دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 16:34
نگاه آلمانی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛

آیا وزیر خارجه آلمان هم بی‌سواد است؟

اظهارنظر اخیر وزیر خارجه آلمان در خصوص نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از بلوغ سیاسی وی حکایت دارد، چراکه نشان داد برای گره زدن سرنوشت کشورش با نتیجه انتخابات سوم نوامبر ایالات متحده، هیچ برنامه‌ای در دستور کار ندارد.
کد خبر : 524050
JahanTiqi 02.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته نه نگران است و نه امیدوار! او تصریح می‌کند آمدن ترامپ جمهوری‌خواه آن‌ها را نگران نمی‌کند و با پیروز شدن بایدن دموکرات نیز امیدوار نمی‌شوند.


دراین‌باره چهار نکته کوتاه بخوانید:


یک) وزیر خارجه آلمان در حالی موضع کشورش را درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نه امیدواری و نه نگرانی معرفی می‌کند که خود او در همان گفت‌وگو از رفتارهای ترامپ با اروپا انتقاد می‌کند و پیروز شدن بایدن را باعث امیدواری حداقلی برای بهبود رابطه بهتر با آمریکا می‌داند؛ اما حرف اصلی هایکو ماس نهایتاً این است که استراتژی کشورش امیدواری و نگرانی برای انتخابات آمریکا نیست.


دو) آلمان در شرایطی چنین موضعی در برابر انتخابات آمریکا دارد که دشمن آمریکا محسوب نمی‌شود و در معادله‌های دنیای غرب به‌عنوان کشوری با هویتی اروپایی، صرفاً رقیب آمریکاست. همچنین، هایکو ماس تأکید کرده سیاست خارجی و امنیتی ایالات‌متحده از سال‌ها پیش در این مسیر پیش می‌رود که جایگاه این کشور در دوران جنگ سرد به‌عنوان ابرقدرت، به لحاظ استراتژیک دوباره تنظیم شود.


او سپس در گزاره‌ای کلیدی می‌گوید: ما به‌عنوان کشوری اروپایی، باید بیش‌ازپیش به مسئولیت‌های خود توجه کنیم.


خلاصه و ساده آن‌که آلمان، بهترین دیپلماسی را در برابر کشور رقیب خود، گره نزدن سیاست کشورش به انتخابات آمریکا و خیال‌بافی نکردن با گزینه‌های بد و بدتر و معتدل و تندرو درباره کاندیداهای ریاست جمهوری این کشور ارزیابی می‌کند.


سه) اگر آلمان که قطب اقتصادی اروپاست و جزو کشورهای پیشرو حوزه دیپلماسی دنیای غرب شناخته می‌شود، در برابر آمریکا در مقیاس یک رقیب، حاضر نیست سیاست خارجه کشورش را به انتخابات آمریکا گره بزند، ایران در برابر آمریکا، در جایگاه جدی‌ترین دشمن خود، چگونه باید به انتخابات ریاست جمهوری این کشور نگاه کند؟


انتخاب استراتژی در برابر دشمن، باید از استراتژی در برابر رقیب سخت‌گیرانه‌تر باشد؛ یعنی ایران در برابر دشمنی مثل آمریکا، باید بیشتر از آلمان از گره زدن منافع ملی خود به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرهیز کند.


چهار) اگر کسی در ایران درباره ترامپ و بایدن مثل وزیر خارجه آلمان سخن بگوید، از طرف اصلاح‌طلبان به بی‌سوادی در فهم منافع ملی و شناخت آمریکا متهم می‌شود! درحالی‌که تقسیم نکردن رقیب به معتدل و تندرو، در اروپا عین دیپلماسی است، ولی در ایران تقسیم کردن دشمن به معتدل و تندرو از طرف اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان مصداق سواد در سیاست خارجه معرفی می‌شود. در جریان اصلاحات و اعتدال با دیپلمات حقیقی روبه‌رو نیستیم.


 مهدی جهان‌تیغی، روزنامه‌نگار و کارشناس سیاسی


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب