دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1399 - 00:35

سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا سال ۲۰۵۰؛ هند یا ژاپن؟

یک تحقیق پیش‌بینی کرد که ممکن است اقتصاد هند از مکان پنجم به سومین مکان در لیست بزرگترین اقتصادهای جهان طی سه دهه آینده برسد.
کد خبر : 524115
1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یک مطالعه  منتشر شده در مجله پزشکی لانست، در اوایل سال جاری، مبتنی بر تغییرات در سایز جمعیت در سن کار در بزرگترین کشورهای جهان است که به سناریوهای تولید ناخالص داخلی تبدیل می‌شود.


بر اساس پیش‌بینی‌های لانست، هند بیشترین جمعیت در سن کار را قبل از سال ۲۰۳۰ خواهد داشت که به رشد خود ادامه می‌دهد و به بالاترین سطح قبل از سال ۲۰۵۰ می‌رسد. علیرغم کاهش پیش‌بینی شده بعدی، هنوز بزرگسالان در سن کار هند بیش از هر کشور دیگری در جهان تا پایان قرن خواهد بود.


در سال ۲۰۱۷، هند هفتمین اقتصاد بزرگ جهان بود، قبل از اینکه به جایگاه پنجم برسد. تغییرات جمعیتی این امکان را برای ملت آسیای جنوبی فراهم می‌کند که تا سال ۲۰۳۰ به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ پس از آمریکا، چین و ژاپن ظاهر شود. در سال ۲۰۵۰، قرار است این کشور با جهش در مقابل ژاپن، مقام سوم را به دست آورد و طبق پیش‌بینی، این موقعیت را تا سال ۲۱۰۰ حفظ کند.


قرار است رقابت طولانی‌مدت بین دو اقتصاد بزرگ جهان یعنی ایالات متحده و چین نیز با تغییرات جالبی روبرو شود. این مطالعه می‌گوید که طبق پیش‌بینی، چین در سال ۲۰۳۵ از ایالات متحده پیشی بگیرد. با این حال، ممکن است این دو کشور در سال ۲۰۹۸ مجدداً تغییر موقعیت دهند، زیرا انتظار می‌رود جمعیت چین رشد اقتصادی را کاهش دهد.


بر اساس اطلاعات اکتبر چشم‌انداز اقتصاد جهانی صندوق بین‌المللی پول، سال گذشته هند با تولید ناخالص داخلی اسمی پنجمین اقتصاد بزرگ جهان شد و از فرانسه و انگلیس پیشی گرفت. رشد اقتصادی این کشور در دهه گذشته در بالاترین میزان در جهان بوده و در سال ۲۰۱۹ به تولید ناخالص داخلی ۲.۹۴ تریلیون دلار رسیده است.


هند یک هدف بلندپروازانِ برای تبدیل شدن به اقتصاد ۵ تریلیون دلاری تا سال ۲۰۲۵ دارد. در حالی که سطح هدف، به تقریباً دو برابر اندازه تولید ناخالص داخلی نیاز دارد، در ابتدا چالش‌برانگیز تلقی می‌شد، شیوع Covid-۱۹ این کار را تقریباً غیرممکن کرده است.


اقتصاد این کشور در سه‌ماهه اول با کاهش چشمگیری روبرو شد و با رکورد ۲۳.۹ درصدی منقبض شد. در حالی که قرار است پایان تعطیلی‌های سخت‌گیرانه تا حدودی تنظیم شوند، پیش‌بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی هند حداقل ده درصد در این سال مالی کاهش یابد.


منبع: ایبنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب