دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1399 - 14:57

طبع، خواص، مضرات و مُصلح تره در ویکی آنا

تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبيه سير و پياز است. 
کد خبر : 524673
بذر-تره-1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​  به‌‌طور کلى "تره" دو نوع است، یکى نوع کوتاه و نازک در تابستان می‌روید و نوع دیگرى تره‌‌ فرنگى است که در زمستان می‌روید.


از امام صادق (ع) سؤال شد از خواص تره. پس ایشان فرمودند: «از آن بخورید که در آن 4 خصلت است: 1- پاک کننده نفس است. 2- دور کننده بادهاست. 3- قطع کننده بواسیر است. 4- امان از جذام است»



خواص و مضرات تره



  • بازکننده گرفتگی‌های کبد و طحال است.

  • تره فشار خون را پايين مي آورد و خوردن آن براي معالجه عفونت ها سودمند است.

  • این ماده غذایی به علت داشتن منيزيم از بيماري سرطان جلوگيري و خواص پني سيلين آن براي دستگاه ريوي سودمند است.

  • قوای جنسی را تقویت می‌کند.




  • مصرف آن در غذاهای پختنی، خون ریزی بواسیر را درمان می‌کند.

  • در كاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسكین درد می شود

  • تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد.

  • مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجة تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد.

  • خوردن آن همراه غذا به هضم غذا کمک می‌کند و باد شکم و باد معده را دفع می‌کند.

  • خوردن "تره" همراه غذا به کاهش چربی خون و رفع یبوست کمک زیادی می‌کند, اثرات ضد میکروبی دارد و برای درمان هموروئید عالی است.

  • مالیدن آب تره یا له كرده آن بر روی پوست برای درمان كهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.

  • ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه كك و مك، معالجه پیسی و تسكین دردهای عصبی و تحریكات جلدی اثر شفا بخش دارد.

  • لینت مزاج می‌آورد؛ ادرار آور و قاعده آور نیز هست.

  • مصرف آن به صورت خام و به عنوان سبزی خوردن توصیه نمی‌شود چرا که به این صورت دیر هضم و نفاخ است.




  •  مصرف زیاد تره در افراد مبتلا به نفخ معده مضر است، چون دیر هضم و نفاخ است.

  • تره ضد‌عفونى‌کننده روده‌‌ها و ادرارآور است و براى معالجه روماتیسم و بیمارى‌‌هاى کبدى مفید است.

  • مصرف فراوان تره برای افراد با مزاج گرم نامناسب است و در برخی افراد می تواند سبب احتراق خون و تاریکی چشم و ضعف بینایی شود.



طبع تره چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح تره چیست؟


کاسنی و گشنیز مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تره هستند و از عوارض آن کم می‌کنند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب