دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1399 - 13:29
توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی /2 در گفتگو با آنا مطرح شد؛

سهم یک انجمن علمی در ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای/ مسئولان به انجمن‌های علمی نگاه ویژه‌ داشته باشند

رئیس انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان عنوان کرد که با همکاری استادان و دانشجویان موفق به تولید نمونه اولیه دستگاه تشخیص هوشمند کیفیت برگ سبز چای با همکاری سازمان چای کشور شدیم که نمونه مشابهی در دنیا ندارد.
کد خبر : 525610
16.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- احسان عربی مفرد؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که باعث تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند؛ البته بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورد؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود.


خبرگزاری آنا در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان در سلسله گفتگوها و گزارش‌هایی، انجمن‌های علمی دانشجویی فعال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را معرفی و موفقیت‌ها، کارکردها، فعالیت‌ها و مشکلات آنها در مسیر توسعه علم و دانش و دانش‌های نوین و تخصصی را بررسی می‌کند.


انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به‌تازگی در ارزیابی انجمن‌های علمی دانشجویی که توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان انجام گرفت، موفق به کسب مقام دوم بین ۲۲۲ انجمن علمی دانشجویی سراسر کشور شد و با ۱۴۸ امتیاز بعد از انجمن علمی دانشجویی پرستاری واحد علی‌آباد کتول با ۴۱۱ امتیاز در گروه A+ قرار گرفت.


در این ارزیابی‌ها در سه  شاخه نشر علم، فعالیت‌های علمی و اجتماعی صورت گرفته و علاوه‌بر این شاخص‌ها، معیارهایی مانند ارتباطات و تعاملات علمی، رویدادهای علمی، فعالیت‌های پژوهشی، فعالیت‌های آموزش و انعکاس فعالیت و اخبار انجمن در ارزیابی انجمن‌ها تأثیر داشته است.




بیشتر بخوانید:


انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان حائز مقام دوم کشوری شد


انجمن علمی پرستاری چگونه رتبه نخست کشور شد؟




خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با عرفان شکرالله‌‌زاده رئیس انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان گفتگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


عرفان شکرالله‌‌زاده


آنا: آقای شکرالله‌‌زاده! به‌عنون یک دانشجوی فعال و رئیس انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان انجمن علمی متبوع خود را معرفی و چگونگی تشکیل آن را بیان کنید.


شکرالله‌‌زاده: انجمن علمی مهندسی کامپیوتر واحد لاهیجان سال 86 به تصویب رسید و زمانی که این‌جانب و بقیه دوستان دانشجو و عضو انجمن ترم دوم بودیم به‌واسطه یکی از استادان هیئت علمی گروهمان با کلیات انجمن علمی‌ها آشنا شدیم. آن زمان انجمن ما فعال نبود به همین دلیل بر آن شدیم که انجمن کامپیوتر را مجدداً فعال کنیم.


بنابراین نیمسال نخست 97- 98 (آبان 97) انتخابات انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان را برگزار کردیم و با پنج عضو اصلی و دو عضو علی‌البدل کار را آغاز کردیم.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


شکرالله‌‌زاده: اکنون جایگاه انجمن‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی آنگونه که انتظار داریم مناسب نیست و محدودیت عمل زیادی داریم که با قرارگرفتن انجمن‌ها در زیرمجموعه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اتفاقات بهتری رخ داده است؛ اما باز هم کافی نیست و باید برای فعال‌کردن انجمن‌ها و ایجاد انگیزه برای دانشجویان در فعالیت‌های علمی برنامه‌ها و سیاست‌های بهتر و نتیجه‌بخشی از سوی مسئولان بالادستی و ستادی اتخاذ شود.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


شکرالله‌‌زاده: انجمن‌های علمی باعث تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند. دانشجویان از طریق آشنایی با انجمن‌ها می‌توانند با حضور در کار گروهی با محیط مثبت و مناسب فعالیت‌های فوق‌برنامه خود را آغاز کنند و از طریق همین فعالیت‌های علمی، تجربیات و مهارتشان افزایش پیدا می‌کند که حتی فقط همین یک مزیت انجمن‌های علمی می‌تواند در شرایط فعلی کمبود کارآفرینی و تولید علوم نوین در کشور را تا حدود زیادی برطرف کند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟



شکرالله‌‌زاده: همانطور که قبل‌تر اشاره کردم حمایت از انجمن‌های علمی مناسب نیست، بودجه فعالیتی آنها بسیار کم و ناکافی است و همینطور در برگزاری رویدادها نیز محدودیت‌های زیادی دارند و آنطور که باید جدی گرفته نمی‌شوند و رسمیت کافی را ندارند در حالی که اگر سایر دانشگاه‌های برتر کشور را زیر نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که طیف فعالیت انجمن‌های علمی آنها بسیار گسترده است.


در واقع به عقیده من دانشگاهی که انجمن‌های علمی فعال و قوی دارد، حتماً در زمینه‌های دیگر نیز پیشرو است؛ زیرا حرکت دانشجو و دانشگاه کاملاً در یک مسیر یکسان است.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


شکرالله‌‌زاده: انجمن‌های علمی با برگزاری کارگاه‌ها، سخنرانی‌ها و رویدادهای علمی تقویت می‌شوند و اگر در دانشگاه به مسیر درستی هدایت شوند، همان علم تبدیل به مهارت و عمل می‌شود و نتیجه آن پیشبرد علم و تولید محصولات جدید خواهد شد.


آنا: نحوه همکاری مسئولان دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است.؟ چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی و فرهنگی داشته‌اید، تشریح کنید.


شکرالله‌‌زاده: نحوه همکاری مسئولان دانشگاه با انجمن‌های علمی از بالا به پایین کاهش می‌یابد به این صورت که در سطح رئیس و معاونان مطلوب؛ اما در سطح مدیران و کارمندان اداری بسیار ضعیف است.


فعالیت‌های انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در دوره فعالیت شامل؛ برگزاری 15 کارگاه، سخنرانی و وبینار،  بازدید علمی، شرکت در مسابقات بین‌المللی برنامه‌نویسی و روباتیک، تشکیل تیم‌های تحقیقاتی روباتیک و اجرای پروژه‌های کوادکوپتر خودمختار، پرینترهای سه‌بعدی و دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای و همکاری با سایر انجمن‌های علمی دانشگاه و گروه‌های علمی وابسته به دانشگاه شریف و گیلان بوده است.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟



شکرالله‌‌زاده: در انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با همکاری استادان و دانشجویان مقاطع دکتری، ارشد و کارشناسی موفق به تولید نمونه اولیه دستگاه تشخیص هوشمند کیفیت برگ سبز چای با همکاری سازمان چای کشور شدیم؛ البته دستگاه‌های دیگری ساخته‌ایم؛ اما دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای نمونه مشابهی در دنیا ندارد.




بیشتر بخوانید:


جعبه‌گشایی از اختراع دانشجویان ایرانی که جهانی شد




آنا: و سخن آخر...


شکرالله‌‌زاده: از مسئولان می‌خواهم چنانچه خواهان پیشرفت بیشتر در مسیر تولید علم، محصول و افزایش سطح علمی دانشگاه هستند باید نگاه ویژه‌ای به انجمن‌های علمی داشته باشند؛ چراکه حمایت کنونی کافی نبوده و بازده مورد انتظار و مطلوب را نخواهد داشت.


به‌تازگی شنیده‌ایم قرار است انجمن‌های غیرفعال لغو مجوز شوند که با این کار به‌شدت مخالفیم؛ زیرا زمانی که انتخابات انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان را در سال 97 برگزار کردیم، حدود 2 سال غیرفعال بود و اگر مجوز فعالیت نداشت باید زمانی حدود یک ترم تلف می‌شد تا مجوز مجدد صادر شود، اگر این قانون آن زمان اجرا می‌شد به احتمال خیلی زیاد ما هم قید راه‌اندازی مجدد انجمن را می‌زدیم.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب