دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1399 - 14:34
محسن رضایی مطرح کرد؛

جامعه دانشگاهی نخستین مشاوران مجمع تشخیص برای تهیه برنامه هفتم توسعه/ بهره‌گیری از نظرات اساتید با استفاده از سامانه نجم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از راه‌اندازی سامانه نجم برای بهره‌گیری از نظرات اساتید کشور خبر داد.
کد خبر : 524289

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای این جلسه گفت: پیشرفت و تعالی یک جامعه، محصول خرد جمعی آن جامعه است، هرچه خرد جمعی وسیع‌تر و با روش‌های منطقی‌تری مورداستفاده قرار گیرد، در پیشرفت و تعالی آن جامعه مؤثرتر است. این امر از ابتدا در اولویت‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام قرارگرفته است.


وی افزود: از همین رو در مجمع تشخیص مصلحت نظام کمیسیون‌هایی تشکیل شد که نظرات کارشناسان و صاحب‌نظرانی که عموماً از دولت بودند را اخذ و در سیاست‌های کلی از آن نظرات استفاده شد. از حدود ۱۵ سال گذشته دیگر جمع‌آوری نظرات در این کمیسیون‌ها کافی نبود؛ لذا چند پژوهشگاه مشترک با دانشگاه‌ها ازجمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات راه‌اندازی کردیم و از طریق این پژوهشگاه‌ها نظرات دانشگاهیان را اخذ کردیم.


رضایی اظهار کرد: باوجود کمیسیون‌ها و پژوهشکده‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام، احساس کردیم با توجه به رشد علمی بسیار خوبی که سراسر کشور داشته است نیاز است فضا را بازتر کنیم و جمع‌آوری نظرات را گسترده‌تر انجام دهیم، از همین رو سامانه نجم را راه‌اندازی کردیم که از شهریورماه تاکنون که این سایت راه‌اندازی شده، ۱۷ هزار نفر صاحب‌نظر در این سامانه نظرات خود را ثبت کردند و اکنون این نظرات در حال داوری است و از این نظرات در سیاست‌گذاری‌های کلان استفاده خواهیم کرد.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه گسترش و توسعه خرد جمعی منجر به توسعه کشور می‌شود، گفت: هرچه خرد جمعی محدود شود و یا محدود به یک جناح شود، در پیشرفت و تعالی جامعه آسیب‌هایی وارد می‌شود.


وی با بیان این پرسش که دانشجویان، استادان و اعضای هیئت‌علمی در خصوص سیاست‌های کل مجمع تشخیص مصلحت نظام چه پیشنهاد‌هایی دارند، بیان کرد: برای جمع‌آوری این نظرات سامانه نجم راه‌اندازی شده است که در این سامانه با دانشگاهیان ارتباط متقابل برقرار خواهیم کرد.


جمع سپاری برای رساندن ایده‌های نوآورانه دانشگاهیان در کوتاه‌ترین زمان به دست مقام اول کشور


رضایی در خصوص جمع‌آوری سیاست‌های کلی کشور تشریح کرد: این جمع سپاری به این معنا است که ایده‌های نوآورانه در خصوص اداره کشور در سطح سیاست‌های کلی هر ایرانی چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور در کوتاه‌ترین زمان به دست مقام اول کشور برسد.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سامانه نجم می‌تواند جلوی از بین رفتن ایده‌ها را بگیرد، گفت: دانشگاه‌ها نهادهای اندیشه‌ساز کشور هستند که می‌توانند در اداره کشور کمک کنند. در دانشگاه‌ها رساله و مقالات خوبی نوشته می‌شود که از این مطالب نه‌تنها در مجامع علمی می‌توان استفاده کرد، بلکه در سیاست‌گذاری کلان نیز قابل استفاده هستند.


وی ادامه داد: دانشگاه‌ اولین نهادی هستند که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای جمع‌آوری ایرادهای اطلاعات به آن مراجعه کرده‌ایم؛ لذا از اعضای هیئت‌علمی و اساتید خواستاریم که دیدگاه‌های خود را در خصوص سیاست‌گذاری‌های کلان به ما ارائه دهند.


برنامه هفتم توسعه، سرآغاز تحولات در کشور خواهد بود


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: سیاست‌های کلی برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه تا پایان آبان ماه در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین و تهیه می‌شود و این برنامه را به مجمع ارسال خواهیم کرد و پس ‌از آن تلاش می‌کنیم تا آن را به دست مقام معظم رهبری برسانیم. برنامه هفتم توسعه باید سرآغاز یک تحولاتی در کشور باشد زیرا این برنامه از اولین برنامه پس از گام دوم انقلاب است.


رضایی گفت: اولین برنامه ۵ ساله پس از گام دوم انقلاب نمی‌تواند تکراری باشد و باید دارای زیرساخت بنیادین برای سال‌های آینده باشد. همچنین این برنامه باید زیرساختی باشد و منظومه کاملی از پیشرفت و تعالی در کشور به وجود آورد.


وی ادامه داد: پیش از تدوین برنامه پنج‌ساله توسط مجلس و دولت باید سیاست‌های کلی این برنامه توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شود و دولت بر اساس سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری باید برنامه را تهیه و به مجلس ارائه کند.


پذیرای نظرات دانشگاهیان درباره 2 محور برنامه هفتم توسعه هستیم


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اولین همکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام با دانشگاه‌ها جمع‌آوری پیشنهاد‌اتی برای تدوین برنامه هفتم توسعه کشور است. برای تدوین این برنامه دو محور مدنظر ما قرار دارد. محور اول تحولات اقتصادی است، آیا اساتید اعضای هیئت‌علمی کشور روندهای اقتصادی را قبول دارند و یا ادامه این روندها می‌تواند جهش بزرگی در اقتصاد ملی ما ایجاد کنند؟ اگر این روندها کافی نیست باید دید دانشگاهیان چه پیشنهادی دارند تا این پیشنهادها در سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه ابلاغ شود.


وی گفت: محور دوم مسئله فرهنگ است و سعی داریم با کمک دانشگاهیان به این سوالات پاسخ دهیم که آیا رویه فرهنگی کشور مطلوب است؟ آیا پیشنهادهایی در این زمینه وجود دارد که در سیاست‌های کلی برنامه هفتم لحاظ شود؟ و آیا حکمرانی فرهنگی و اقتصادی در کشور وضعیت مطلوبی دارد؟


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب