دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1399 - 12:04

برنده آخرین مناظره ترامپ وبایدن چه کسی بود؟

دانشگاه بلمونت در شهر نشویل ایالت تنسی شاهد دومین و آخرین مناظره انتخاباتی دو رقیب اصلی ریاست جمهوری آمریکا بود. مناظره ای که در شکل ظاهری در مقایسه با مناظره اول بسیار آرام تر اما در باطن پر تنش بود.
کد خبر : 525380
1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ترامپ در قیاس با مناظره قبلی کنترل بیشتری بر رفتار و گفتار خود داشت و خلاصه تا حدی در قد و قامت یک رئیس جمهور ظاهر شد اما با این حال، بایدن همچنان پر انرژی وحاضرجواب به نظر می رسید. «ارمل شریه»، کارشناس شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ در توصیف آخرین مناظره می گوید: «ما دونالد ترامپی را دیدیم که بسیار جنگجو ظاهر شد و قصد ندارد اجازه دهد جو بایدن پیروز شود. حالا متوجه می‌شویم که ترامپ چطور به ریاست جمهوری آمریکا رسید. وی مردی است که تا آخرین لحظه از مبارزه صرف نظر نمی‌کند. وی حتی به شدت جو بایدن را هدف حمله قرار داد که زمانی که معاون رئیس جمهور بود، هیچ کاری انجام نداده است. این در حالی است که جو بایدن قصد نداشت وارد بازی ترامپ شود و آرام بود. وی در اظهارات خود همواره مردم آمریکا را خطاب قرار می‌داد.


نشنال اینترست نیز مناظره آخررا به «مشت زنی تمرینی بدون ضربه فنی حریف» تشبیه کرده و می نویسد: «اکنون که 50 میلیون آمریکایی {به صورت پستی}رای داده اند شاید از تاثیرگذاری مناظره آخر کاسته شده باشد. نه دونالد ترامپ و نه جو بایدن هیچ یک ضربه (مشت) محکمی به یکدیگر نزدند که این امر برای جو بایدن به معنی پیروزی است. برای دونالد ترامپ هم به معنی تساوی است. اگر نظرسنجی‌ها درست باشد، ترامپ در آخرین مناظره باید بیش از این‌ها اقدام می‌کرد. ترامپ برخلاف مناظره اول بهترین رفتار را از خود نشان داد. ترامپ نشان داد وقتی که کار سخت شود فردی اصلاح پذیر است! وی در اکثر دقایق مناظره تلاش کرد حرف جو بایدن را قطع نکند. او همچنین از کریستن ولکر مجری ان بی سی (مجری مناظره) تمجید کرد.


ترامپ درباره بیماری همه گیر کرونا از خود دفاع و تلاش کرد جو بایدن را سیاستمدار فدرال مستقر در واشنگتن، نشان دهد که بار‌ها کشور را به درماندگی کشانده است!» فاکس نیوز هم در مطلبی با عنوان «ترامپ عملکرد خود را در مناظره بهبود داد و بایدن حالتی جدی‌تر داشت و مناظره بسیار بهتر از مناظره اول بود»، به قلم هوارد کورتس نوشت: «ترامپ و بایدن در مناظره آخر مساوی بودند حرفی کلیشه‌ای است اما در این مناظره شاهد بهبود زیادی نسبت به مناظره قبلی بودیم و عملکرد دونالد ترامپ نسبت به دفعه قبل بسیار بهتر بود و بیشتر از آن که خشمگین به نظر برسد، بد اخلاق به نظر می رسید در حالی که جو بایدن بسیار با اعتماد به نفس بود و از تپق زدن‌های معروفش خبری نبود و این بار واقعا می‌شد صدای وی را شنید.»


جالب این جاست که بازهم در این مناظره ترامپ ۱۲۳ بار به بایدن حمله و ۲۴ بار سخن او را قطع کرد؛ بایدن نیز ۸۹ بار به ترامپ حمله و ۲۵ بار کلام او را قطع کرد. فراز اصلی مناظره نیز شاید آن جا بود که بحث کشیده شد به پاندمی کرونا. ترامپ گفت:« ما داریم زندگی کردن با پاندمی را یاد می گیریم.» بایدن با حاضرجوابی قابل تحسینی جمله ویرانگر خود را به سوی حریف پرتاب کرد و‌ گفت: «ترامپ می گوید ما داریم زندگی کردن با پاندمی را یاد می گیریم اما ما داریم مردن با پاندمی را یاد می گیریم.» در روزی که آمریکا رکورد مبتلایان کرونا را زد،این جمله شاید شاه بیت مناظره بود.


محورهای اصلی این مناظره را مباحثی نظیر کرونا، محیط زیست، نژاد پرستی، مداخلات خارجی، افزایش دستمزدها و افشای مفاسد مالی یکدیگر تشکیل می‌داد. در این مناظره بایدن در اعترافی صریح اعلام کرد که نژادپرستی در آمریکا نهادینه و سیستمی است. هر دو نفر به نوعی بر مداخلات خارجی در انتخابات تاکید کردند. ترامپ روسیه را متهم کرد و بایدن ایران را.


بایدن در بحث کرونا ترامپ را به دلیل بی توجهی عامل مرگ هزاران نفر در آمریکا معرفی و اعلام کرد چنین فردی نباید رئیس جمهور آمریکا باشد. از سوی دیگر ترامپ در تلاش است تا از ابزار واکسن کرونا برای موفقیت خود بهره بگیرد. به همین دلیل در همین مناظره اعلام کرد ظرف چند هفته آینده واکسن می آید اما چند دقیقه بعد همچون آدم های فراموشکار اعلام کرد تضمینی نیست واکسن ظرف چند هفته آینده به بازار بیاید نکته مهم این است که چنین ادعایی را مراکزبهداشتی آمریکا هرگز مطرح نکردند و تنها اوست که می‌خواهد از آن بهره سیاسی ببرد. شاید بتوان چالش ماسک را هم یکی از بخش‌های برجسته این مناظره دانست. ترامپ تلاش می‌کند با نزدن ماست شرایط را امن نشان دهد و برعکس بایدن همین بی‌مبالاتی ها را عامل مرگ هزاران آمریکایی می داند و لذا خود همواره از ماسک استفاده می کند.


ماسکی که در مناظره قبلی مورد تمسخر ترامپ قرار گرفت. ترامپ همچنین تصریح کرد جو بایدن برای این انتخابات سه و نیم میلیون دلار از روسیه پول گرفته است البته متهم کردن به فساد از سوی دوطرف به همین جا ختم نمی‌شود و ترامپ بر اساس مواضع قبلی خود همچنان پسر بایدن (هانتر بایدن) را به دست داشتن در معاملات فاسد متهم کرد. به همین دلیل او «بوبولینسکی» شریک تجاری سابق هانتر را همراه خود آورد تا علیه پسر بایدن شهادت دهد. همان گونه که در دور قبل انتخابات با آوردن چند زن ادعا کرد آنان توسط همسر رقیبش(بیل کلینتون) هدف اذیت و آزار جنسی قرار گرفته اند.


کنایه استفان والت استاد روابط بین الملل به بخشی از مناظره هم جالب بود. جو بایدن با اشاره به ورود مهاجران غیرقانونی به آمریکا گفته بود 545 کودک از خانواده خود در مرز جدا شده اند و حالا نمی‌توانند خانواده‌هایشان را پیدا کنند اما ترامپ این مسئله را به گردن بایدن انداخت و گفت که طرح و اجرای قفس (جداسازی کودکان از والدین) از اول کار خودت بود! این جا بود که استفان والت در توییتی نوشت: اگر ایران ۵۴۵ کودک را از والدین خود جدا می‌کرد و سپس نمی‌توانست آن‌ها را دوباره به هم برساند و اگر ایران می‌گفت این کار خوبی بود، پمپئو هرگز دست از نکوهش برنمی داشت، حالا رئیسش این کار را انجام داده است؛ این آمریکای من نیست!به هر حال، به تعبیر برخی کارشناسان این مناظره به دلیل رعایت برخی قواعد از توهین های کمتری برخوردار بود و رفتارهای مدنی بیشتری در آن دیده می شد.


این عبارت ها می تواند تصویر بهتری از مناظره اول آنان و قضاوت بیرونی درباره آن ارائه دهد. هرچند مردم آمریکا هم اکنون حدود ۵۰ میلیون رای از طریق پست و سامانه های الکترونیکی به صندوق ها ریخته اند اما بدیهی است سرنوشت قطعی انتخابات روز ۱۳ آبان مشخص خواهد شد. نظرسنجی های فعلی نیز حکایت از پیشگامی بایدن دارد اما معلوم نیست این نتیجه تا آخر پابرجا بماند چرا که رای مردم در برخی از ایالت ها تا روزهای آخر نامعلوم است و هیچ پیشفرض رای قطعی برای حزب دموکرات یا جمهوری خواه در آن ها وجود ندارد. ضمن این که ممکن است ترامپ برای روزهای پایانی سورپرایزهایی داشته باشد.


نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟

 نتایج سه نظرسنجی نشان می‌دهد جو بایدن عملکرد بهتری نسبت به دونالد ترامپ در مناظره پنج‌شنبه شب داشته است. نظرسنجی شرکت « یوگاو» می‌گوید، 54 درصد جو بایدن و 35 درصد دونالد ترامپ را برنده مناظره شب گذشته می‌دانند. بر اساس نظرسنجی «سی ان ان» 53 درصد گفته‌اند بایدن برنده مناظره بوده است و 39 درصد معتقدند ترامپ عملکرد بهتری داشته است. با این حال، مشخص شده مناظره جدید چندان تاثیری در تغییر نظر رای‌دهندگان آمریکایی نداشته است. قبل از مناظره نظرات مثبت نسبت به بایدن ۵۵ درصد بود که بعد از مناظره به عدد ۵۶ درصد رسید.


در طرف دیگر در خصوص ترامپ هم تقریباً نظرات قبل و بعد مناظره یکسان بود (۴۲ درصد نظر موافق نسبت به رئیس‌جمهور آمریکا قبل از مناظره و ۴۱ درصد بعد از آن). با این حال،در فاکس نیوز ٧٤درصد معتقدند ترامپ پیروز این مناظره بوده است.نظرسنجی «دیتاپروگراس» نیز نشان می‌دهد 52 درصد جو بایدن و 41 درصد ترامپ را برنده مناظره دیروز می‌دانند. البته باید توجه داشت که مناظره دیروز عملا نقش چندانی در تصمیم گیری مردم آمریکا ندارد.انتخابات به قدری قطبی شده که عملا تعداد افراد مردد بسیار اندک است.به عبارتی همه تصمیمشان را از قبل گرفته اند.


فرا خبر


روسیه متغیر مهم مناظره آخر

 علیرضا تقوی نیا- یکی از نکات جالب در آخرین مناظره این بود که هیچ گاه ترامپ اسمی از ایران نبرد و تنها یک بار در ابتدای مناظره جو بایدن اظهار کرد: ایران و روسیه در انتخابات آمریکا دخالت می کنند و باید هزینه آن را بپردازند. انتظار این بود که بایدن به زعم خود تصمیم اشتباه خروج از برجام را به رخ ترامپ بکشد اما مناظره بیشتر پیرامون مسائل داخلی آمریکا سیر کرد و کاندیدای حزب دموکرات بیشتر به نحوه مدیریت ترامپ در بحران کرونا پرداخت و این نقطه قوت وی بود؛ زیرا مردم آمریکا این مشکلات را اکنون لمس می کنند. مطلب دیگر این که ترامپ به ایمیل های فرزند جو بایدن حمله کرد و در مقابل وی نیز توانست با لَختی، زیرکی و بازی با کلمات از دام جولان رقیبش بگریزد و بطلان آن را به ذهن مخاطب القا کند و در پاسخ به فرار مالیاتی ترامپ اشاره کرد؛ اما روسیه متغیر مهم این مناظره بود؛ چون هر طرف رقابت، دیگری را به ارتباط غیرقانونی با این کشور متهم می کرد و مبرهن است که آن ها خوب می دانند هنوز ذهنیت مردم ایالات متحده در دوران جنگ سرد و دشمنی با روسیه سیر می کند.


یکی از روش های هوشمندانه بایدن نگاه کردن به دوربین و سخن گفتن با طبقه متوسط بود و سعی داشت خود را نماینده آن ها جا بیندازد. در مقابل ترامپ نیز با فراست به دوران هشت سال معاونت ریاست جمهوری بایدن اشاره و کمبودهای آن دوره را یادآوری کرد و بارها گفت: اگر بنا داشتی کاری کنی در همان دوران انجام می دادی (نقل به مضمون). این گفت و گوی چالشی نسبت به مناظره سابق، بسیار مودبانه و مدنی تر دنبال شد که نشان از تاثیر مشاوره ها بر دوطرف داشت. در آخر مناظره نیز ترامپ بازهم هنگامی که روی سن کنار همسرش ایستاد، با اعتماد به نفس از ماسک استفاده نکرد در حالی که بایدن بلافاصله پس از پایان گفت و گو، مطابق سیره چند ماه اخیرش بلافاصله ماسک را به صورت زد.


به هر حال آخرین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا تا حد زیادی متوازن بود و ترامپ به طور محسوس نتوانست بر رقیبش غلبه کند و به همین علت به نظر می رسد کمپین بایدن چیزی را که به دنبال آن بود به دست آورد زیرا او در شرایط کنونی در پی نگه داشتن فاصله فعلی خود با رقیبش بوده و فریز کردن وضعیت حاضر تا روز انتخابات را تعقیب می کند. هم اکنون این را که چه کسی در نهایت پیروز می شود نمی توان با قطعیت گفت اما کمپین ترامپ از شش ماه پیش رقیبشان را پیرمردی خواب آلود و ناتوان در سخن گفتن معرفی می کردند ولی کاندیدای حزب دموکرات در مناظرات پا به پای رئیس جمهور آمریکا ایستاد و او را به چالش کشید و پاسخ کنایه هایش را داد و زبان برّان را که برگ برنده میلیاردر نیویورکی بود، ناکارآمد جلوه داد و همین یک گزاره ، به تحلیل گران می گوید ترامپ تا 10 روز دیگر اصلا کار راحتی در پیش ندارد.


فرا خبر


برنده مناظره لزوماً برنده انتخابات نیست

 دکتر ابوذر گوهری مقدم-تقریباً تمامی بینندگان دومین مناظره این سؤال را مطرح می‌کنند که چه کسی برنده مناظره شد؟ در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است: 1.برنده مناظره لزوماً برنده انتخابات نیست حتی اگر برنده مناظره را درست تشخیص دهیم. 2. در همه جوامع ازجمله آمریکا نخبگان حکومتی و غیرحکومتی در اقلیت هستند و درنتیجه نظر و رأی آن‌ها که عمدتاً در رسانه و تریبون‌های مختلف مطرح می‌شود لزوماً با نظر و برداشت افکار عمومی یکسان نیست. 3.افکار عمومی پدیده‌ای متحول و پویاست و نظرات مردم در معرض تغییر است.


لذا در این شرایط علاوه بر این که نگاه نخبگانی صرف در تحلیل پیروز انتخابات کافی نیست باید به تغییرات آرای مردم و سلایق متفاوت آن‌ها نیز در بازه‌های زمانی مختلف دقت کرد. 4. خوانش نظرسنجی‌ها، برگزارکننده آن، ابزار، شیوه اجرا، نوع تعیین جامعه آماری، میزان دسترسی به مخاطب و ده‌ها عامل دیگر درنتیجه نظرسنجی مؤثر است که بدون لحاظ آن‌ها هر نتیجه مبتنی بر نظرخواهی از افکار عمومی می‌تواند گمراه‌کننده و نادرست باشد.5. نتایج اعلام‌شده عمومی عمدتاً توسط رسانه‌های مخالف ترامپ بازنمایی می‌شود و لذا اعلام پیروزی بایدن توسط آن ها با توجه به طیف مخاطبانشان چندان دور از ذهن نیست. 6. آرای خاموش ترامپ و اظهارنظرنکردن آن‌ها در نظرسنجی‌ها نیز بایددرتحلیل لحاظ شود.


فرا خبر


هردو شانس دارند

 صابر گل عنبری-دومین مناظره دونالد ترامپ و جو بایدن بهتر از قبل و آرام‌تر بود. دو طرف با وجود اتهامات سنگین به همدیگر، اما از کاربرد الفاظ ناشایست خودداری کردند و در کل احترام نسبی بر فضای مناظره حاکم بود. در این مناظره که به کرونا، تبعیض نژادی، تغییرات اقلیمی و مسائل دیگری پرداخت، فکر نمی‌کنم چیز زیادی از برنامه‌های آن‌ها در مواجهه با این مسائل و چالش‌های فرارو گیر رای دهندگان آمده باشد؛ هر چند لابه لای اتهام‌زنی‌های متقابل تا حدودی از برنامه‌های خود هم گفتند اما سر و ته مشخصی نداشت.


بایدن با اعتماد به نفسی بیشتر از قبل ظاهر شد و برای اطلاع از زمان مانده مناظره به ساعتش می‌نگریست که یادآور رفتار ۲۸ سال پیش بوش پدر در مقابل بیل کلینتون بود. بعید است این مناظره هم تغییری جدی در آرایش آرا ایجاد کند. هر چند نتایج نظرسنجی‌ها همچنان حاکی از پیشتازی بایدن است اما نه پیروزی وی و نه باخت ترامپ هیچ کدام قطعی نیست. رقابت‌ها در ایالت‌های سرنوشت‌ساز تنگاتنگ است. هر دو شانس پیروزی دارند. کرونا پاشنه آشیل ترامپ و اقتصاد نقطه قوتش است. ترامپ به شدت روی ادعای فساد مالی پسر جو بایدن مانور می‌دهد وباید دید تا چه اندازه اثرگذار است.






منبع: روزنامه خراسان

 انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب