تعریف مفاهیم کلی مبحث به بیان پیشینه نظریه حکمرانی و تبیین موضوع حکمرانی خوب با هدف دستیابی به توسعه انسانی پایدار، کاهش فقر، ایجاد شغل و رفاه پایدار، حفاظت و تجدید حیات محیط زیست، رشد و توسعه حضور اجتماعی زنان پرداخت.
محمدحسن برهانیفر بر پایه آموزههای دو کتاب مهم شیعیان نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به تشریح مهمترین شاخصهای حکمرانی خوب از دیدگاه حضرت علی علیهالسلام و حضرت سجاد علیهالسلام پرداخت.
وی شاخصهای عدالت حاکم، مشارکت حاکم با مردم، قانونمحوری، پاسخگویی، شفافسازی، ثبات سیاسی و عدم خشونت را از مهمترین ویژگیهای حکمرانی خوب از دید این دو امام همام برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تعریف بومیسازی عنوان کرد: بومیسازی در هر موضوعی تعریف و سازوکار مخصوص به خود را دارد و صرفاً معانی مکانی نیست؛ بلکه با توجه به موضوع عناصری مانند دین و اعتقاد، فرهنگ، قومیت، منطقه جغرافیایی و زمان میتوانند در موضوع بومیسازی دخالت داشته باشند.
برهانیفر افزود: حکمرانی اسلامی علاوهبر داشتن ظرفیت نظریه «حکمرانی خوب» متناسب با جوامع اسلامی همه شرایط لازم را برای یک حکمرانی خوب دارد و با داشتن پشتوانه وحیانی، اصول ثابت و مفید و تأثیرگذاری را در بنیان خود داراست.
به گزارش آنا، در ادامه سؤالاتی درباره مباحث ارائهشده از سوی داوران کرسی و استادان شرکتکننده مطرح و پاسخ آن بهصورت مشروح بیان شد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/