ترویج ازدواج آسان و آغاز زندگی مشترک/ هزینههایی که یک شبه هدر نمیرود
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بسیاری از جوانان برگزاری مراسم ازدواج خود و رفتن به خانه مشترک را در اواخر اسفند و عید نوروز برنامه ریزی کرده بودند که از ابتدای اسفندماه کرونا شیوع پیدا کرد.
تالارها تعطیل و برای جلوگیری از تجمعات، برگزاری مراسمهای مختلف هم ممنوع شد و زوجهای جوان هم جشن آغاز زندگی مشترک خود را به بعد از شکست کرونا موکول کردند.
اما با ادامه شیوع کرونا مشخص شد که این بیماری قصد رفتن ندارد، برخی از زوجها جشنهای خود را در خانه برگزار کردند و عدهای هم برای جلوگیری از گسترش این بیماری به برگزاری عقد مختصر رضایت دادند و زندگی خود را در سادهترین حالت ممکن آغاز کردند.
این روزها که کرونا هنوز در حال جولان است سبک دیگری از ازدواج در جامعه رواج یافته، گویا کرونا اگر چه سبب کاهش صله رحم و دید و بازدیدها شد، اما در زمینه ترویج ازدواج آسان توانست موفق شود.
بسیاری از تازه دامادها و تازه عروسها با هزینههای اندک و بدون ریخت و پاش و تجمل گراییهای پیش از کرونا زندگی خود را آغاز میکنند.
آغاز زندگی مشترک، ساده و کم هزینه
میر، یکی از شهروندان زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: قرار بود اواخر اسفند ۹۸ جشن آغاز زندگی مشترکمان را برگزار کنیم که با شیوع کرونا به تعویق افتاد.
وی بیان کرد:، اما بعد از گذشت چندماه به دلیل اینکه کرونا هنوز هم ادامه دارد در سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با مشورت همسرم تصمیم گرفتیم در جشن کوچک با حضور خانوادههای درجه یک زندگی مشترکمان را آغاز کنیم.
دقتی، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی در این خصوص به خبرنگار ما اظهار کرد: هزینههای کمرشکن جشن ازدواج بسیار زیاد است و همین موضوع سبب شد بسیاری از جوانان قید ازدواج را بزنند، اما شیوع کرونا و کاهش تجمعات توانست سبب کاهش هزینهها شود و پول جوانان در اول زندگی مشترک هدر نمیرود.
وی تصریح کرد: یک هفته مانده به آغاز ماه محرم به همراه خانواده خود و همسرم در جشن کوچکی که در خانه پدر عروس برگزار شد زندگی مشترکمان را آغاز کردیم و فقط والدین ما از طریق تماس تلفنی به فامیل و آشنایان شروع زندگی ما را اعلام کردند.
به گفته این شهروند، اگرچه دلم میخواست جشن بزرگی برای آغاز زندگی مشترک بگیرم، اما برای کاهش شیوع کرونا در میان فامیل و دوستان، منصرف شدیم و حالا خوشحالم که هزینههای میلیونی که قرار بود صرف برگزاری یک شب جشن شود پس انداز شده است.
ترویج ازدواج آسان و کاهش هزینههای آغاز زندگی مشترک
محمد اصغری حسامیه، مدرس دانشگاه و سردفتردار ازدواج در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: کرونا بر وضعیت ازدواج در سیستان و بلوچستان تاثیر مثبت داشت.
وی ادامه داد: در گذشته برای برگزاری مراسم عقد حدود ۱۰۰ نفر وارد محضر میشدند که با شیوع کرونا فقط افراد ضروری حضور مییابند و این رواج فرهنگ درست است، زیرا نیازی نیست برای برگزاری مراسم عقد همه فامیل حضور داشته باشند.
این سردفتردار ازدواج گفت: به علاوه پیش از شیوع کرونا برای عقد، یک جوان ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه میکرد و هزینه عروسی هم جدا بود که با شیوع کرونا و فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از تجمع هزینهها کاهش پیدا کرده و به نفع زوجهای جوان شده است.
به گفته این مدرس دانشگاه، به عبارتی با شیوع کرونا، فرهنگ ازدواج آسان در حال ترویج بوده و چشم و هم چشمیها و انتظارات برای برگزاری مراسم عروسی باشکوه و تجملاتی در حال کاهش است.
وی تصریح کرد: در ایام شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان آمار ازدواج کاهش نیافته، بلکه عدم برگزاری مراسم و کاهش هزینهها به نفع جوانان شده است.
اصغری حسامیه اظهار کرد: مردم این خطه از کشور اهل شرم و حیا هستند و در زمان برگزاری مراسم مجبورند همه فامیل را دعوت کنند که خرج زیادی به پای داماد است، ولی با شیوع کرونا جشنها با حضور تعداد محدودی از افراد برگزار میشود و زوجها به خانه خود میروند.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: هر پدیدهای ممکن است ضررها و سودهایی داشته باشد، کرونا هم در استان ما برای ازدواج دارای محاسن بود، زیرا سبب ترویج ازدواج آسان شده است.
کرونا و کاهش طلاق در سیستان و بلوچستان
این سردفتردار ازدواج گفت: بر اساس مشاهدات ما کرونا سبب کاهش میزان طلاق در استان شده است، زیرا برخی از طلاقها از سر هوس بود، اما در این روزهای کرونایی مردم با آگاهی و به صورت منطقی زندگی میکنند، زیرا نمیدانند با این بیماری چه قدر زمان برای زندگی کردن دارند و بهانه نمیگیرند و قدرت درک طرف مقابل بالا رفته است.
منبع: عصرهامون
انتهای پیام/
انتهای پیام/