پایان 66 روز شایعهپراکنی درباره دیپلمات جانباخته در حادثه منا
به گزارش خبرنگار گروه بین الملل آنا، 66 روز گذشته برای خانواده رکنآبادی شاید از سختترین روزها بوده است. در حالی که پس از انجام آزمایشهای دی.ان.ای. بر پیکر این دیپلمات کشورمان مشخصشده است که او در همان گروههای اول به خاک سپردهشده بود، در بیش از دو ماه گذشته حجم زیاد شایعات و اظهارنظرها درباره ربودن رکنآبادی از سوی منابع خبری گوناگون مطرح بود. شایعاتی که حتی گاهی در روابط پرتنش ایران و عربستان کار را به خطونشانکشیهای سیاسی نیز کشاند.
در همان روزهای اولیه پس از حادثه منا در دوم مهرماه بحث سلامت چند دیپلمات کشورمان در مراسم حج امسال حضور داشتند ، در بین رسانهها و در فضای مجازی از موضوعاتی بود که مورد توجه قرار گرفت. اخبار گوناگون از سلامت افراد یا بیخبری از وضع افراد از سوی برخی حاجیان به گوش میرسید.
احمد فهیما، معاون اداره نمایندگیهای تشریفات وزارت امور خارجه، و محمدرحیم آقاییپور، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اسلوونی (لوبلیانا)، از جمله دیپلماتهای کشورمان بودند که خبر جانباختن آنها در حادثه منا در همان روزهای اول مورد تأیید قرار گرفت.
اما موقعیت غضنفر رکنآبادی با سابقه شخص اول سفارت کشورمان در لبنان شاید از دلایلی بود که با وجود آنکه در همان روزهای اولیه برخی خبر از فوت وی دادند، این خبر مورد تأیید قرار نگرفت و قرار گرفتن رکنآبادی در فهرست ناپدیدشدگان حادثه منا در روزهای آتی به شایعات دامن زد.
برخی منابع غیررسمی در روزهای اولیه بعد از آنکه نام رکنآبادی در فهرست مفقودین حادثه منا قرار گرفت، ادعایی مبنی بر اینکه نام غضنفر رکنآبادی در هیچیک از مبادی ورودی عربستان ثبتنشده است و نام وی در میان اسامی حجاج ایرانی نیز دیده نمیشود، مطرح کردند. این خبر با همان سرعت انتشار از منابع نامعلوم، تکذیب شد.
در روزهای بعد شایعه دستگیر شدن رکنآبادی و حتی ربودن وی قوت گرفت. خبری که از سوی منابع اروپایی و عربی مورد پردازش بیشتری قرار میگرفت. گزارشهایی از سازمانهای اطلاعاتی کشورهای اروپایی که نشان میداد احتمالاً سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی ( موساد ) شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، دیپلماتها و کارمندان ایرانی را در جریان فاجعه منا ربوده است.
در روزهای بعد روزنامه «الجمهوریة» در خبری به نقل از منابع آگاه نوشت: رکنآبادی که در جریان ازدحام جمعیت در منا دچار جراحت و شکستگی شده بود، در وضعیت سلامتی خوبی بسر میبرد و هماکنون دریکی از بیمارستانهای عربستان سعودی تحت درمان قرارگرفته است.
اما این موضوع زمانی شکل جدیدی به خود گرفت که مقامات ایرانی نیز خبرهایی مبنی بر سلامت رکنآبادی را مورد تأیید قراردادند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، در روز تشییع پیکر «فهیما» دیگر دیپلمات کشور درباره وضع رکنآبادی به خبرنگاران گفت: آقای رکنآبادی همچنان مفقود هستند و امیدواریم بهسلامت به خانوادهشان بازگردند.
وزیر امور خارجه در همایش سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ضمن تجلیل از خانوادههای دیپلماتهای جانباخته در حادثه منا بر لزوم تعیین وضعیت بقیه مفقودان حادثه منا تأکید کرد و گفت: وزارت امور خارجه و خانواده دکتر رکنآبادی منتظر بازگشت ایشان هستند و امیدواریم هر چه زودتر سرنوشت ایشان برای ما مشخص شود.
البته چند روز پیش از اظهارات وزیر، این علی لاریجانی، رئیس مجلس، بود که در مورد وضعیت رکنآبادی گفت: آقای رکنآبادی را به بیمارستان منتقل کردند که عربستان این موضوع را رد کرد، البته ردی از آقای رکنآبادی پیدا شده است.
این سخنان رئیس مجلس که البته چندی بعد تکذیب شد، در حالی حاشیهساز شد که پیش از ان علاءالدین بروجردی در گفتوگو با «خانه ملت» با اشاره به نشست فوقالعاده گروه امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره فاجعه منا با حضور سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت و حسن قشقاوی معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه گفته بود: گزارشی که در این نشست مطرح شد، مشخص کرد که غضنفر رکنآبادی در جریان حادثه منا توسط آمبولانس عربستانی به بیمارستان منتقل شد.بر اساس شواهد مطرحشده توسط شاهدان عینی این ماجرا، ایشان را درحالی که در قید حیات بودند، با آمبولانسی به بیمارستان منتقل کردند اما بعدازاین ماجرا خبر موثقی از وضع او وجود ندارد.
این گفتهها حتی کار را بهجایی رساند که در مقطعی قشقاوی نیز در اظهاراتی مطرح کرد که نسبت به زندهبودن رکنآبادی به یقین رسیده است.
اما بههرحال معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه چندی بعد در 25 آبان ماه در گفتوگویی با خانه ملت عنوان کرد: امیدواریم با توجه به ارسال دی.ان.ای. آقای رکنآبادی به عربستان این امکان فراهم شود که خانواده ایشان به عربستان سفر کند.
این مقام وزارت امور خارجه بابیان اینکه وزارت خارجه پیگیر وضعیت مفقودان فاجعه منا ازجمله غضنفر اصل رکنآبادی گفت: اگر ایشان در فاجعه منا جان خود را ازدستداده است جنازه ایشان باید در اختیار ایران و خانوادهاش قرار بگیرد و همانطور که گفتیم وزارت خارجه تا آخر پیگیر وضعیت این مفقودان ازجمله آقای رکنآبادی خواهد بود.
و این در حالی بود که خواهر رکنآبادی نیز در همین ایام در اظهاراتی در خصوص آخرین اخبار درباره وضعیت وی گفت: در طول این مدت اخبار و شایعات زیادی از سوی افراد مختلف شنیدهایم، اما مهمترین و موثقترین خبری که به ما رسیده این است که برادرم با وضعیت جسمی سالمی در حال کمک به مجروحان حادثه منا بوده است و در آخرین لحظات اندکی وضعیت جسمیاش بههمریخته و سوار یک آمبولانس سعودی میشود.
بههرحال پس از گذشته دو ماه و اندی بالاخره هفته گذشته امکان سفر خانواده رکنآبادی به عربستان فراهم شد و تنها چند روز بعد اخباری یافتن پیکر رکنآبادی و انجام آزمایشهای دی.ان.ای. مطرح شد که پس از دو روز نیز مشخص شد پیکر بهدستآمده مربوط به دیپلمات کشورمان بوده است.
انتهای پیام/