دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1399 - 15:02
در نشست شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز؛

3 محصول دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی کرج رونمایی شد + ویژگی‌ها و کاربردها

3 محصول جدید دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با حضور رئیس این دانشگاه رونمایی شد.
کد خبر : 524857
رونمایی1.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج در نشست شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از محلول ضدعفونی‌کننده نانویی، محصول نانوکلوئید نقره و محصولات نانوکامپوزیت‌های پایه کربنی (سه محصول جدید دانش‌بنیان تولید شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج) رونمایی شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در این مراسم اظهار کرد: این محصولات در راستای تحقق اهداف و سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در زمینه تولید ثروت از علم و در مسیر دستیابی به درآمدزایی‌ علمی دانشگاه و رهایی از وابستگی به شهریه تولید شده است.


محمدحسن برهانی‌فر افزود: روند تولید این محصولات با همت و پیگیری‌های متعهدانه محققان این دانشگاه و با همکاری مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته واحد کرج  و شرکت دانش‌بنیان سازه کامپوزیت کاوه طی شده که  علاوه بر تحقق اهداف دانشگاه، گام موثری نیز در تأمین نیازهای روز جامعه و استان برداشته و مسیر ارتباط هرچه بیشتر علم و صنعت را هموار می‌کند.


وی در توضیح کاربرد این محصولات گفت: نانوکامپوزیت‌ها بر مبنای زمینه مورد استفاده به سه دسته زمینه فلزی، زمینه سرامیکی و زمینه پلیمری تقسیم می‌شوند که نانوکامپوزیت‌های زمینه پلیمری از جنبه کاربردهای صنعتی به دلیل سبک بودن و قیمت پایین تولید در جایگاهی بالاتر قرار دارند.


خاصیت مهم ضدباکتری بودن نانوکلوئیدهای نقره



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز عنوان کرد: در پروژه تولید محصولاتی از جنس نانوکامپوزیت‌های پایه کربنی  تقویت شده با گرافن انجام شده که نانوکامپوزیت‌های  تولیدی با این روش در صنایع خودروسازی مانند سپر خودرو، شیلنگ بنزین، لنت ترمز، بدنه خودرو، دریچه موتور و نیز در صنایع هوا و فضا شامل بدنه و اجزای درون‌ها، پهپادها، اجزای هواپیماها و بالگردها و در صنایع الکترونیک اعم از قاب موبایل‌ها، تلویزیون‌ها و ... کاربرد فراوانی دارد.


برهانی‌فر اضافه کرد: در فرآیند ساخت نانوکلوئیدهای نقره نیز می‌توان بر خاصیت مهم ضدباکتری بودن آنها تأکید کرد. کاربردهای دیگر این محصول استفاده در ظروف نگهداری غذا، درپوش‌های پلاستیکی و آلومینیومی، صنعت شیشه، سرامیک‌های مورد استفاده در بیمارستان‌ها، مواد بهداشتی(خمیر دندان، پودرهای لباسشویی و مایع ظرفشویی)، ضد‌عفونی کردن آب و غذا، مخازن آب و مواد غذایی، تولید چسب‌های زخم و ساخت و تولید نخ‌های نساجی است.


وی با تشریح عملکرد مایع ضدعفونی‌کننده نانویی بیان کرد: این محلول به عنوان یک مجموعه حاصل از ژل آلوئه‌ورا  و نانوکلوئوید نقره  قدرت حذف  ویروس، باکتری و قارچ‌ها را دوچندان می‌کند و در مقایسه با سایر محصولات موجود در بازار، دارای قدرت ضدعفونی بیشتری است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی‌های مایع ضدعفونی‌کننده نانویی محافظت از دست در برابر طیف وسیعی از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها، ضدعفونی کردن کامل دست و پاک کردن آلودگی‌ها، داشتن ویتامین E و عصاره آلوئه ورا بوده که بدون نیاز به آب‌کشی قابل استفاده است.


برهانی‌فر با ابراز خرسندی از حرکت موفق دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در مسیر دستیابی به اهداف از پیش تعریف شده خود خاطرنشان کرد: اکنون دانش فنی طراحی و تولید این محصولات کم‌نظیر تدوین شده و مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته آماده راه‌اندازی و تولید محصول در مقیاس انبوه است.


وی ابراز امیدواری کرد که با حمایت سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع ضمن تولید انبوه این محصولات، علاوه بر رهایی از وابستگی به سایر کشورها، مانع خروج ارز از کشور شده و در راستای تحقق تأکیدات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید بیش از پیش مؤثر واقع شود.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب